Nintendo NX nebude pouze další Wii, tvrdí společnost

O tom, že Nintendo chystá novou konzoli s kódovým označením NX, víme již delší dobu. O to víc je překvapivé, že o ní víme tak málo. Prezident společnosti Tatsumi Kimishima nám o ní naštěstí řekl více.

Přesto jsou informace celkem mlhavé. Kimishima převážně upozorňuje na to, že NX nemá být pouze další Wii nebo Wii U. Přechod na novou konzoli je obtížný, jak sám upozornil, a NX má být něčím odlišným.

Mohu vás ujistit, že nepracujeme na nové verzi Wii nebo Wii U. Je to něco unikátního a odlišného,“ řekl Kimishima „Je to něco, kvůli čemu se budeme muset vzdálit od těchto platforem s cílem udělat něco, co bude apelovat na naši spotřebitelskou základnu.“

Wii_u_header.jpg

Zde informace v podstatě končí. Dle serveru GamesRadar by se ale mohlo jednat o něco, co půjde použít jak jako domácí platforma, tak jako handheld. Pravdou ale je, že Nintendo Wii U má kolem 11 milionů prodaných kusů, což je zoufale málo (Xbox One má 14 milionů, PS4 dokonce 26 milionů, tyto platformy ale vyšly o slušnou dobu později). Firma tedy akutně potřebuje nějakou pecku, díky které si získá pozornost zákazníků.

Nintendo má momentálně v plánu stále podporovat vlastníky Wii U. O konzoli NX nemá v plánu do roku 2016 cokoli prozrazovat.

Váš názor Další článek: Cyberpunk 2077 možná dorazí už koncem příštího roku

Témata článku: , , , , , , ,