Nintendo Switch konečně podporuje připojení sluchátek přes bluetooth

Nové aktualizace se dnes nedočkal pouze PlayStation. Novinky dorazily i na Switch a konečně je dostupná funkce, po které hráči volali už od vydání konzole.

Nintendo dnes bez většího oznamování vydalo novou aktualizaci pro Switch, která po čtyřech letech od vydání konzole zpřístupňuje možnost připojit sluchátka skrz bluetooth. 

Absenci této funkce Nintendo dříve omlouvalo tím, že bluetooth je potřeba hlavně pro ovladače, kterých se v jednu chvíli může připojit k jedné konzoli až 8. Nyní vám už ale nic nebrání zamířit do nastavení konzole a připojit svoje audiozařízení. 

Má to ale omezení. S připojenými sluchátky můžete ke konzoli zapojit pouze dva ovladače. Během lokální komunikace s další konzolí se pak bluetooth odpojí. Do nastavení konzole si můžete uložit až 10 zařízení. V jednu chvíli ale může být připojeno jen jedno. Bluetooth mikrofony pak nefungují vůbec.

Nintendo také upozorňuje, že se můžete setkat se zpožděným audiem. To záleží spíše na tom, jaké zařízení používáte. Jsme rádi, že si konečně bez problému můžeme ke Switchi připojit bezdrátová sluchátka, ale určitě se shodneme, že tato funkce tady měla být už od začátku.

Váš názor Další článek: Únik roku? Databáze GeForce Now zahrnuje PC verzi God of War a další neoznámené hry

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,