Nintendo oslavuje úspěchy v Evropě

Společnost Nintendo může být šťastná s prodeji konzole Nintendo Wii i v Evropě, když se za dva dny po uvedení na trh prodalo na tři sta padesát tisíc přístrojů. Jako tradičně je největším trhákem Legend of Zelda ke třem ze čtyř konzolí.

Nedávno jsme vás informovali o úspěších konzole Nintendo Wii při vypuštění na trh v USA a Japonsku. Za první dva dny prodeje se ohřálo na pultech šest set tisíc, respektive čtyři sta tisíc pro Japonsko, přístrojů. Podobný úspěch zažilo i uvedení na trh v Evropě, kde za dva dny získalo nové majitele na tři sta padesát tisíc konzolí. Počáteční horečka byla dokonce taková, že se prodala v průměru jedna konzole za sekundu. Společnost Nintendo slibuje, že další zásilky jsou na cestě a udrží trvalý přísun konzolí v kritickém období okolo Vánoc.

  

Stejně jako v Japonsku a USA je nejprodávanější hrou ke konzoli plošinovka Legend of Zelda: Twilight Princess, která se prodává ke třem čtvrtinám konzolí. Polovina všech přístrojů s sebou měla ještě hru Wii Play, která je dodávána zdarma k dalším ovladačům. Zajímavé však je, že poměrně velká část kupujících si nepořizovala konzoli pro sebe, ale chtějí na ní vydělat prostřednictvím internetové dražby eBay. Tam doufají, že získají téměř dvojnásobek obchodní ceny Nintenda Wii.

Zdroj: Gamespot

Diskuze (8) Další článek: Jízdní řád na 51. týden

Témata článku: , , ,