Nová aktualizace dělá PlayStation 4 zase o něco lepší konzolí

Ne vždy jsou všechny nové funkce systému představeny, ovšem čtenáři Redditu a NeoGAFu jsou dost všímaví, podívejme se na některé skryté novinky.

Sony poměrně nedávno představilo nový firmware pro svoji herní konzoli PlayStation 4, ten nese označení 3.50 a překvapí nás i změnami, o kterých Sony nemluvilo. Uživatelé internetových diskuzí, jako Reddit nebo NeoGAF, si všimli několika změn, některé si níže uvedeme.

Lze nově zakázat upozornění na snímek obrazovky (v Nastavení pod upozorněními), díky tomu lze pořídit několik snímků, aniž by se každý ohlašoval, zvuk se ale spustí při každém pořízení.

Pravděpodobně došlo k opravení problému, kdy pevné disky přesahující kapacitu dvou terabajtů nefungovaly korektně. Například uživatelé, jenž vlastní rozšiřující kit od Nyko a použili čtyř terabajtový disk, museli vždy konzoli ručně vypnout z Rest Modu, kvůli neschopnosti PS4 uvést disk do úsporného režimu. 

Snímek obrazovky se při trofeji pořídí dříve, dodnes se snímek obrazovky objevil až s upozorněním, nyní se pořídí hned po odemčení trofeje, což je asi o 1-2 sekundy dříve, než doposud. To mělo za následek nepovedené snímky (hodně nepovedené). 

Nebaví vás koukat na ty samé obličeje v sekci "people you may know"? Můžete je smazat, všiml si toho jeden diskutující na NeoGAFu.

Našli jste nějakou novinku? Podělte se s námi v diskuzi. 

Váš názor Další článek: 20 minut z hopsačky Ratchet & Clank jsou plné akce

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,