Next-gen remake klasiky Bionic Commando

Japonský vydavatel Capcom kolem roku 1987 proslul sérií osmibitových plošinovek shrnutých povšechně pod název Bionic Commando. Hráč se na platformách jako NES, GB, ale později i Amiga nebo Atari vždy ujal role hrdiny s biomechanicky modifikovanou paží a právě ta představovala základ zábavy. Jelikož se nedalo regulérně skákat, bylo nutné nacházet způsoby, jak překonávat propasti, plošinky a jiné nástrahy přehupováním se pomocí paže nebo lezením po zdech.

  

Na podobném konceptu bude založen nově oznámený remake, který přenese boční 2D pohled do komplexní grafiky futuristického města Ascension vybudovaného na platformách PC, PS3 a Xbox 360. Nepůjde jen o ledasjak účelovou předělávku, na hře pracuje tým Grin, z jehož produkce jmenujme například oba díly taktického hitu Ghost Recon Advanced Warfighter. V hlavní roli hráči uvidí speciálního agenta Nathana Spencera, který se bude muset dílem probojovat, dílem prošplhat troskami dezolání metropole.

Světem v Bionic Commando zuří válka. Nathan kdysi bojoval proti Impériu, než byl zrazen svými zaměstnavateli a odsouzen na smrt. Při čekání na exekuci však nastane mohutná exploze a kolaps pohřbívající většinu města. Proč teroristé zaútočili? Odpověď hráč možná nalezne časem, nyní je důležité, že vyděšená vláda agenta s biomechanickou rukou znovu povolává do služby a dává hráčům příslib mnoha hodin zábavy. Ta v sobě bude mísit boj i zkoumání obklopujícího prostředí – základem titulu je především najít cestu dále, přičemž k postupu většinou poslouží právě multifunkční implantovaná končetina. Ascension je plné trosek, a tak se hlavní náplní stane přemýšlení, jak se přehoupnou přes zbořený most, kterak vylézt na vysokou budovu nebo dosáhnout plošiny vyčnívající na druhé straně propasti. Během toho bude Nathan zuřivě bojovat – střílet půjde ve visu na ruce, při šplhu i během plachtění vzduchem nad některou z překážek. V současnosti je v provozu raná domovská stránka, na níž mohou hráči očekávat nové informace.

Související informace (Bionic Commando):
Platforma: PC, PS3, Xbox 360
Žánr: Akční adventura
Vývojáři hry: Grin
Vydavatelé hry: Capcom (
http://www.capcom.com/)
Předpokládané datum vydání: Zatím není

Zdroj: TZ

Váš názor Další článek: Stahujte demo Painkiller: Overdose

Témata článku: , , , , , , , , , , ,