Next-gen konzolí není třeba, ty současné mají stále co nabídnout

Přidat další názor  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  zobrazit bez stromu  |  nových příspěvků: 83

Diskuze k článku

Vail  |  09. 11. 2011 17:01

Dobrá hra má být především dobře hratelná a zábavná. Pokud k tomu i dobře vypadá je to bonus navíc. Nebo ne?

 |   |  Odpovědět
Jenda  |  07. 11. 2011 13:42

Hry jsou o zábavě, jak už někdo psal. Tzn je snad jedno, které zařízení tu zábavu zprostředkuje.
Mám Playstation 2 + Playstation 3 + Pc (žádný top, už asi 2 roky staré, ale vcelku ucházející) - I7, 6GB ram, SSD na systém, a 2x 640 GB v raidu 0, GF 260 + 24'' IPS monitor. Naprostou většinu her hraju v 1920 x 1200 (16:9 monitor v té době nebyl žádný kvalitní)
Mám (měl jsem )spoustu her jak v krabičkách tak elektronicky ze Steamu. Od starých her, které jsem koupil před lety, jako Novastorm, Elder Scrolls Arena, Wing commander III až po novější jako Zaklínač 1, Dragon Age, Mass Effect, Crysis,atp.

Všechny tyto hry na PC hraju tak, abych se bavil a nezkoumám, zda na nějakém fóru XY vyšel článek, jak vylepšit stíny u 4. bosse v 5. levelu.
Nastavím si grafiku tak, aby to bylo hezké a dál to neřeším. (Ano, u Oblivionu jsem nainstaloval pluginy, nainstaloval Qarls texture pack, ale to je téměř rarita)

Jelikož jsem měl zájem o hry, které byly exklusivní na konzole, pořídil jsem si před několika lety PS2 a asi před rokem PS3.
PS3 provozuji na 60 palcové televizi. A musím říci, že opět neřeším, jestli má něco lepší stíny, tady méně kostek nebo detailů a tak podobně.
Tyto argumenty jsou totiž ve většině případů naprosto irelevantní - prostě člověk zapne hru a hraje. hra je udělaná tak, aby běhala, aby vypadala v daném rozlišení hezky. Ono něco jiného je vidět věc v pohybu a něco jiného je screen, nad kterým si sednou lidi s lupou. To je jako argumentovat tím, že na standardní televizi se absolutně nedá koukat, jelikož má jen 720x576 a ještě prokládaně.

Samozřejmě existuje tu a tam nějaký titul, kde to vývojáři nezvládli a na konzoli se objeví špatně udělaná hra se špatným frameratem nebo divnou grafikou. Stejně tak existují tituly, kde konverze z konzole na PC je naprosto tragická a hrát se to nedá. Obecně ale v poslední době pozoruji stav, kdy si hry, které mám na PC sháním i na konzoli, abych si to mohl zahrát pohodlně na ovladači (v poslední době například Darksiders)

Stejně tak jsem v rámci akce na Steamu koupil výhodně Zaklínače 2, ale aktuálně mě více drží hraní Dark Souls a Zaklínače jsem ani nerozehrál.
Takže je to jen o tom, co si každý představuje pod pojmem zábava.

Byly zde zmíněny hry jako Starcraft a podobně - myslím si, že není cílem za každou cenu hrát na konzoli hry, které se lépe hrají na PC - strategie si zahraji raději právě tam. Tu a tam je nějaká strategie dobře udělána pro ovládání na konzole, ale to je spíše výjimka (Plants and Zombies například - mám i na konzoli i na PC).
Stejně tak hra jako například Devil May Cry 4 je lépe hratelná na konzoli než na PC.

Mám pocit, že podobné hádky nejsou ani tak o tom, co je lepší, ale o tom, co mám doma a následném hledání argumentů proč je to lepší.

 |   |  Odpovědět
07. 11. 2011 15:27

"hry, které mám na PC sháním i na konzoli, abych si to mohl zahrát pohodlně na ovladači"
Nebylo by snazší strčit ten ovladač do PC?

"Mám pocit, že podobné hádky nejsou ani tak o tom, co je lepší, ale o tom, co mám doma a následném hledání argumentů proč je to lepší."
Ale domů si pořídíš to, co je dle tebe lepší. Takže nejdřív se rozhoduješ na základě faktů a pak kupuješ. Není to tak, že ti doma něco přistane a ty to pak obhajuješ.

 |   |  Odpovědět
Colombo  |  07. 11. 2011 17:50

Ano, o tomhle nikdo nediskutuje. Tady jde o postoj všesvatých konzolistů, kteří se před třemi lety kasali, jak je konzole extrémně výhodnější než PC, jak je levnější a vypadá lépe. A že počítač, kde hry jedou lépe, než na konzoli, stojí obrovské prachy a musí se furt updatovat.

Což je prostě nesmysl. A teď se zase kasají tím, že grafika (kterou dříve tak obletovali) není všechno. Ačkoliv některé kecy zůstaly (například ten idiot tady, co tvrdí, že si za 11k nemůžu pořídit herní mašinu).

Tohle řešíme. Teda alspoň já. Taky nemám rád ty kecy, jak je prý strašně složité rozjet něco na PC. Kurnik šopa, si říkám, že jestli někdo není schopen rozjet moderní hru na moderním PC, tak musí mít IQ plesnivé hašlerky, i když i ta by zvládla klikat na to "dále". Ony ty wizardi (průvodci instalace) jsou natolik standardizovaní, že není problém nainstalovat ani korejské hry, když v PC není podpora korejštiny (chybí fonty, takže místo znaků je tam jen |||||| ).

 |   |  Odpovědět
Jenda  |  07. 11. 2011 18:20

Na Pc mám také ovladač, ale prostě je to nějak na sedačce před televizí pohodlnější a navíc bezproblémovější.

