Nízké prodeje Vive máme, protože jsme všechno vyprodali, hlásí HTC

HTC se tvrdě ohradilo vůči slovům o úpadku a pomalém umírání VR. Podle výrobce naopak virtuální realita teprve rozjíždí svůj kolotoč.

V HTC se kritiky potenciálu virtuální reality rozhodně nezalekli a naopak přecházejí do protiútoku. Údajné umírání tohoto odvětví podle výrobce Vive totiž není způsobeno nezájmem ze strany zákazníků, ale právě jejich vysokým zájmem. Nízká prodejní čísla prý VR zaznamenává z toho důvodu, že HTC už nemá co prodávat. Zásoby jsou vyčerpané.

"Vive překonal své maximum v prodejích a všechno jsme rozprodali. Pro elektronické zboží ve třetím roce svojí existence je růst prodejů něčím naprosto nevídaným. Nemusíte se ale bát, výroba HTC Vive bude pokračovat a další kusy budou k dostání už brzy," prohlašuje VIVE tým.

HTC si zachovává pozitivní přístup k VR a myslí si, že nejsvětlejší roky tuto technologii teprve čekají. "Lidé začínají postupně rozumět všem možnostem, které VR přináší a tyhle informace se šíří. Aplikací, které VR podporují je čím dál více a prodeje určitě porostou,"  pokračuje prohlášení.

Svá slova potom HTC podpořilo statistickými údaji, které tvrdí, že na trhu s virtuální realitou má Vive 35% podíl a je tak jednoznačně nejprodávanějším zařízením. Z dáli se potom HTC kouká na záda Sony a Oculusu s 12 %. "Věříme, že naše produkty nabízí nejlepší virtuální realitu jak pro PC, tak samostatné VR herny," čiší z prohlášení sebevědomí.

"Náš samostatně funkční produkt VIVE Focus jde v prodejích prudce nahoru od chvíle, kdy šel do prodeje v Číně. Naše platforma WaveVR je používaná na třech ze čtyř nejoblíbenějších samostatných VR hernách v Číně. Na Focusu navíc už brzy bude mnohem více funkcí a dorazí také na ostatní trhy," zůstává přístup HTC optimistický.

Rozjezd nové technologie je vždy samozřejmě složitý a u virtuální reality to není výjimka. A i když se možnosti VR stále rozšiřují a její zajímavost stoupá, podle prodejů z Amazonu je momentálně technologie na ústupu u Sony i HTC. Dokáže podle vás VR chytit druhý dech a stát se nakonec jednou z hnacích sil zábavního průmyslu?

Diskuze (1) Další článek: Vampyr dostane nové obtížnosti pro začátečníky i odvážlivce

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,