Nová generace konzolí na míle vzdálená

Přední tvůrčí studia - THQ, Epic a id Software - se v rozhovoru pro Forbes shodly, že se nové generace konzolí ještě hezkých pár let nedočkáme. V současné době je podle jejich názoru stále ještě nemožné předvídat jakým směrem se vývoj v této oblasti bude ubírat a co bychom vlastně měli od next-gen platforem očekávat. O tom jsme vás ostatně informovali před pár dny.

Společnost Epic Games tehdy prozradila, že se další verze jejich "domácího" enginu - Unreal Engine 4 - dočkáme nejdříve s novou vlnou konzolí, jejichž uvedení na trh tamější lidé odhadovali až někam mezi léta 2012 a 2018. S tím souhlasí i Brian Farrell, ředitel společnosti THQ, která zastává názor, že to potrvá přinejmenším sedm let, než se na trhu objeví další generace konzolí.

"Myslíme si, že si fandové herních platforem budou muset počkat ještě dobrých sedm, nebo osm let než budou do prodeje uvedeny nové hračky," uvedl Farrell. "Současná generace konzolí má ještě stále co nabídnout a my jsme teprve na začátku objevování toho, co se v nich skutečně ukrývá."

S tím souhlasí i John Carmack z id Software, který navíc dodává, že vše bude hodně záviset na souboji mezi Nvidií a Intelem. Jinými slovy na hranici, na níž budou schopni dotalčit vývoj grafických chipů. Od toho se, podle jeho názoru, budou velkou měrou odvíjet možnosti nových konzolí.

"Pravdou je," začal Carmack. "Že stále ještě nevíme, kdo se stane vítězem těchto grafických dostihů. Nikdo totiž ještě nepřišel s žádným programem, či ověřeným postupem, za jehož pomoci by se dalo určit, která grafická karta, potažmo chip, je lepší."

Zdroj: Forbes

Diskuze (2) Další článek: Žádné info o Wii verzi GTA IV

Témata článku: , , , , ,