New Star Soccer – staňte se fotbalovou hvězdou (recenze)

Dáme vám jednu dobrou radu. Pokud vás čekají zkoušky, či přesčasy v práci, tuhle hru si zatím určitě nestahujte. Je pekelně návyková.

New Star Soccer se řadí do skupiny Simulátorů s velkým „S“. Jako řádný začátečník se naplno vrhnete do víru jménem fotbal a to se vším všudy. Na začátku vaší kariéry si nemůžete moc vybírat, a tak vezmete zavděk nabídkou od například pětiligového týmu z Anglie. Zde se postupně zlepšujete a dostáváte se výše a výše, až dosáhnete met nejvyšších. Těmi jsou vítězství v ligové soutěži, pohárech, či dokonce mistrovství světa. To vše je ve hře přítomno a jména týmů jsou plně licencovaná. Dobrá zpráva tak i pro našince, protože nechybí ani první a druhá tuzemská nejvyšší soutěž.

new soccer star 03.jpgnew soccer star 05.jpg

No a jak hru vlastně hrajete? Zápasy sledujete za pomocí textových popisků, tedy něco jako sledovat textový online přenos.

Jako řádný začátečník se naplno vrhnete do víru jménem fotbal a to se vším všudy

V momentě, kdy se dostane míč k vašim nohám, se hra přepne do ptačí perspektivy a je na vás, jaká bude vaše další akce.  Můžete přihrát spoluhráčům, kteří pak třeba následně vstřelí branku. Můžete sami vyzkoušet štěstí a vystřelit na branku. Za každý vstřelený gól či úspěšnou přihrávku půjde vaše hodnocení nahoru a s tím samozřejmě jde ruku v ruce i plat a kariérní růst. Sem tam se také postavíte do obranné pozice a bude na vás, zda zastavíte rodící se útok protivníka.

Tedy aby bylo jasno, nejedná se o simulaci fotbalu v pravém slova smyslu. V průměru například 5krát za zápas jste připuštěn k míči, odkopnete ho a tím vaše momentální akce končí. Kopy se provádí velmi jednoduše díky dotykovému ovládání. Stačí tak jen tahem prstu udat směr a sílu rány. Problém nastává, když máte určit faleš, a musíte tak ťuknout na správné místo na na displeji poskakujícím míči. To už chce přeci jen nějaký cvik a trochu štěstí. Pokud se vám to ale podaří, během pár sezón vás budou chtít nejlepší kluby po celém světě!

Krom fotbalových dovedností si však musíte zlepšovat i jiné věci, jako například vztah s fanoušky, vztah s nadřízeným, či snad dokonce osobní vztah s přítelkyní. Úspěšnost vašeho konání uvidíte na přehledné části displeje. Zlepšování toho, jak jste pro koho oblíbení, můžete buďto samotným hraním zápasů (váš tým vás má radši pokud často a úspěšně přihráváte, naopak například váš boss si vás oblíbí spíš za velký počet vstřelených branek), nebo hraním jednoduchých mini-her á la pexeso. Samozřejmě si lze dopomoci k lepším výkonům také za pomocí herních peněz, které získáte na základě vaší smlouvy s týmem. Za vydělané peníze si pak můžete koupit například lepší kopačky nebo energetické nápoje.

new soccer star 01.jpgnew soccer star 02.jpg

Ani další důležitý aspekt moderního fotbalového hráče není opominut, takže se musíte starat i o svůj vzhled a šatník.

Provázanost všech vašich úkonů je skutečně neuvěřitelná.

A opět platí, že je vše propojené se vším. Koupíte si kvalitnější oblečení a hned o vás píší v novinách a fanoušci vás mají o trochu raději. Při koupi nemovitosti zase odpadá problém s nedostatkem energie na další zápasy. Provázanost všech vašich úkonů je skutečně neuvěřitelná.

Hra vás bude také neustále překvapovat originálními příběhy především z novin. Ty například otisknou, že se vaše přítelkyně snaží prorazit na trhu s hudebními nosiči a to se tuze znelíbí vašemu šéfovi a sponzorům. Prý by tato popularita vrhla špatné světlo na vás, i na samotný tým. Ve hře najdete opravdu vše z moderního fotbalového světa, takže nechybí ani úplatky. Je pak na vás, jestli na ně přistoupíte, či nikoliv. Vězte však, že v New Star Soccer se na ně nakonec vždy přijde a vy budete vydáni v nemilost svým fanouškům.

Pokud jste vždy toužili se stát fotbalovou hvězdou, New Star Soccer vám to přiblíží ze všech stránek velmi zábavnou formou. Prostě jasná volba. 

Dostupné pro: iPhone, Android
Žánr: Sportovní | Simulátor fotbalisty
Výrobce: New Star Games | Webové stránky hry
  • Silně návykové
  • Velmi komplexní simulátor
  • Nechybí ani české ligy
  • Za málo peněz dostanete hodně zábavy
  • Sebere vám spoustu času
  • Trošku horší orientace v menu
Diskuze (2) Další článek: Diablo III bořilo rekordy, má nejúspěšnější start mezi PC hrami

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,