Nitro Family - FPS ve stylu béčkových akčních filmů

Střílečka Serious Sam přišla jako blesk z čistého nebe. Obrovských úspěch si vyžádal nejen druhé pokračování, ale také konverzi pro konzoli Xbox, desítky různých internetových stránek fanoušků a díky přístupnému editoru také množství modifikací a nový obsah. Nitro Family je název připravované 3D akce postavené právě na dnes už světoznámém Serious Sam enginu.

Příběh: V blízké budoucnosti ovládne většinu populace droga jménem "Zdravá rodina", kterou vyrábí společnost Golden Bell v čele s šíleným Louisem, jenž chce s její pomocí ovládnout svět. Droga má však nepříjemné vedlejší účinky, a tak se lidstvo zanedlouho rozdělí na dvě skupiny - na ty, kteří drogu brali a na nichž zanechala vážné psychické následky (stávají se z nich kruté zabijácké bestie) a na ty, kteří ji nikdy nezkusili (ti chtějí dostat první skupinu pod zem, což se jim nakonec povede). Šílený Louis se však plánů na ovládnutí světa nevzdává a vyvine nový preparát, k jehož výrobě však potřebuje dětská těla. Helikoptéra se znakem Golden Bell se pak stává noční můrou všech rodičů s dětmi.

 

 

Klasicky béčkový příběh se k této hře, která si rozhodně nehodlá hrát na cokoliv jiného než krystalicky čistou 3D akci plnou zbraní a násilí, dokonale hodí.

Hlavní hrdina: Jeho jméno je Victor Chopski, národností Američan, ovšem s trochou té horké východoevropské krve. Odmalička se cvičil v lovu, postupem času se z něj stal dokonalý profesionál, zabiják každým coulem. I on je rodičem, jeho manželka Maria mu před dvěma lety porodila krásného kluka pojmenovaného trochu zvláštně Red Chief. Jeho nejoblíbenější hračky? Nože a tátova stará brokovnice.

Už název hry Nitro Family napovídá, že tady půjde o rodinnou záležitost. A skutečně, v průběhu hry vám bude pomáhat zejména manželka Maria, ale ani malý Red Chief vás nenechá na pochybách o tom, že jablko nepadlo daleko od stromu.

 

 

Speciality: O faktu, že Nitro Family se nechce stát jen dalším plagiátem svědčí množství inovativních nápadů, se kterými tvůrci této hry přišli. Jedná se kupříkladu o držení zbraní v obou rukou, speciální kombo pohyby (známé dosud víceméně pouze z bojovek), Mariino "kobercové bombardování", díky kterému si dokáže poradit i s Houfem Opravdu Velkých Nepřátelských Oblud, zvláštní bič a různé další vychytávky.

Pokud se autorům hry podaří dotáhnout všechny nové nápady úspěšně do konce, má Nitro Family  velký potenciál stát se další z úzké řady nezávazně zábavných 3D stříleček, kterých už dnes na herních trhu popravdě mnoho nenajdete (momentálně mě napadají dvě jména - Serius Sam a Postal 2).

Hlavní rysy hry:

  • běží na Serious Sam enginu
  • akce ve stylu klasického "béčka"
  • hlavní hrdina, profesionální lovec, zachraňuje svého syna
  • speciální schopnosti hl. postavy

Hardwarové požadavky: Windows 98 SE, Millennium, 2000 či XP, procesor 733 MHz, 128 MB RAM, grafická karta s 32 MB paměti, 1 GB volného místa na disku.

Vydání 3D akce Nitro Family plánuje korejská herní společnost Delphi Eye Entertainment na prosinec tohoto roku. Bude to asi krásný dárek pod stromeček všech fandů bezbřehé akce!

Oficiální stránky: http://www.nitrofamily.com/
Výrobce: Delphi Eye Entertainment (http://nitro.delphieye.com/)

Váš názor Další článek: Zveřejněn E3 line-up firmy Acclaim

Témata článku: , , , , , ,