Nintendo je podle Greenpeace špatné

Ekologičtí aktivisté Greenpeace uvádějí od konce minulého roku bodování společností vyrábějících konzole a mobilní telefony na základě jejich ekologického chování. Mezi konzolemi si nejlépe vede Sony, následuje ji Microsoft a nejhorších výsledků dosahuje Nintendo.

Greenpeace ve snaze o zlepšení ekologických poměrů zařadili od prosince loňského roku do ekologického hodnocení společností i Microsoft a Nintendo. I když Microsoft dosáhl tehdy pouze 2,7 bodu z desíti, Nintendu se podařil neslavný rekord, když na stejné škále nezaznamenalo ani bod. Nejlépe si z herního trojlístku vedla Sony, která získala 7,3 bodu. V březnovém srovnání si však Microsoft i Nintendo polepšili, když první jmenovaný dosáhl hodnocení 4,7 bodu za zlepšení politiky pro ničení chemikálií a Nintendo již odešlo alespoň se známkou 0,3 za drobná zlepšení. Sony za tři měsíce zůstala na stejném výsledku.

Hodnocení se skládá ze známek v devíti kategoriích, které odrážejí vůli společnosti nezahrnovat do svých výrobků nebezpečné chemické látky a zpětném ekologickém zpracování svých zastaralých produktů. Do vyhlášení jsou zahrnuty přední společnosti vyrábějící herní konzole a mobilní telefony, na vítězných postech za letošní březen se umístila dvojce Toshiba a Samsung. Je jen otázkou, zda podobná aktivita nějak pomůže, zvláště pak u nás, kde na globální oteplování nevěří ani prezident.

Zdroj: Gamespot

Diskuze (12) Další článek: Electronic Arts uvádějí The Sims 3

Témata článku: , , , , , , ,