Ano, druhý bod je pravda, nicméně zkus se na to podívat obchodní perspektivou - mě je téměř 40 let a pokud nezaujatě posuzuji, co je pro mě vhodnější. Takže se dívám například na to, jak snadno to půjde ovládat, zda to moje děti pustí, co je ekonomičtější z hlediska dlouhodobějšího horizontu.
Nebo například když děti konečně uložím spát a unaveně si sednu do křesla, tak jestli budu hledat v polici krabici, isntalovat, pak hledat patche, pak stahovat patche, a podobně. nebo jestli nová hra, která mě zaujala nepotřebuje o třídu lepší grafiku a bude potřeba upgrade.
takže se raději rozhodnu oddělit pracovní nástroj (notebook a stolní Pc, převážně na práci, případně sice na hry, ale upgradované pouze za delší časový úusek) a oddělit zábavní zařízení v obýváku, které zapnu a během minuty hraju.

 |   |  Odpovědět
Sorry  |  07. 11. 2011 21:38

Jak se mi zdá tak tady řada lidí v diskuzi řeší skutečně neuveřitelně rasově pojatý téma. Uživatelé Počítačových sestav se mohou neustále obhajovat tím, jak je počítač výhodný co se detailů a grafiky samotné v oblasti her týká, ale tak nějak tu také postrádám určitý pohled na luxus a comfort. Říká vám to vůbec něco? Tady nademnou píše dospělý člověk a zdůrazňuje že vlastní rodinu, tudíš že nemá čas potřebný k řešení mnoha Počítačových ůkonů, které co si budeme namlouvat otravují i ty zkušenější uživatele. Ruku na srdce!
Divil bych se kdyby tu většina zůčasněných lidí co zde píše vůbec věděla o tom jaké to vlastně je hergot chodit večer z práce a mít svoje vlastní problémy, starat se o děti, dělat na baráku, pořád něco. .spíš bych řekl, že při představě těchto domácích záležitostí většina z tázaných tady jednoduše stáhne ocas mezi nohama a upřímně sklapne. Čímž nevykřikuji a nijak nepoukazuji na věkovou rozdílnost která tu v diskuzi je nepochybně cítit.
Ta doba kdy sem seděl u počítače a stahoval, patchoval, defragmetoval, instaloval, formátoval nebo extrahoval, ta doba už je díky bohu pryč.
Teď mám víc poviností a vetší odpovědnost než kdy dřív a doma na mě čeká kvalitní zábava uprostřed mého obývacího pokoje! Pokaždé když mám čas nebo mohu sednu si a společně s rodinou, sám nebo jen tak se ženou si zahrajem na Xboxech.
Dívíte se? O čem že to píšu, ano pánové, mnohé z vás jistě zklamu. Mluvím zde ale o konzoli a né o PC. Mluvím zde o gauči, velké televizi, mluvím o pohodlí a klidu. Když hraji na konzoli, jediné co mě může vyvézt z míry je možná tak náhlý výpadek proudu. .né jako u PC, tam je pravděpodobnost rizikových problému mnohem častější a komplikovanější.
K tomu aby nedošlo k nějakému nedorozumnění, a abych ze sebe nedělal jen přestárlýho rádo-by fotříka tak uvádím, že i já "něco" vím. .o grafice o herní branži i o kvalitních hrách.
Pamatuji si, že když jsem byl mladší, tehdejší grafika nehrála roli, do jisté míry ovlivňovala daný zážitek a v podstatě formovala i vzpomínky na tyto hry dodnes, což je sakra důležitý, ale hlavní byla hratelnost. A povídám vám že hergot tak je tomu i dneska!
Tady dnešní děcka si možná obhajujou svoje rodičema draze zaplacený sestavy PC a debatují o každém grafikém elementu který jde patřičně rozpitvat až je vám z toho do blití! Ale když pominete ty řeči o grafice tak vám s toho vzejde pokaždé jen čistá hra. Ano určitý standart grafiky dnes hry mají i na konzolích ale tak jak někdo píše, že grafika pro konzole je špatná hnusná a zaostalá?. .to je skutečně ryzí přeháňka!
Setkávám se s mnoha přátely kteří mají rovnež PC, někteří i konzole. Ale tak nějak nemusíme ani popíjet ani si nic namlouvat, a co? že prostě u konzole je lépe, a zabaví tak jak by PC nikdy nedovedlo, bohužel. Na tomto názoru se kutečně mnoho lidí schodne. 4 ovladače a pár nejmenovaných titulů udělají své. Pak si bežte k PC a šaškujte kolem jako na kalbě. To prostě dost dobře nejde. .

 |   |  Odpovědět
07. 11. 2011 21:46

Však já chápu, že si někdo pořídí konzoli. Já bych to ale neudělal. Za prvé je to jednoúčelové zařízení a PC bych měl tak jako tak, i kdybych si chtěl pořídit konzoli. Za další ano, komfort je nižší, ale opravdu jen nepatrně. Strčím disk, další, další, další, souhlasím a to je vše. Hraju. V případě použití Steamu je to ještě jednodušší. Je to vážně malá daň za lepší technické zpracování a možnost individuálního nastavení (dám přednost AA nebo FPS). Když k tomu přičtu vyšší cenu konzolových her, je vcelku rozhodnuto.

Co se týče toho zpracování grafiky, je to o zvyku. Kdybych měl konzoli a nic než konzoli, tak si taky zvyknu (sám jsem teď měl pár měsíců PC s P4 a hrát jsem chtěl, tak jsem hrál. Ty frameraty a úrovně detailů si umíte asi představit), ale když se to srovná nebo nedej bože dá přímo vedle sebe, rozdíl je propastný.

 |   |  Odpovědět
Colombo  |  07. 11. 2011 22:36

Dobře. Takže tu máme zase ten teplý argument, že prý na PC je to všecko složitější a musí se hledat patche a řešit problémy.
To je dost teplý argument, protože to se nemusí. Leda by jsis chtěl zahrát nějakou starší hru. Což zase ale výhoda proti konzoli, protože tam si zahraješ tak prd.

Pak tu máme úžasný argument o jakémsi luxusu. Což je těžko pojmenovatelná věc, většinou je to drahá zbytečnost.
Pokud je tomu tak i v tomto případě, nemám výhrady.

Ke grafice a hratelnosti jsem se již vyjádřil.

A co se tyce paření s kamarády na kalbě...
To mluvíš o Wii, že? Nebo jsi taky jeden z těch křivohubů, co jednou glorifikuje tohle a pak hned nadává na Wii, jaká je to sragora, že tam nejsou ty dobré hry a ten společenský efekt rychle opadne?

