Neuro - střílečka z budoucnosti

Mladá ruská herní společnost Revolt Games v současné době dokončuje svůj ambiciózní projekt vesmírné 3D strategie Homeplanet. Mimoto už také nějakou dobu pracuje na 1st person střílečce jménem Neuro. Věřte nevěřte, tyhle dvě hry mají mnoho společného. Více v dnešní novince.

Neuro je zatím ve velmi raném stádiu vývoje - dokončují se nástroje pro vývoj, návrhy úrovní a tak dále. Proto také zatím nejsou k dispozici žádné screenshoty, vždyť zatím byla předvedena jen testovací verze enginu - a to navíc pouze novinářům. V každém případě už některé důležité detaily známe.

Jak jsem již uvedl, společnost Revolt Games v současnosti dokončuje vesmírnou realtime strategii, typově velmi podobnou Homeworldu, jménem Homeplanet. Ta je pro Neuro nesmírně důležitá, protože tahle žánrově zcela odlišná hra se odehrává ve stejném světě jako Homeplanet. Střílečka Neuro tedy sází nejen na zajímavý příběh, ale zejména na ucelené herní universum vzájemně propletené událostmi, frakcemi a postavami se hrou Homeplanet. Zkušenost z hraní obou těchto her může tedy být velmi zajímavá.

Samozřejmě se dočkáme tun klasických zbraní, ale tou nejdůležitější a zároveň nejoriginálnější se má stát ovládání mysli, tzv. "psi-control". Jedná se vlastně o základní kámen celé hry a celého příběhu, super zbraň budoucnosti. Díky této schopnosti se bude hráč moci přemisťovat z jednoho těla do druhého o používat tak fyzické schránky svých protivníků k vlastním záměrům. Zajímavostí je, že nenarazíte na žádné ufouny - celé universum hry Neuro (potažmo i Homeplanet) je vyplněno pouze lidskou rasou, ať už více či méně modifikovanou různými bio- nebo kyberimplantáty. Jednotlivé levely, jejichž počet zatím neznáme, v sobě ukrývají variabilní úkoly a odehrávají se buďto v jednom obrovském bezejmenném megalopolis, na vesmírné základné či na planetě Avanta.

Hlavní rysy hry:

  • kyberpunková atmosféra
  • pokročilá umělá inteligence
  • 7 různých lokací
  • více než 20 druhů nepřátel
  • 15 variací zbraní

3D střílečka bez podpory multiplayeru dnes nemá šanci - když už ne u hráčů, tak u vydavatelů. A jak se potom dostane ke hráčům, když ji nikdo nevydá? Proto ani v Neuro multiplayer chybět nebude. Podle slov tvůrců se však nemá jednat o nic převratného. Prý se chtějí soustředit zejména na singleplayer a hra více hráčů nabídne "pouze" dnes standardní možnosti a módy. Když už jsem u těch módů, měl bych zmínit také fakt, že připravovaný engine pro Neuro by měl podporovat snadnou tvorbu herních modifikací (čili "modů").

Oficiální stránky: http://www.revoltgames.com/r_neuro_announce.html
Výrobce: Revolt Games (http://www.revoltgames.com/)
Vydavatel: Russobit-M (http://www.russobit-m.ru/)

Váš názor Další článek: Recenze - Mortal Kombat: Deadly Alliance

Témata článku: , , , , , , ,