Nintendo se začíná přiklánět k virtuální realitě

Studio se o tom včera zmínilo před investory. Chystají vlastní brýle?

Nejspíš ne, politika VR hraní je totiž v rozporu s filosofií Nintenda, které ještě stále považuje hraní her za skupinovou aktivitu. Nicméně, společnost tuto politiku razí již od začátku. Jejich první konzole, kterou v Evropě známe převážně pod názvem NES, se totiž původně jmenovala Famicon. Kluci z Nintenda si tehdy zvolili tenhle název, aby dali jasně najevo, že "lidé mají hrát spolu", nejlépe pak ti nejbližší.  

Po 32 letech se nic nezměnilo. Tvůrce ikonického mechanika Maria, Shigeru Miyamoto, se před časem nechal slyšet: "Viděl jsem virtuální realitu, experimentujeme s ní stejně tak, jako i s jinými technologiemi. Zajímá nás, ale filosofií Nintenda je vytvářet produkty, které bude hrát každý, kdo bude v pokoji. Nemyslíme si, že je pro tento úkol vhodná virtuální realita." Jakoby se domluvil s prezidentem pobočky Nintenda v Americe, který se vyjádřil podobně: "K tomu, aby virtuální realita uspěla, je potřeba ji udělat více zábavnou a sociální.

shigeru-miyamoto-designed-donkey-kong-mario-bros.jpeg

Nikdo však nevylučuje, že právě o to by se Nintendo mohlo snažit. Dovedete si představit, že by jste hráli tenis pomocí augmentované reality (HoloLens) proti člověku, který stojí přímo naproti vám? Ať mi nikdo neříká, že je to technicky nemožné. 

 

Váš názor Další článek: Hry a realita: herní místa, která můžete navštívit ve skutečnosti

Témata článku: , , , , , , , , , ,