Proti Wii já totiž nic nemám. Já mám jen něco proti osekaným počítačům, co se tváří jako něco víc. A proti příšerné glorifikaci primitivního jednoúčelového zařízení.

 |   |  Odpovědět
Jenda  |  08. 11. 2011 00:55

Psal jsem pár postů výše. Pokud neznáš situaci, tak nazývání protiargumentu jako "teplý" určitě není znakem vyzrálosti.
Já osobně nemám problém s technickou stránkou věci, jelikož se tím živím (a tím nemyslím na koleně)
Vzhledem ke svému věku pamatuji hry jako Horác a pavouci na PMD85. To bylo tuším někdy v roce 1987. Pamatuji všemožné hry jako první Elderscrols Arena, Wing Commandery, Realms of Arcania, Wolfenstain Doom a podobně.
Mám za sebou v assembleru psané demo pro Demobit na Slovensku. A stejně jsem schopen dát přednost hře na PS3, než na Pc. Já nevím proč, ale přijde mi to pocitově pohodlnější. A to i v případě, že mám poměrně obsáhlý účet na Steamu.
Steam opravdu nevyžaduje nějaké zvláštní patchování, jen prostě u Pc stále sedím 60 cm od monitoru, od televize sedím 4m a je podstatně větší.
Na některý film jdeš také na větší plátno do kina a neřešíš rip. Mám Pc, PS2, Ps3 i NB

Primitivní jednoúčelové zařízení je v mnoha případech lepší, než nějaký univerzál (pokud si nechci papírově honit triko, kolik moje zařízení umí věcí, ze kterých použiju jednu).
Například u mobilního telefonu, určeného pro rodiče je univerzálnost spíše negativem. Pokud chtějí hlavně telefonovat, 10x lepší službu jim udělá jednoúčelové zařízení - telefon, než nějaký nesmysl typu HTC Sensation a podobně.
A nebo se zeptám opačně - představ si, že si kupuješ pračku, kterou budeš obsluhovat ty. Preferuješ takový model, který ti umožní nastavovat dvojí máchání, otáčky odstřeďování, možnost vyndat prádlo v polovině cyklu, abys jej dal věšet vlhké a bylo rovnější? A nebo bys preferoval model, kde otočíš knoflíkem na barevné či bílé, nastavíš vysušit nebo vlhké a zmáčkneš knoflík?
Nemohu mluvit za tebe, ale podle mého naprostá většina lidí preferuje jednoduchý model, jelikož cílem je čisté prádlo a ne to, jestli umí pračka uvařit oběd. Prádlo se pere pravidelně a proto každý minimalizuje dobu, kterou by musel trávit zápasem s nastavením pračky.

Samozřejmě pokud budu mít jen konzoli, tak na ní spoustu věcí neudělám, ale pokud mám kombinaci nevýkonné Pc či Nb a pak konzoli, podle mého je to lepší řešení, než udržovat výkonné Pc.

 |   |  Odpovědět
Colombo  |  08. 11. 2011 09:19

Pokud neznáš všechny podrobnosti, argumenovat, že pojmenování "teplý" je znak nevyzrálosti je dost hloupé. Přečti si, proč jsem to pojmenoval jako teplý. Proč? Protože jsem už výše vysvětlil, jaká je to argumntační ptákovina. S tím můžeš nesouhlasit, když začneš polemizovat s mými argumenty, proč si myslím, že je to teplé, ale ne tím, že ten teplý argument znovu zopakuješ.

Ano, v případě mobilu máš pravdu. Ale to z cihly nedělá nijak lepší mobil. Vždyť on je ve všech parametrech horší! Rozdíl je to, že mi stačí taková cihla. Netvrdím pak po různých fórech na diskuzích, že cihla válcuje moderní mobily, řeknu, ještě jednou to zopakuju, že mi taková cihla bohatě stačí.

A to je problém, na který narážím a který si někdo není ochoten pochopit.

Btw. i PC můžu zapojit do klasické televize. Myšlenka PC jako multimediálního centra je stará přes 20 let. Ale jak si jistě všimneš, televize se stále méně vyskytuje v domácnostech. Možná proto se to nevyužívá.

 |   |  Odpovědět
Jenda  |  08. 11. 2011 10:01

Argument teplý jsi použil jako první se záměrem evokovat zcela irelevantní negativní reakci, takže prosím první odstavec je naprosto o ničem a jen se do něj zamotáváš.
Druhý odstavec je jádro problému, kdy lidé jako ty nejsou schopni pochopit, že "horší" či "lepší" se nemusí poměřovat jen vybaveností, doplňky a funkcemi, ale i například tím, že je jednodušší či nemá zbytečně moc funkcí.
Vhodnější příměr mě nenapadá, ale tvojí logikou pokud vedle sebe postavím lamborgini bez ESP a Renault fluence s ESP, tak bude lepší právě renault protože má funkci navíc?
Já tvrdím, že bez stanovení porovnávacích kriterií je zcela nesmysl něco proovnávat. Pro někoho bude lepší renault z hlediska ekonomiky provozu, využitelnosti a podobně, pro jiné lambo z hlediska rychlosti, kvality zpracování a podobně.

To, že televize v domácnostech nejsou jsi vzal kde? nespletl sis to s monitory, jelikož naprostá většina prodaných Pc je dnes vlastně NB?

 |   |  Odpovědět
Colombo  |  08. 11. 2011 17:19

Takže jsis pořád nepřečetl, o čem jsem mluvil? No to je mi líto. Fakt líto.

No a dále, tvoje přirovnání je blbost. Tvoje přirovnání s Lamborgini je účelně lživé a manipulativní. Protože tady nesrovnáváme nějakou další funkci navíc, ale poměrně značné množství funkcí a parametrů. Ty je možná nevidíš, ty jsi možná pořád někde u té pitomé grafiky, protože tě nic jiného nenapadá. Přečti si prosímtě znovu můj příklad s moderním mobilem a mobilem "cihlou", ano? To je mnohem méně lživé, mnohem lépe vystihuje problém.

Ale jinak, ano, tvůj příklad krásně vystihuje debilitu srovnávání, pokud nebereme v úvahu všechny parametry a neurčíme nějaké měřítko. Což jsme ale brali. Brali jsme od grafiky, výkonu, hrách, další hromada funkcí, pohodlí atp. Toto všechno jsme brali v úvahu a porovnávali.

Takže tvůj pokus o úhyb tu totálně nevyšel, tak bych tě konečně poprosil, přečti si, o čem to sakra píšu. Přečti si to pozorně, protože tvoje poslendí věta je taky totální kravina. Já totiž nikde nepsal, že televize v domácnostech nejsou. Já psal, že stále méně často se v domácnosti vyskytuje televize.

