Nintendo vás opět rozpohybuje. Ring Fit do hry zapojí celé tělo

Nintendo opět přichází se zajímavým nápadem, který spojí vaše videoherní zážitky s těmi z reálného světa.

Nintendo přišlo s novým herním příslušenstvím pro konzoli Nintendo Switch, které navazuje na proslulou sportovní hru Wii Fit. Novinka nese název Ring Fit a bude se prodávat společně s novou hrou Ring Fit Adventure, která dorazí na trh 18. října letošního roku. 

Ring Fit jsou v podstatě dvě zařízení, které budou snímat vaše pohyby a přenášet je do hry. Prvním je Ring-Con, což je pružný kruh, do kterého vsunete klasický Joy-Con a tím jej proměníte v pohybový ovladač. Dokáže pak snímat pohyby a měřit jejich intenzitu pro jednotlivé cviky ve hře. V balení dostanete také pouzdro na nohu, které do sebe schová druhý Joy-Con a bude pro změnu měřit pohyby dolní části těla. 

Ve hře se pak budete pohybovat spolu s postavou na obrazovce, která bude mít před sebou celou řadu "závodišť" napříč pestrým prostředím. Budete plnit výzvy, cvičit za pohybu a navyšovat úroveň svého hrdiny úspěšnými cviky. Hráči budou moci také sledovat statistiky jako počet spálených kalorií či srdeční tep. 

Samozřejmostí bude celá řada nastavení a možností, aby se vyřádily všechny věkové kategorie. Lze nechat zapnuté kompletní snímání pohybu, a tedy skákat, běhat a dělat další náročnější cviky. Nebo je možné vše omezit pouze na horní část těla a v zásadě jen mávat rukama. Občas bude potřeba si i dřepnout a z ukázek je jasně vidět inspirace např. z jógy či pilates. Také se budete moci soustředit na jednotlivé části těla pro konkrétnější cviky.

5d7bec752e22af20e972be48-1136-639.jpgring-fit-adventure-gameplay.jpgring-fit-adventure-is-the-premiere-game-for-nintendos-new-peripheral.jpg
Hra je koncipována ve stylu sportovního dobrodružství.

Ring Fit Adventures tak vypadá na jakéhosi duchovního nástupce Wii Fit, který bude obalen do dobrodružného kabátku, takže cvičení bude podstatně zábavnější záležitostí.

Váš názor Další článek: Do Fortnite míří Batman a Catwoman, nový event potěší fanoušky DC

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,