Nintendo Switch: známe cenu, příslušenství, datum vydání i hry

Koncem října minulého roku nám Nintendo po dlouhém čekání konečně představilo konzoli Nintendo Switch. Představení ale přineslo více otázek než odpovědí. Po konferenci se však zdá, že Nintendo Switch je v možná ještě lepší formě, než jsme si mysleli.

Dočkáme se skvělých her

Co se týče her, stále jich známe trochu omezeně. Nintendo se vytasilo zejména se svými exkluzivními tituly, i když se nezapomnělo zmínit o tom, že hry pro Switch vyrábí asi 50 studií a momentálně se na Switch chystá asi 80 her. Pro nás jsou důležité hlavně evropsko-americké firmy jako EA, Ubisoft nebo Bethesda, která spolupracuje s Nintendem dokonce poprvé v herní historii.

S odhalením, že Joy-Cony jsou schopny zaznamenávat pohyb, prohlásilo Nintendo, že se zaměřuje jak na zážitek v jednom, tak na hry na párty. Co se týče párty her, odhalilo Nintendo zatím pouze 1-2-Switch. V této hře budete jeden Joy-Con používat vy a druhý předáte svému příteli. Následně se proti sobě budete utkávat v šermu, magických duelech, ping-pongu, tanci či se účastnit majestátních střeleckých duelů z divokého západu, ale her tam bude ještě víc. 1-2-Swich navíc vyjde již 3. března společně s vydáním Nintenda Switch, bude se tedy jednat o takzvaný launchový titul.

Pravou originalitu ukazuje hlavně titul ARMS. V něm budete boxovat s boxérkami na pružinách, v každé ruce tedy budete mít jeden Joy-Con. Trailer nám slibuje zejména rychlou akci, různé typu úderů a hlavně pořádnou zábavu. ARMS bude k dostání již letos na jaře.

Více pohybových her zatím Nintendo v plánu nemá, ale her chystá ještě hromadu. Co se týče RPG, můžeme se těšit na Xenoblade Chronicles 2. O hře se toho sice zatím moc neví, podle traileru na nás ale čeká jakýsi příběh o lásce. Datum vydání však ještě neznáme.

Když už jsme u druhých dílů, zatím jedinou ohlášenou střílečkou pro Switch je Splatoon 2. Na rozdíl od prvního dílu přinese řadu novinek jako nové zbraně či mapy, i když na bližší detaily si ještě budeme muset počkat. Na hru se můžeme těšit již toto léto.

Ve výborné formě bude i Mario. Náš italský hrdina vytvořený v Japonsku se v Super Mario Odyssey vydá na dobrodružnou výpravu a díky tomu si užijeme mnoha skvěle vypadajících map. Trailer navíc slibuje nové nepřátele a vedlejší aktivity (například skákání přes švihadlo). Hra má však vyjít až na Vánoce tohoto roku.

Mario se bude angažovat i v Mario Kart 8 Deluxe, každopádně hratelných postav zde bude bohatě. Mimo Mariových přátel a nepřátel se setkáme například i s Linkem nebo postavami ze hry Splatoon, jejichž začlenění znamená nové tématicky laděné mapy. Datum vydání je plánované na 28. dubna tohoto roku.

Nejočekávanější hrou je bezpochyby The Legend of Zelda: Breath of the Wild. V průběhu minulého roku jsme toho o hře slyšeli až až, každopádně novinkou je informace, že se bude jednat o launchový titul, takže vyjde již 3. března tohoto roku společně s konzolí Nintendo Switch.

Hlavní hry od Nintenda již máme probrané, víme i o pár hrách z jiných studií. Co se týče japonských vydavatelů, tak od Bandai Namco se dočkáme portu Dragon Ball Xenoverse 2 a rytmické hry Taiko no Tacudžin. Square Enix se zase vytasí například s RPG I Am Setsuna nebo s RPG Project Octopath Traveler. Svého vydání se však dočká i Sonic Mania od SEGA.

Nás ale zajímají zejména evropsko-americké tituly. Na konferenci se ukázala Bethesda, která definitivně potvrdila, že na Switchi opravdu vyjde Skyrim na podzim tohoto roku. Další hry od Bethesdy však oznámeny nebyly, osobně by mi určitě udělal velikou radost Wolfenstein: The New Order či Fallout 4.

Na konferenci se ukázala ještě EA, ale to jen proto, aby oznámila vydání hry FIFA, přičemž již nyní víme i o NBA 2K18. Zatímco NBA má vyjít někdy v průběhu tohoto roku, datum vydání FIFA zatím není známé.

I když se Ubisoft konference neúčastnil, oznámil rovnou tři tituly na Switch. Již 3. března vyjde tancovačka Just Dance 2017, která využije snímání pohybu Joy-Conů. Fanouškům jistě udělá radost skákačka Rayman: Legends Definitive Edition, jejíž datum vydání však ještě neznáme. S dosud neznámým datem vydání se můžeme těšit i na simulátor zimních sportů Steep.

Moc velkým překvapením není oznámení Minecraftu včetně Minecraft: Story Mode. Včera jsme vás také informovali o chystaném LEGO City Undercover, ale můžeme se těšit i na Rime. Zatím bohužel známe pouze vydání LEGO City Undercover, který vyjde na jaře tohoto roku.

Her, které vyjdou na Nintendo Switch, je samozřejmě ještě mnohem víc. V tomto článku jsme však zdůraznili ty nejvýznamnější. Doufejme, že se v následujících dnech dočkáme oznámení dalších, našemu vkusu bližších titulů, jako Assassin's Creed, Call of Duty či GTA.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,