Kde jsem to vzal? Jednoduše. Stále více mladých párů si nekupuje televizi, protože mají počítač a internet. Za deset let bude to procento párů markantní.
Pc->NB->VŠ->koleje+domov.
Got it?
Na druhou stranu, prodej stolních počítačů se opět zvyšuje (jestli si to nepochopil, PC je i Notebook, dokonce je to i Mac, Dell taky dělá sestavy, stejně jako alienware...)

 |   |  Odpovědět
esmo  |  07. 11. 2011 09:37

hey :D neřešte takový hovadiny tady :D
prostě PCčkáři si zůstanou u PC a konzolisti si koupí novou konzoli....
nevím co se tady se*ou PCkaři, kterých se to absolutně netýká a ještě tu nahazujou stupidní komenty

 |   |  Odpovědět
paulie  |  06. 11. 2011 23:08

to, že se tu všichni budou zaměřovat hlavně na grafiku bylo jasný..ale co třeba jiný a podstatnější neduhy, jenž přicházejí s konzolema hm? například odporný autoheal, mačkání tlačítek jako opička nebo pomocníci při zaměřování? čert vem grafiku, ale tyhle sra*ky, co se dostávají do PC her by se spíš měly řešit a bojkotovat je...

 |   |  Odpovědět
Jenda  |  07. 11. 2011 13:44

Toto přeci není o konzolích nebo ano? Jaký autoheal?
Aktuálně hraji dark souls, před nějakou dobou jsem hrál Demons Souls a nevšiml jsem si, že by toto byly nějaké jednoduché hry. Naopak můžu tvrdit, že nesmysl typu save za každým rokem je původem z PC ...

 |   |  Odpovědět
mitelin  |  06. 11. 2011 13:00

Prestante se tu hadat z konzolistama lidi co si koupit FULL HD televii jen kvuli konzoli už sou retardovany sami o sobe protože nectou nic neifnormujou se a jak chcete presvetcit konzolisty o necem o cem vzivote neslyseli a vube nevy ze funguje 98% populace si treba dodnes mysli ZE FULL HD je lepsi nez stary monitory bohuzel to je FAKE 1600-1200 je 97% FULL HD tech 5 radek na vic ve full hd je zrakem neroreznatelny a normalnu monitory maji lepsi frekvenci tudis sou 10x lepsi na hry navic konzole ani FULL HD neumi pousti hru v HD ready a na full HD jen roztahuju tudis stejna hra na CP by vypadala o 30% lip jenze na pc by tam bylo o 100% vic detajli veci atd lidska demence je nekonečna herni počitač si informovanej clovek složi za 11000 kč a kdykoliv mužu vylepsovat a ma to na vsechno za novou konzoli vyhodite 12000 a je vam uplne k hovnu

 |   |  Odpovědět
06. 11. 2011 18:49

Není pravda. Některé hry na konzolích jedou ve FullHD. A konzole rozhodně nestojí 12 000. A taky klasické monitory mají 60 Hz, resp. 75 Hz v nižších rozlišeních. Televize mívají až stovky Hz. (i když z konzole víc jak 60 FPS stejně nevyleze).

 |   |  Odpovědět
Trunks  |  07. 11. 2011 00:24

Starší monasi 100Hz vpohodě.... a k PC taky připneš TV...

 |   |  Odpovědět
07. 11. 2011 01:12

To mluvíš o CRT ne?

 |   |  Odpovědět
Trunks  |  07. 11. 2011 16:55

klasické monitory

 |   |  Odpovědět
Trunks  |  07. 11. 2011 16:57

Sorry nějak sem to popletl ale klasické monitory přece byly CRT

 |   |  Odpovědět
07. 11. 2011 18:34

No takové ty velké krabice, co už nikdo nepoužívá, to jsou CRT. Tím dneska argumentovat, to snad ani nemyslíš vážně. Na LCD mám sice jenom 60Hz, ale ten obraz je nesrovnatelný.

 |   |  Odpovědět
Trunks  |  07. 11. 2011 22:03

A ja zas jedu na 100Hz CRT... a je to paráda... žadny vsync a bodobné zlo... jinak 24" LCD IPS.

 |   |  Odpovědět
Jenda  |  07. 11. 2011 13:59

Nesmysl. Pokud jsi neviděl, tak prosím nepiš nesmyslné argumenty...
1600x1200 je sice počtem bodů velice blízko full HD (konkrétně rozdíl 8 procent, jak se dá jednoduše spočítat), ale u full Hd je jiný poměr stran a tím pádem širší zorné pole.
U TV se také předpokládá vzdálenost sledování 3-5 násobek úhlopříčky, u monitoru se zpravidla sedí v řádech desítek centimentrů.
Frekvence - 24 snímků za sekundu je hodnota používaná ve filmu a je prokázáno, že oko při této frekvenci nerozlišuje diskrétní obrázky, ale vnímá je spojitě. Navyšování frekvence tedy v určitých případech dělá jemnější pohyb z důvodu většího počtu snímků v daném úseku. Nevýhodou ovšem je nutnost monitor touto frekvencí krmit trvale. Pokud FPS kolísají, je to ve většině případů horší dojem, než konstantní nižší frekvence bez kolísání.

Roztahování obrazu na Full HD - lež. Existuj tituly, které to tak udělají, ale jednalo se spíše o dřívější hry. Nyní jede konzole opravdu Full HD.

počítač za 1100 0- obávám se, že při této ceně to s těmi většími detaily nebude tak horké. Vše je o ceně. Celková částka za 3-4 roky bude mnohonásobně větší než u konzole. Navíc ty čísla jsou úmyslně nepravdivé a zkreslené - konzole je asi 8500 a bude na tom běžet vše po dobu celé životnosti bez další investice. U ceny 11 000 za Pc tomu nevěříte ani sám. Samotný operační systém je cca 2000 (a o pirátství se tu nebavíme, nebo ano?).
A jakožto uživatel nechápu, proč bych měl něco vylepšovat. Na práci mám Nb, na hraní mám jak Pc tak PS3. A u Pc nebo konzole mě nebaví nějaké vylepšování, stejně jako nevím, proč bych měl vylepšovat třeba ledničku nebo pračku.

 |   |  Odpovědět
07. 11. 2011 15:33

"Frekvence - 24 snímků za sekundu je hodnota používaná ve filmu a je prokázáno, že oko při této frekvenci nerozlišuje diskrétní obrázky, ale vnímá je spojitě."
Tohle nelze paušalizovat. Když se koukám doma na pětapadesátce CRT televizi, tak těch 25 snímků za sekundu (PAL) vypadá v pohodě. Když jsem byl v kině s x metrovým plátnem a tam mi pustili film s 24 snímky za sekundu, bylo to na hranici koukatelnosti. U hry je pak takovéhle FPS zcela nepoužitelné, maximálně u nějakých velmi pomalých her, kde se obraz posouvá jen velmi zvolna.

