Nintendo vás v Game Builder Garage naučí tvořit vlastní hry

Nově i na Switchi budete moci popustit uzdu fantazii a jednoduše si vytvořit vlastní herní projekt.

Na PlayStationu máme Dreams a vypadá to, že i Nintendu se zalíbil koncept, kdy si hráči na konzolích mohou jednoduše tvořit vlastní hry. Dnes oznámilo Game Builder Garage, skrz kterou se naučí vytvářet hry i úplní nováčci.

Editor je vytvořený tak, aby tvorbu zvládal opravdu každý. Projdete si několika lekcemi, které představí základní funkce. Postupně ale budete mít větší volnost a meze vaší fantazii se rozhodně nekladou. Jak můžete vidět v ukázce z traileru, tak v Game Builder Garage bude možné vytvořit opravdu rozmanité tituly. Od jednoduchých skákaček se můžete dostat k záležitostem pro více hráčů. 

Nintendo už také potvrdilo, že budete moci využívat všech vlastností Switche včetně HD rumblu, pohybového ovládání a IR kamery. Je už jen na tvůrcích, jak tyto možnosti využijí. Finální výtvory pak mezi sebou můžete sdílet skrz kódy, což nám nepřijde jako úplně nejlepší řešení. Raději bychom viděli něco podobného jako v Super Mario Makeru 2, kde máte široký výběr z výtvorů ostatních hráčů. Celkově pak na jedné konzoli budete moci mít uložených 64 her včetně vlastních projektů. 

Do tvorby se budete moci pustit v obou režimech konzole. Handheld režim samozřejmě podporuje dotykové ovládání. V doku pak budete kromě ovladačů moci používat také klasickou USB myš. Podpora bluetooth myší ale bohužel chybí. 

Game Builder Garage vychází 11. června s cenovkou 750 Kč. 

Váš názor Další článek: Necromunda: Hired Gun ukazuje v rychlém sestřihu akci všeho druhu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,