Nová akce od tvůrce Counter-Striku

Jeden z tvůrců legendární multiplayerové střílečky Counter-Strike, Minh Le, nedávno oficiálně potvrdil, že v současné době usilovně pracuje na dalším titulu, zapadajícím do stejné kategorie jako jeho nejslavnější dílo. Vydání Tactical Intervention je přitom naplánováno ještě na tento rok, neboť je hra již víceméně dokončená a aktuálně se nachází ve fázi betatestování.

I přesto, že bude jeho nový projekt do jisté míry podobný Counter-Striku, Le slibuje, že by neměl obsahovat žádné jeho chyby. Důraz přitom kladl především na nesmyslně silné odstřelovací pušky, jenž podle něj zcela zničily rovnováhu ve hře, zbytečně dlouhá kola a velice nepopulární camping.

Pro úplnost nám ještě dovolte dodat, že Minh Le rozšířil tým Valve v roce 2000, kdy již oblíbenost Counter-Striku přesahovala všechny do té doby známé meze, aby se svému dítku věnoval na profesionální úrovni. Po čase ho ovšem přemohlo nutkání rozjet práce na dalším velkém projektu, a tak se v dobrém rozešel se svým dlouholetým zaměstnavatelem, a odstěhoval se k rodičům do sklepa, kde začal pracovat na Tactical Intervention.

Z tohoto nehostinného prostředí se mu přitom podařilo vyjednat i financování od jihokorejsé IT společnosti - FIX Korea - jež pravděpodobně zajistí distribuci hry na asijském trhu. Jak to bude v Evropě je zatím ve hvězdách.

Zdroj: Shacknews

Váš názor Další článek: Kaskadérské kousky na motorkách

Témata článku: , , , , , , , , , , ,