A rozhodně není pravda, že konstantních 24 FPS bude vypadat líp, než kolísání mezi 30 a 40. 24 se seká furt, 30 - 40 jede stále jakž takž plynule. Oboje je na prd, ale je jasné, co je horší.

 |   |  Odpovědět
Jenda  |  07. 11. 2011 19:37

Já psal 24 snímků jako mezní hodnotu. Televize pracuje řádově s 50 nebo 60 půlsnímky, tzn plynulost pohybu docílí optickým klamem jakoby dvojnásobnou frekvencí. Nikdo si přeci u televize neztěžuje ani u rychlých scén, že by to cukalo.
Ano, v profi lize asi bude lepší vyšší FPS, jelikož hráč bude mít lepší reakce, ale rozhodně to není o cukání. Naopak stále platí, že daleko nepříjemnější působí kolísání.

Krásně je to vidět u některých zpomalovaček v televizi - například při sportu. Pokud není střihač dřevo, tak zpomalovačku dělá tak, že nejprve rozdělí půlsnímky a pak prolne pohyby do cílového počtu snímků. Pokud je dřevo, tak čistě zpomalí záznam.
Rozdíl je ten, že v prvním případě uvidíš pomalou majestátní scénu a v druhém cukání, jelikož v prvním případě zůstal původní počet snímků za sekundu a v druhém je poloviční či jiný. (sice to sem nepatří, ale tuplované dřevo to udělá tak, že dá obráceně půlsnímky a pak libovolný pohyb kamery cuká jak prase, trhá to za oči a divák neví, čím to je - viděl jsem to v poslední době stále častěji i ve zprávách na libovolné televizi.)
U her se bavíme o FPS nad dejme tomu 30, což je zcela ok hodnota, pokud je trvalá. Rozhodně lepší, než 100 na jednom místě a 15 jinde.

 |   |  Odpovědět
07. 11. 2011 21:39

Ono u těch her dělá své také vertikální synchronizace. Pokud je synchronizovaných 30 FPS, tak je to opravdu lepší, než kolísání mezi dejme tomu 33 a 36 FPS. Nicméně konkrétně takové Mirror's Edge jsem hrál právě se synchroznizací a FPS kolísalo mezi 30 a 40 a vypadalo to stále slušně plynule. Tohle asi nemá cenu paušalizovat, v každé hře to vypadá jinak. Pro hraní vidím jako mezní hodnotu 30 FPS, ale i to je pochopitelně málo na střílečku. Tohle je docela alchymie, když jsem měl slabé PC, tak mě to vcelku i bavilo štelovat to tak, aby poměr mezi grafikou a plynulostí byl co nejlepší. A holt někdy to muselo jít na minimum, aby tam bylo těch synchronizovaných 60, protože jinak to vypadalo hnusně. A jindy jsem se mohl rozvášnit, protože to i při těch cca 35 vypadalo dobře (třeba Grid).

 |   |  Odpovědět
Tommi.cz  |  06. 11. 2011 00:17

Někdo tady psal že nejdůležitější je hratelnost... a není u her náhodou důležtá a nejdůležitější zábava? Hádají se tu zastánci PC s lepší grafikou a zastánci konzolí s - s čím vlastně? dobře schrňme si to ... pcčkáři prakticky tvrdí že konzole jsou horší z hlediska grafiky což je pravda... konzolisti netvrdí že konzole jsou lepší, oni pouze tvrdí že výhoda PC je vlastně přebytek. No dobře a proč to tady říkám? Napišme to jinak... Můj trabant je stejně dobrej jako tvůj veyron protože přece taky jede.
Trabant není špatnej, ale když zůstaneme u něj protože umí v základu to stejné, kam se dostaneme? No všude ale pomalu.
Člověk už to prostě tak má že si líp užije veyron místo trabanta, večeři s hosteskou místo strejdy Franty a skvělou hru se super grafikou než bez ní.
Ale všechno z toho si užije... něco ale víc.

 |   |  Odpovědět
pepa z depa  |  06. 11. 2011 09:24

To je zase blabol... Trabant je jako PC? nemá to hlavu ani patu...

 |   |  Odpovědět
Trunks  |  06. 11. 2011 10:20

Pojďme radši na pivo a bude klid.

 |   |  Odpovědět
pepa z depa  |  06. 11. 2011 12:05

Bohužel, někteří zde, si dají max. sodu.

 |   |  Odpovědět
Tommi.cz  |  06. 11. 2011 14:31

Ono to má hlavu i patu... jen se stačí zamyslet...

 |   |  Odpovědět
avatar
06. 11. 2011 10:59

Možná se pletu, ale není mezi hratelností a zábavou rovnítko? :)

Co se týče grafiky a jak to s ní mam já. Já si rozhodně hru nezahraju podruhý, potřetí jen pro to, že krásně vypadá. Pokud mi hra opravdu baví tak mi grafika opravdu nezajímá. Vezmu např. Portal 2, kterýmu je všude vytýkáno, že to běží na source enginu. Spousta lidí ti bude tvrdit že to je zastaralý a 7 (nebo kolik) let starej engine nemůže bejt hezkej. Alespoň je poznat, kdo to hrál a kdo ne. Grafika je z mýho pohledu naprosto OK, nic co mi tam vadilo a hratelnost a zábava? Z mýhlo úhlu pohledu je to nejlepší hra za posl. pár let...

 |   |  Odpovědět
Tommi.cz  |  06. 11. 2011 14:48

Nemyslel jsem to nijak zle vůči konzolistům a ani pcčkářům, ale musí se uznat že pc má prostě v grafice navrch... toď k předchozím kometům... a hratelnost nemusí být vždy stejná jako zábava... když si vezmu třeba pro mě nudné COD MW2 má dobrou hratelnost, protože se dobře hraje, ale nebaví mě. A ještě naposled. Portal 2 nemá špatnou grafiku a pod pojmem špatnou si asi každý představujeme v tomhle případě něco jiného. Já pod tím pojmem vidím to že se mi hra na pohled nelíbí (nebarevná, nezajímavá), spousta dalších lidí v tom zase vidí to že hra nemá podporu dx11, jemných stínů atd...
A abych dovysvětlil původní článek, tak kdyby jsme nepoužívaly zdánlivě nepotřebné doplňky na pc oproti konzolím, nedostali by jsme se nikam. A kdyby to tak dělal každý, ve všem co dělá? Tak teď lovíme jeleny v lese a spíme v jeskyni... Pokrok musí jít dál a to že u pc jde rychleji je spíš dobře.
Všichni jsme hráči, tak hrajme aby jsme viděli to dobré, né to špatné. Hrajme pro zábavu

 |   |  Odpovědět
NOOB  |  05. 11. 2011 17:40

Vždyť i PS vita má mít stejnou grafiku jako PS3,a uncharted 3 to potvrzuje,ba jestli nevypadá ještě líp,takže ano,konzole brzdí vývoj her a ano jsou zastaralé a graficky jso hry nepovedené(mám PS3)

 |   |  Odpovědět
ghost  |  05. 11. 2011 16:10

Jenom závist od warez pcčkářů, nic jiného. Mám obojí a jsem spokojen. Nerozumím tomuhle brečení.

