New Beetle Trucks & Gaps – logická hra a Brouk k tomu

Myslíte si, že může existovat logická hra, ve které bude hlavní roli hrát auto? Logická hra s auty - to zní trochu divně. Ne, je tomu opravdu tak – o tom se ostatně můžete přesvědčit v dnešní plné hře, kde se budete se svým Volkswagenem New Beetlem pěkně prohánět a přitom si zavaříte mozek řešením logických problémů. Nastartujte, jízda začíná…
New Beetle Trucks & Gaps je jedna z nejlepších logických free-her, které jsem za poslední dobu viděl. Vyniká po všech stránkách a nelze na ni skoro najít ani jedinou chybičku. Hra je nesmírně zajímavá a hratelná, pojďme se tedy na ni podívat blíže.

Hra samotná je ve skrze logickou záležitostí a hlavní roli v této hře hraje automobil. S tímto automobilem budete vždy muset překonat nějakou vzdálenost mezi dvěma určitými místy. V cestě vám však stojí různé zátarasy či jiné překážky. Ty musíte vždy zdolat a dojet na předem určené místo. Nápomocny vám jsou různé přemisťovadla a výtahy – každý je jiný, každým lze pohybovat jiným směrem – nahoru, dolů, vlevo, vpravo nebo různými kombinacemi těchto směrů. Rovněž tu máte různá udělátka a věcičky, s jejichž pomocí můžete zničit ony zátarasy. Jako příklad uvedu třeba nástroj z 10. úrovně, s kterým můžete rozbít kusy ledu, jenž vám brání v cestě.

Velkou roli v této hře hraje také čas – vždy máte na daný level určitý počet sekund, za které musíte level zdolat, pokud se vám to nepovede, ztratíte něco jako život a level se opakuje. Čas hraje také roli v tom, kolik získáte bodů – pokud level zdoláte rychle, dostanete hodně bodů, zdoláte-li ho pomaleji, dostanete méně bodů. Jak prosté, že…

Grafika a hudba – toť stránka sama pro sebe. Grafika je velice hezká, po všech stránkách je vidět, že si s ní autoři dlouhou dobu pěkně hráli a doladili ji k hráčské spokojenosti. Rozhodně je tedy se na co dívat – každý level je originální a svým způsobem zvláštní. Jsou tu asi tři různá místa, kde se hra odehrává – vesmír, moře, skály. Možná že jich je však i více, ale já jsem zatím zdolal asi 12 levelů a více míst jsem jich do této doby nenašel.

New BeetleNew Beetle

New BeetleNew Beetle

I hudbou hra exceluje – pro každé místo je jiná, perfektně se k danému místu hodí – ve vesmíru vám hraje do uší tajemná hudba ala X-Files, v moři to je to taková rozvernější muzika, která vás nutí pokyvovat hlavou do rytmu. Zvuky jsou také dobré, i když ji ve hře moc není. Určitě si však všimnete alespoň burácení motoru vašeho auta při startu.

Hra je v němčině, což by mnohým mohlo činit problémy, ale němčiny se ve hře moc nevyskytuje, snad jen v hlavním menu, kde jsem zpočátku měl problém se zorientovat a najít, čím se hra spouští. No, vlastně tedy hned když hru zapnete tam na vás vyskočí německý text, který vám říká, že máte kliknout na ikonu vpravo dole, kde je vyobrazena silueta auta.

Máme tu závěr. Názor na hru si udělejte sami. Já vám do hlavy nebudu vtloukat to, jak je hra skvělá a báječná. Pokud si ji zahrajete, budete se mnou určitě souhlasit. Hru si můžete stáhnout z Doupěte nebo nechat vypálit na VypalCD. Její velikost je okolo 1,5 MB.

New BeetleNew Beetle

Diskuze (10) Další článek: Maximum od A-MAX

Témata článku: , , , , , , , , , ,