Nová adventura od tvůrců Myst se snaží prosadit na Kickstarteru

Co říci k adventurám? Skvělé hry, ale bohužel s příchodem propracovanějších akčních titulů se tento žánr naprosto vytratil. Někteří hovoří o ztrátě nápadů a nedostatku hráčů, jiní zase o špatné ochraně proti kopírování a tím pádem nízkém zisku pro studia. Tvůrci kultovní adventury Myst se ale vrací.

Odpověď asi nenajdeme, ale každopádně ne všichni se s tím smířili a snaží se vyprodukovat titul, který by znovu nadchl hráče a přilákal je k adventurám. O tento pokus se snaží také studio Cyan se svým projektem Obduction, který má vrátit hráče k tomuto žánru. Tvůrci ostatně nejsou žádná ořezávátka, na svědomí mají kultovní hry jako Myst, Riven nebo URU.

Tyto hry měly vždy jednu silnou stránku - neopakovatelný výtvarný styl. Zcela unikátní svět hltali tisíce fanoušků a každý chtěl prozkoumávat dané prostředí. K tomu, aby si tvůrci zajistili kvalitní zpracování grafiky i v jejich novém projektu, přizvali si na pomoc Unreal Engine 4.

1382151620-farmhouse.jpg 1382151622-tree.jpg 1382151623-woman.jpg

To, jak bude hra velká, záleží na tom, kolik peněz se podaří vybrat z Kickstarteru. Studio žádá po fanoušcích něco málo přes milion dolarů, což je pořádný balík, ale už v době psaní této aktulity měl projekt přes čtvrt miliónu hotových, takže to není nereálné. Už za zmíněný milión slibují vývojáři plnohodnotnou hru, ale pokud se podaří vybrat dvojnásobek, bude hra komplexnější, přibydou nové lokace, více puzzlů atd…

Datum je stanoveno až na polovinu roku 2015 a hra by měla být pro platformy Windows a Mac OS X. Pokud ale budou penízky, asi nebude problém platformy rozšířit.

O příběhu toho zatím moc nevíme. Víme jen, že hlavní postavu na začátku hry unesou na podivně vypadající planetu ozářenou měsícem a zde začne vaše putování. Nebudete vědět, proč vás unesli, kam, kdy, prostě nic. Hra nevyužije žádných filmečků nebo interaktivních animací, ale příběh vám bude zprostředkován přímo ve hře.

Cyan také zmodernizovali své přístupy k puzzlům a hádankám. Zde naprosto vymizí backtracking, kdy procházíte všechny lokace, aby našli něco, jak se posunout dál, vše potřebné nyní bude většinou v jedné minihře.

1382151618-stilt-village.jpg

Obduction je zatím vcelku ambiciózní adventurou. Zatím o hře příliš nevíme, a tak vám můžeme doporučit pouze zhlédnutí videa. Pokud se vám hra zalíbí a budete chtít projekt podpořit, můžete začít na Kickstarteru.

Váš názor Další článek: Call of Duty: Ghosts láká na akční jízdu startovním trailerem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,