 |   |  Odpovědět
05. 11. 2011 18:11

Závist?!

 |   |  Odpovědět
ghost  |  06. 11. 2011 09:22

Kup si slovník ...

 |   |  Odpovědět
06. 11. 2011 11:03

Vážně vtipný. A co že by vám jako měli PCčkáři závidět?!

 |   |  Odpovědět
ghost  |  06. 11. 2011 12:04

Nevidím na tom nic vtipného, když člověk nemá za sebou základní školu...

 |   |  Odpovědět
06. 11. 2011 18:39

Víš, aby mě vzali na VŠ, musel jsem projít nejen základkou, ale dokonce získat i maturitu...

 |   |  Odpovědět
lloyd  |  06. 11. 2011 12:36

například byste mohli závidět tunu exklusivního materiálu který si na PCckách nikdy v zivote nezahrajete..A verte ze jedna hra z exkluzivniho seznamu smete pul PC konkurence..

 |   |  Odpovědět
ghost  |  06. 11. 2011 13:01

Oni nemají peníze na to aby si koupili takové hry! Piratí jak o život.

 |   |  Odpovědět
Desidero  |  06. 11. 2011 13:46

To je hodně ubohý argument.

 |   |  Odpovědět
Pr3dator  |  06. 11. 2011 17:24

Moje PC stalo tolko, ze som mohol mat xbox, ps 3 a 3D full HD telku. PC som si vybral kvoli lepsej grafike. A hry normalne kupujem tak isto ako by som ich kupoval na konzoliach. Navise podla toho ako sa snazis poukazat na PC warez si myslim, ze sam si warezak.

 |   |  Odpovědět
06. 11. 2011 18:44

Jako kdyby na konzole nešlo pirátit...

 |   |  Odpovědět
06. 11. 2011 18:43

Vidíš, tohle já si nemyslím. Ty konzolové exkluzivitky mě upřímně moc nelákají, možná Gran Turismo, ale zase to není nic, po čem bych dychtil a co bych si nemohl na PC nahradit třeba Tocou. Pro mě je třeba mnohem cennější, že si můžu zahrát staré hry. Že si zahraju sérii No one lives forever, že si můžu projet Call of Duty od prvního dílu, že si můžu projet komplet sérii Need for Speed, že prostě nejsem omezen tím, na kterou platformu a kdy to vyšlo, protože na PC vyšlo zkrátka skoro všechno a až na výjimky zůstává kompatibilita.
Co se týče těch exkluzivit, tak mi přijde, že se strašně nadhodnocují, aby to byl jakoby ten smrtící úder pro PC, ale já to tak vážně nevidím.

 |   |  Odpovědět
DIbli  |  05. 11. 2011 07:41

Zase se tu bojuje konzole vs PC. Zajímala by mě jedna věc. Kolik PC only her má lepší technickou stránku než třeba Uncharted 2 + 3? Vím že tu padne Crysis 1 + 2. A dál? Kolik z těch her vypadá alespoň stejně, jsou v něm stejně dechberouí scény (vlak, potápějící se loď v bouři, rozpadající se města apod) - a to vše bez jediného loadingu? (vyjma toho při spuštění hry)?
Já beru, že na PC vyšlo pár technolických skvostů. Ale to jsou jen výjimky. Ale jinak mi konzole přijdou naprosto konkurenceschopné. Když se podívám jak vypadá Zaklínač, Diablo 3, Starcraft II, WoW (starý ale stále hraný. Nikdo Blizzu nebrání udělat graphic update jako tomu bylo v Eve online), SW Old Republic nebo nový Heroesy - tak mi fkat nepřijde, že by hráč na konzolích byl po technické stránce nějak bitej.

 |   |  Odpovědět
Desidero  |  05. 11. 2011 11:08

Kolik? No právě velmi málo. A to proto, že se hra tvoří primárně pro předpotopní konzole. Konkurenceschopné jsou právě díky tomu, že technologie stagnuje. Komu by se taky chtělo vytvářet nové enginy, když ty několik let staré stále vytáhnou spousty peněz. Podle mě by se spíš mělo řešit, že bití jsou hráči na PC

 |   |  Odpovědět
05. 11. 2011 15:02

No však jo. Proč by vyvíjeli nové enginy když ty staré slouží dobře, vypadají dobře a většině hráčů vyhovují? Konzole táhnou, protože je z nich více peněz a poskytují skvělý herní zážitek pro běžného hráče (toho, který prostě chce tu hru zapnout a bavit se, ne pro závisláckého technomila, který pod lupou zkoumá jestli každý pixel je na správném místě).

 |   |  Odpovědět
Colombo  |  05. 11. 2011 15:37

Ještě bych k tomu běžnému hráči dodal, že nejen, že nezkoumá každý pixel, ale má dále polovinu mozku, nerozezná dobrou hru od špatné a orientuje se jen podle grafiky.

Protože ty sračky, co vycházejí na konzolích, těch bych se nedotkl ani takhle dlouhou tyčí.

Oproti tomu hry na PC, které sklidily i obrovský úspěch na PC, jako jsou dva indie hity poslední doby, Mount and blade a Magicka.

