Nintendo představí nezávislé hry dříve

Ráno jsme vás informovali, že koncem roku se rozjede program tvorby her hráči pro Xbox 360. Společnost Nintendo ohlásila, že plánuje podobný projekt uveřejnit již v květnu pro svoji konzoli Wii, označuje jej jako WiiWare

V jistých ohledech si budou oba projekty podobné, WiiWare umožní publikovat své hry nejen nezávislým vývojářům, ale také různým společnostem. Zástupci Nintenda se pochlubili, že na 14. května, kdy celý projekt spustí pro veřejnost v Americe, již připravují přes sto her. Sami přiznávají, že ne všechny asi termín zvládnou, ale většina by údajně měla. Hlavním rozdílem obou technologií, mimo konzolí, na které hry budou, je průběžná kontrola a pomoc při vývoji ze stran Nintenda, zatímco Microsoft se postará zejména o kategorizování her.

Evropské datum spuštění WiiWare kanálu pro Nintendo Wii ještě nebylo stanoveno, již je však jasné, že by hry měly být sice regionálně omezeny, ale jejich rozšiřování do jiných oblastí by mělo být pouze otázkou komunikace s pobočnou Nintenda na daném světadíle. Pro hry by měla být pouze dvě omezení – nesmí se jednat o reklamní tituly a produkty nesmějí sbírat data o uživateli. Můžeme se prý dočkat široké škály her, ať už od nezávislých vývojářů, tak i od herních gigantů jako je Square Enix.

Zdroj: TZ

Váš názor Další článek: Valve kutí druhý Portal

Témata článku: , ,