Neuvěřitelné, jak může Fallout 4 vypadat. Modifikace ho změní k nepoznání

Máte chuť se opět vydat do pustiny v původním Fallout 4, ale odrazuje vás grafická stránka hry? Tato modifikace by mohla znamenat řešení.

Fallout 76 příliš parády v žádném ohledu nenadělal a hráči, respektive recenzenty byl přijat s rozpaky. Naneštěstí titul doprovází ještě řada nešťastných událostí, které na Bethesdu vrhají hodně tmavý stín. Hráčům tak nezbývá nic jiného, než se buďto s výsledkem smířit a vyrazit do pustiny nebo se vrátit v čase zpět a prožít si opět příběh dnes již relativně zastaralého Fallout 4 z roku 2015.

Pro mnohé fanoušky je tato možnost tou jedinou akceptovatelnou, a to z celkem pochopitelných důvodů. Titul nabízí funkční optimalizaci, obrovský svět k prozkoumávání, skvělý systém vylepšování, výtečnou atmosféru a povedenou hratelnost, které vévodí zejména množství úkolů, jež lze absolvovat. A to je jeden z hlavních stavebních kamenů Fallout 4 ve srovnání s online bratříčkem Fallout 76, který je nechutně prázdný a tím i nezajímavý.

Bohužel ti, kteří se obrátí v čase zpět k Fallout 4, musí překousnout trochu zastaralou grafiku, která ve své době možná byla okouzlující, dnes však na zadek rozhodně neposadí. Na druhou stranu přiznejme si, že ani Fallout 76 v tomto ohledu zrovna neoslňuje. Při průzkumu krajiny jistě narazíte na množství oku lahodících míst a výjevů, v detailech však hra poněkud pokulhává. Jistou naději ovšem dává hráčům původního Fallout 4 na PC grafická modifikace s názvem VIVID FALLOUT – ALL IN ONE, která představuje souhrn několika menších modů, zaměřujících svou pozornost na předělání textur povrchů.

Rapidních změn se tak dočkaly textury krajiny, stromů, kamenů, cest, mostů, staveb, střech či některých konkrétních objektů. Veškeré proměny vycházejí z původního originálu, došlo pouze k proměnám vedoucím k reálnějšímu a přirozenějšímu vzhledu. Nelze si nevšimnout také důrazu na větší detailnost povrchů či práci se stínováním. Jde pořád pouze o grafickou modifikaci, výsledky jsou však bez diskuzí pozitivní a Fallout 4 tak dostává novou krev do žil. Modifikace je navíc plně zdarma a stahovat ji můžete zde.

Diskuze (14) Další článek: Kultovní špionážní série I.G.I. přinese nový díl, půjde o prequel

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,