Zatímco konzolisté se tu musí zaklínat, že na těch enginech a na výkonu konzolí jejich hry vypadají stále dobře, u mnou popsaných her je NAPROSTO UKRADENÉ jak vypadají. Chápeme?

 |   |  Odpovědět
JK  |  05. 11. 2011 19:18

konzole jsou sice trošku pozadu nad dnešními zobrazovači protože fullHD a ještě na velké úhlopříčce by mělo nějak slušně vypadat nicméně je grafika dostačující mě po mnoha letech hraní na PC a honení se za super grfikou stačí hraní na iPadu a grfika mě někdy dostřekbapí a hlavně se to dobře hraje. PS3 mám také ale to spíš je jako multimediál přehrávač a sem tam hru či demo. Každá platforma má cosi do sebe, ale kupovat každý rok nový HW je taky na h... už jen proto že většina svoje hry nevyladí a spoléhá se na výkon o ději ani nemluvím.

 |   |  Odpovědět
Desidero  |  05. 11. 2011 19:31

Nejen, že vypadá dobře, ale taky, že již více nezvládnou... Nejde ani tak o to co komu vyhovuje ale o vývoj. A ten momentálně postupuje šnečím tempem.

 |   |  Odpovědět
eee  |  04. 11. 2011 21:11

Hry na konzolich vypadaji ve skutecnosti moc dobre. A to na tom vzhledu zalezi jen povrchnim hracum, kteri nedokazi nic jineho ocenit. Podstatna je hratelnost a tu maji konzolove hry skvelou. Ja si poridil konzoli pred rokem a pul a nelituji, pc pouzivam na hrani 20 let.

 |   |  Odpovědět
Desidero  |  04. 11. 2011 18:47

A tomuto se prosím pěkně říká brzda pokroku...

 |   |  Odpovědět
Zitron  |  05. 11. 2011 20:07

Vážně? Mě je to upřímně u míst kam slunce nesvítí. Ono, omezení naopak podněcuje ke kreativitě, stačí se podívat na prachem zapadlé Metroidy nebo ještě zaprášenější hry z podzimu života PS2 a srdce mi poskočí blahem... Asi jsem z té "staré doby", nebo co :)

 |   |  Odpovědět
Bounty  |  04. 11. 2011 18:04

Vyšel ps 2 lidi kupovali pak brečeli , vyšel PS 3 lidi kupovali a teď brečí? lol tohle stádium přece musel každý předvídat, a jestli se hry začínají osekávat na plném zobrazení kvůli FPS :D Grafika neni vše ale když k tomu přidám fakt že je to konzole :D omg NUBS
moje první a poslední konzole byli Vietnamské TV hry a tuhle krabičku mám stále doma kam se na to hrabe nynější konzole? prostě zbytečnost kdyby nebyli PC hry by měli daleko větší úroveň.

 |   |  Odpovědět
Jirka  |  04. 11. 2011 16:06

Souhlasím, mě můj Xbox ani moje PS3 nedává jediný důvod, proč chtít novou konzoli. Všechny moje NFS a Forzy vypadají skvěle, určitě bude i nový Batman, Skyrim nebo GTA V, a já nevidím, co by se na tom dalo vylepšit (kromě hovadin typu létající listí a střepy v Batmanovi s PhysX). Nové konzole beztak budou stát 20 litrů, první měsíce/roky budou mít hodně problémů (jako je RCOD) a málo her. Do té doby bude na současných ještě dost a dost paření.

 |   |  Odpovědět
04. 11. 2011 16:52

Měl jsem tu čest vidět NFS HP na PS3 a cca 30" TV. A že by to vypadalo skvěle? Vůbec ne, vypadalo to tak hnusně, až jsem byl překvapen (běžně s konzolemi do styku nepřijdu, proto ten šok). Nízké rozlišení, které nepodržel ani AA, vykreslování v těsní blízkosti, kostrbaté objekty v dálce a hlavně příšerný framerate. Nemůžu se konzolí zastat.

 |   |  Odpovědět
Bounty  |  04. 11. 2011 18:08

Když vyšlo PS3 taky stálo 20k a už tenkrát to byla fraška. Listí ti neva? a co absence efektů stínů světel vyhlazování absence objektů které na PC normálně jsou viz BF3 stupidní rozlišení , kostky kam se podíváš to ti nevadí? :D ach jo...

 |   |  Odpovědět
04. 11. 2011 19:42

Minecraft je taky sestavený z kostek a jaká to může být zábava. By mě zajímalo, jestli ještě někoho zajímá obsah.

 |   |  Odpovědět
04. 11. 2011 20:49

Jenže Minecraft je v zásadě unikátní svět. Když ale někdo udělá střílečku nebo závodní hru odehrávající se jakoby v reálném světě, má se snažit to taky vypadat jako reálný svět. Porovnáváš neporovnatelné.

 |   |  Odpovědět
05. 11. 2011 21:42

Oni se snad nesnaží, aby to vypadalo reálně? 100% reálně to nebude asi nikdy. Vždycky tam něco najdeš. Mě jde hlavně o hratelnost. I ten Minecraft by mohl vypadat mnohem líp a na hratelnosti by se vůbec nic nezměnilo. Nevím, proč bych to nemohl porovnávat.
A porovnejte si někdy, jak vypadaly hry před 10-15 lety. A taky jsme je hráli. Jistě je stále co vylepšovat. Ale to je myslím dobře. Až nebude co zlepšovat, tak to bude nuda.

 |   |  Odpovědět
06. 11. 2011 00:15

Tak s tou poslední větou souhlasím. Jednoho dne budou všechny hry, které budou představovat reálný svět (tedy nikoliv Minecraft) vypadat jako realita, a tudíž budou vypadat všechny stejně.

 |   |  Odpovědět
Colombo  |  04. 11. 2011 20:52

Jenže Minecraft je koncipován tak, aby byl zábavný, protože je sestavený z kostek. Jako lego.

Chceš říct, že kostkovitost FPSček na konzolích, kde se jinak všecky prachy rvou do grafiky, má nějaký účel? Že je to účelové, aby se zím zvýšila hratelnost? Pomocí oněch kostek?

Co se týče hratelnosti, tam IMHO mají konzole co dohánět úplně nejvíc.

 |   |  Odpovědět
05. 11. 2011 21:51

Netvrdím, že to má účel, já jen říkám, že hratelnosti to nepřekáží. Mě jde spíš o obsah. A nebudu ohrnovat nos nad hrou jen proto, že to nejni dokonale vyhlazené. Důležitá je zábava. Pokud se mi jí dostane, jsem ochoten i lecos prominout.

