Nintendo Switch v roce 2018: posily ze všech stran

PC a PS4 máme za sebou, nesmíme ale zapomínat ani na naši nejmladší platformu. Nintendo Switch zažil v minulém roce opravdu výborný start, i když někdo stále může tvrdit, že na něm není co hrát. Po tom, co uvidíme letos, už v tomhle ohledu nikdo nemůže říct ani slovo.

Bayonetta 1,2 & 3 

Datum vydání: Únor 2018 / Rok 2018

Sexy vražedná čarodějka Bayonetta si svoji premiéru odbyla už na minulé generaci konzolí. Nedávno se studio Platinum Games docela rozhoupalo a několik her z jejich portfolia včetně Bayonetty konečně najdete i na PC. Druhý díl už ale tak širokou škálu platforem nemá. Autoři to s jeho vývojem totiž neměli vůbec lehké. Nakonec je pod svá křídla vzalo Nintendo a Bayonetta 2 tak vyšla exkluzivně jen pro WiiU. To se ale zanedlouho změní.   

Bayonetta.jpgBayonetta (1).jpgBayonetta (2).jpgBayonetta (3).jpg

Na Switch se dostanou první dva díly této hack'n'slash akce už v polovině února. Oba díly se budou prodávat v jedné kolekci. Druhý díl bude mít na Switchi i nějaká ta vylepšení, jako třeba podporu Amiibo figurek. Mluví se také o lokální kooperaci, ale v tomto ohledu zatím nebylo nic oficiálně potvrzeno.  

To ale není všechno, Nintendo tuhle značku nebude jen recyklovat. Čeká nás regulérní třetí díl. Bohužel o něm nevíme nic víc, než že se na něm pracuje. Jak ale moc dobře víme, v případě tohoto vydavatele se hry neoznamují tak dlouho dopředu, jako tomu bývá u konkurence. Samozřejmě bychom našli výjimky, ale pokud budou dodržovat tuto tradici, tak bychom se nového dílu měli dočkat ještě letos.  

Pokud by náhodou někdo nevěděl, o co jde, tak Bayonetta je mlátičkou toho nejryzejšího stylu. Ostatně, jak už u Platinum Games bývá zvykem. Jeden útok střídá druhý, nepřátel jsou hromady a na obrazovce se mihá nespočet efektů. 

Diskuze (1) Další článek: PC v roce 2018: nejočekávanější herní pecky platformy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,