Nintendo slibuje interaktivní zážitek, docílí ho pomocí kartonu

Nintendo nikdy nepřestane překvapovat. Když jsme slyšeli o tom, že odhalí novou interaktivní zábavu, snad nikoho by nenapadlo, že se bude jednat o kartonové příslušenství.

Výrobek se nazývá Nintendo Labo a umožní vám zahrát si na piano, zalovit si ryby pomocí rybářského prutu či v roli robota ničit město. Má to jen jeden háček - musíte to všechno sami postavit. V podstatě se jedná pouze o kartonové desky, z kterých vytaháte dílky a poskládáte je k sobě podle návodu a pak to díky propojení s Nintendo Switch opravdu funguje, jak ukazuje video.

Je zřejmé, že se Nintendo Labo zaměřuje zejména na mladší publikum. Každopádně je obdivuhodné, že to opravdu funguje. Alespoň se multifunkčnost Joy-Conů, která zahrnuje propracovaný systém vibrací, konečně pořádně využije.

nintendo_labo_3.jpgnintendo_labo_4.jpgnintendo_labo_5.jpgnintendo_labo_6.jpg

Samozřejmě je otázkou, proč se Nintendo rozhodlo k tak zajímavému kroku a nepoužilo klasický plast s elektronickými součástkami. Že by nám chtělo umožnit koupit si tento výrobek za co nejnižší cenu? Podle slov Nintenda se jedná o kreativní námět, který vám neumožní pouze hrát hry, ale také si pohrát s výstavbou samotných konstrukcí.

Ke koupi budou dvě rozdílné sady. Bohatší je Variety Kit, který bude stát 70 dolarů (přibližně 1400 Kč) a bude obsahovat 5 rozdílných kartónových nástrojů - 2 RC auta, rybářský prut, dům, motorku a piano.

nintendo_labo_1.jpg

Dražší Robot Kit bude stát 80 dolarů (cca přibližně 1600 Kč) a bude obsahovat pouze jednu hru. K ní však dostanete speciální batoh a budete v roli robota ničit město.

nintendo_labo_2.jpg

Doplňkem je Customization Set za 10 dolarů (přibližně 200 Kč) s různými nálepkami na výzdobu, každopádně své kartónové výrobky můžete ozdobit třeba fixou. Nintendo Labo vyjde ve všech dosud oznámených verzích 27. dubna tohoto roku v Evropě (v USA již 20. dubna).

Diskuze (1) Další článek: GTA Online se rozšířilo o nový Adversary Mode a luxusní auto

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,