"Co se týče hratelnosti, tam IMHO mají konzole co dohánět úplně nejvíc. "
Tak s tim docela souhlasim. Zdá se mi, že konzole mohou za zjednodušování her až tak, že tím trpí hratelnost. Jen proto, aby to moh dohrát kdejakej dement za pár hodin a nemusel u toho moc přemejšlet a nedej bože se trochu učit a postupně se zlepšovat.

 |   |  Odpovědět
Colombo  |  06. 11. 2011 19:44

Jo. A teď si vem, že tohle je současná situace. Vem si situaci, když se ve velkém začlo stěhovat na konzole, když se kasalo menším pirátstvím atp. Když se konzolisti kasali, že jim to vypadá a běhá lépe, než na PC a že takové PC, kde by to běhalo lépe, než konzole, stojí obrovské prachy! A jak se veškerý rozpočet začal strkat jen a jen do grafiky!
A teď si ti konzolisti stěžují, že jim na grafice vůbec nezáleží? Že to vypadá fajn? Už ručně kreslené hry před 10 lety vypadaly fajn. A lidi je prosim pěkně furt hrajou! Theme Hospital se všema těma nafouklýma hlavama a obrovskýma jazykama vypadá pořád kouzelně! A k tomu má bonbovní hratelnost.

Jen mě prostě sere ta velkohubost konzolistů, co si nevidí na špičku nosu. Já se svým nevýkoným notebookem (nevybíral jsem holt dost pečlivě, umřel předchozí a já měl 14 dní na bakalářku) dokážu rozjet skoro všechny hry co chcu (nemá holt grafiku). Ale to je notebook, takový herní PC, stolní PC, bych měl za 8k či co.

Takže máme situaci. Konzole logicky zastaraly, PC se pomalu stále obnovují (nehledě na to, že i takovou dobrou grafiku můžu použít na distribuované výpočty), průměrné PC dnes překoná konzoli (a to i přes mizernou optimalizaci PC her), má mnohem širší výběr her, obrovské možnosti flashovek, indie her, možnost kancelářské práce, připojení libovolným periferií (například EEG čelenku)...

Jen ta kvalita her kvůli konzolím je teď někde. Hlavně to ovládání, to mě dycky bolelo. Srovnání výběru předmětů v Oblivionu a Morrowindu je myslím dost názorné.

 |   |  Odpovědět
Jirka  |  04. 11. 2011 23:24

Proto jsem si PS3 koupil až letos, když stojí 6k. Absence blbostí, které na PC normálně jsou, mě naprosto nepálí, když vedle televize nemám to PC postavené a nemůžu to porovnávat My konzolisti ty hry hlavně hrajeme a nezkoumáme na nich píčoviny jako jestli je tam správně vyhlazování a jestli ta hra stínů a světel vypadá jako ve skutečnosti. NFS:Shift na mém X360 vypadají dostatečně dobře na to, aby mi bylo jedno, jak by vypadaly na PC nebo na X720.

 |   |  Odpovědět
05. 11. 2011 01:36

Hele stíny vem čert (kdyby tam nebyly, bylo by to snad i lepší), ale to rozlišení a FPS, to prostě neodpustím. Díky tomu to vypadalo ohavně. Však já to taky nijak neštudoval, ale jen na tom spočinul můj zrak, prostě jsem to viděl, nejsem slepej.

 |   |  Odpovědět
pepen  |  05. 11. 2011 16:06

Raději si příště běž lehnout, než napíše takový kraviny...

 |   |  Odpovědět
05. 11. 2011 18:10

Lehnout si půjdu, až to uznám za vhodné. A nevím, co je na tom za kravinu. V čem to jede? 1280×720? S jakým FPS? 30? Tak vidíš.

 |   |  Odpovědět
ghost  |  06. 11. 2011 09:22

Máš to doma? Nemáš! Já mám a vedle sebe, takže nech tohle souzení na lidech co mají obojí. Tečka.

 |   |  Odpovědět
06. 11. 2011 11:04

WTF? To to musím mít doma? Tam to bude vypadat jiinak, než v krámě? Nevidím důvod, proč to nesoudit, ať jsem to viděl kdekoliv.

 |   |  Odpovědět
ghost  |  06. 11. 2011 12:03

Jak ve zvlaštní škole, sám jsi to napsal a soudit podle toho že jsi to viděl v krámě?! Tak to jsi mě pobavil, jen tak dál...

 |   |  Odpovědět
06. 11. 2011 18:38

Rádo se stalo. Dokud mi nevysvětlíš, proč to doma vypadá jinak, než v krámě, tak se asi nemáme o čem bavit.

 |   |  Odpovědět
Colombo  |  05. 11. 2011 08:38

Zajímavé. Tak proč na konzolích není Sword of the Stars? Starcraft? Europa Universalis a podobné hry, kde je grafika ulpně volná a jde o hratelnost?

Ještě mi říkej, že konzolistům na grafice nezáleží. Jasně, proto se vyvíjejí FPSčka primárně pro konzole s maximálními náklady na grafiku a na to ostatní co zbyde...

 |   |  Odpovědět
Vail  |  09. 11. 2011 16:43

To se asi bavíš o Xboxu s tím rozlišením, nemá jen HD textury kvůli propustnosti. Na druhém DVD najdeš HD textury a je to. Kdyby jsi si koupil před několika rokama Xbox tak by tě vyšel levnějš než pc, který by v dnešní době nestačilo novým hrám.

 |   |  Odpovědět
Pepa  |  04. 11. 2011 16:05

No jo na dnešní konzoli půjde i Crysis 5 když se řádně oseká na úroveň PC her z roku cca 2006 jako jsou osekaný všechny dnešní konzolový tituly... to že to vypadá jako SH*T už se neřeší

 |   |  Odpovědět
eee  |  04. 11. 2011 21:07

Na televizi to vypada dobre a o to jde predevsim.

 |   |  Odpovědět
Lego  |  05. 11. 2011 09:30

NA televizi to vypada dobre?srovnej Crysis na konzoli a na PC, na stejne televizi, nemusis ani zapinat v PC extra detajly, spise i kdyz vsechno das na MIN stejne to bude 5x lepsi jak naky konzolka s nakladni cenou 1000Kc a marzi 5000 navic

 |   |  Odpovědět
ghost  |  05. 11. 2011 16:01

Blbost ...

 |   |  Odpovědět
mitelin  |  06. 11. 2011 12:55

blbost ses ty ono to na tv vypada dobre protoze tv rozkresluje skus si zapnout na full hd pocitač a budeš cubrnet na tu ostrost a detajli conzole dokonce nemaji ani full hd sice to zobrazuje ve full hd ale kazdy druhy radek je vynechany tak ze to tvori jen dojem ze je to full hd ale ma to o 50% mensi ostrost jak pc o detajlech a td nemluvim ty sou fakt z roku 2006

 |   |  Odpovědět
ghost  |  06. 11. 2011 12:59

Nerozumím jazyku tvého kmene

 |   |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor