Nosferatu - upíři ještě nevymřeli!

A upírské hry jakbysmet. Tahle tématika má ve hrách své pevné místo. Klasikou se stal Vampire: The Masquerade, jehož druhý díl netrpělivě očekává velmi početná herní základna, která se mezitím mohla vyřádit na tombraiderovsky laděném titulu BloodRayne. Co zajímavého nabídne 3D akce Nosferatu: The Wrath of Malachi? Čtěte dnešní novinku.

Člověk je vskutku podivný tvor. Už jen proto, že je ochoten platit za to aby se mohl bát. Ať už za film, knihu anebo počítačovou hru. Projekt Nosferatu: The Wrath of Malachi (dále jen Nosferatu) od švédských vývojářů Idolfx nabídne nefalšovaný akční survival horor z vlastního pohledu v té nejkrystaličtější podobě. Otázkou je, zda se mu skutečně podaří vytvořit natolik hustou hororovou atmosféru, aby překonala hustotu mlhy nad rybníčkem Brčálníkem. A hlavně aby v nás vyvolala alespoň trochu toho strachu.

Nosferatu: The Wrath of Malachi   Nosferatu: The Wrath of Malachi  Nosferatu: The Wrath of Malachi

Ze starých černobílých filmů z první poloviny století (v čele s nepřekonatelným Hrabětem Drákulou) víme, že rájem upírů bylo vždy Rumunsko a jeho tajemné hrady tyčící se ve stínu Karpatských hor. Právě tam nás také zavádí příběh hry Nosferatu, konkrétně do roku 1912 na gotický hrad Malachi, v jehož kamenných útrobách se právě chystá svatba mezi chudou, ale vznešenou britskou šlechtičnou Rebeccou Pattersonovou a synem mocného rumunského hraběte. Jakmile rodina spolu s nejbližšími přáteli dorazí, dveře hradu se však neprodyšně uzavřou - a tehdy otec Rebeccy pochopí, kde udělali soudruzi z NDR chybu. Začíná upírský bál, ze kterého se žádný smrtelník nedostane živý.

Nosferatu: The Wrath of Malachi  Nosferatu: The Wrath of Malachi   Nosferatu: The Wrath of Malachi

Jediná osoba, která na upírské slavnosti chybí, jste samozřejmě vy - bratr nevěsty. Jste právě na cestě ze stockholmských Olympijských her a váš příjezd je ohlášen na později. Tím pádem se však zároveň stáváte jediným světélkem naděje pro uvězněnou rodinu a hosty. Musíte se probít do zámku, osvobodit zajaté příslušníky svatební výpravy a poté se vypořádat nejen se samotným hrabětem, ale také s čerstvě probuzeným Pánem Všeho Upírstva, jehož plány nejsou o nic menší než ovládnutí celého lidstva. Ohrané? Ano. Ale Nosferatu má být především akce, takže nic lepšího ani nemůžeme chtít.

Nosferatu: The Wrath of Malachi   Nosferatu: The Wrath of Malachi  Nosferatu: The Wrath of Malachi

Nosferatu: The Wrath of MalachiNa upíry platí mimo jiné následující ingredience: česnek, svěcená voda, krucifix, dřevený kůl do srdce. Vyjma česneku nabídne Nosferatu všechno a přidá ještě staré dobré bambitky, plus jeden zbrusu nový vynález z dílny mírnějšího dědečka doktora Mengeleho - kulomet. Osvobozováním dalších zajatých pak budete získávat stále nové zbraně a krom toho se také dozvíte další podrobnosti o ďábelských (nebo spíše upírských) záměrech zubatého hraběte. V postupu vám však bude bránit množství ukrutně šeredných protivníků, počínaje leproidními ghouly, přes stínové upíry až po desmodiije a "zaručeně pravé" vampíry. Na každou odrůdu může platit trochu jiná technika zabíjení, takže bude nutné dávat dobrý pozor a především rychle přehazovat zbraně.

Hlavní rysy hry:

  • Nepřátelé objevující se "z ničeho nic", například ze stěn nebo podlahy
  • Obrovský gotický hrad, který se s každou novou hrou mění
  • Z toho plynoucí nelineární styl hry
  • Známé protiupírské zbraně jako svěcená voda, kůly, apod.
  • Několik druhů nepřátel, na které platí různé "postupy"
  • Smutná absence multiplayeru

Hra staví na enginu nazvaném velmi prostě "Architectural Generator Engine". Jedním z jeho primárních úkolů je totiž při každé nové hře generovat zcela odlišný hrad. Jedno dohrání by vám mělo trvat přibližně 12 až 16 hodin. Bohužel, ve hře nebude zahrnuta podpora pro multiplayer.

Vydání hry Nosferatu: The Wrath of Malachi se chystá na polovinu října, což je shodou okolností čas Halloweenu.

Oficiální stránky: http://www.nosferatu-game.com/
Výrobce: Idolfx (http://www.idolfx.se/)
Vydavatel: Pan Vision (http://www.panvision.com/)

Váš názor Další článek: Vietcong bude mít pokračování

Témata článku: , , , , ,