Nová internetová multimediální hra pro děti

V rámci osvětového projektu Den Jódu je pro žáky základních škol a nižšího stupně víceletých gymnázií připravena nová multimediální internetová hra, koncipovaná pro děti ve věku 10 - 15 let. Cílem hry je informovat děti, zábavnou formou, o problematice zdravé výživy a správného pitného režimu s důrazem na jód.
V rámci osvětového projektu "Den Jódu" je pro žáky základních škol a nižšího stupně víceletých gymnázií připravena nová multimediální internetová hra, koncipovaná pro děti ve věku 10 - 15 let. Cílem hry je informovat děti, zábavnou formou, o problematice zdravé výživy a správného pitného režimu s důrazem na jód. Děti se současně naučí lépe pracovat s Internetem, kde budou v průběhu hry zveřejňovány tzv. bonusové otázky, jejichž správné zodpovězení umožní hráči postup do další části hry.

"Hledání ztraceného pramene", jak se tato hra jmenuje, začíná 6. března 2001 a podrobnější informace můžete již dnes najít na adrese http://www.hanacka-kyselka.cz. Zde budou také v průběhu hry zveřejňovány pomůcky k řešení problémů a školy zde budou mít možnost získat i programy potřebné ke hře.

Správně zodpovězené otázky, vyřešené problémy, hádanky, rébusy a posbírané předměty v průběhu hry umožní hráči postup do dalších částí příběhu, přičemž úroveň obtížnosti bude tvořena tak, aby se děti dostaly k velké části příběhu, pobavily se a dozvěděly se potřebné informace o dané tématice a zamyslely se nad ní. Jak již bylo zmíněno, součástí hry budou rovněž bonusové otázky, tedy náročnější úlohy, při jejichž řešení se zapojí i rodiče a učitelé, ty budou hodnoceny vysokým počtem bodů, tzv. prémií. Účast ve hře je podmíněna vyplněním registračního formuláře na adrese http://www.hanacka-kyselka.cz.

Hra bude mít čtyři etapy, které lze zahájit pouze po zodpovězení bonusových otázek, umístěných na webovských stránkách http://www.hanacka-kyselka.cz , Atlas.cz a Česká škola.cz.

Termíny startování jednotlivých etap jsou následující: 6.3. 2001, 13.3. 2001, 20.3. 2001 a 27.3. 2001. Deset škol, které dosáhnou nejlepšího hodnocení, bude po každé etapě zveřejněno (název školy, obce) v dosaženém pořadí na http://www.hanacka-kyselka.cz. Pořadí se bude průběžně měnit dle dosaženého hodnocení v jednotlivých etapách.

Hráči budou hodnoceni dle následujících kriterií :

  • počet dosažených bodů: za správné plnění úlohy (kvíz, hlavolam, apod.) bude na "konto" hráče/školy přiděleno 10 bodů, za špatnou odpověď následuje automaticky ztráta 3 bodů. Celkový počet bodů získaný v dané etapě je výchozím stavem "konta" hráče/školy do další etapy,
  • koeficient zdravé výživy hlavní postavy hry. Ten bude moci hráč ovlivnit výběrem potravin v průběhu hry,
  • čas odehrání poslední etapy - hodnotí se rychlost odehrání této etapy.
Soutěž bude ukončena 31.3. 2001 a vyhodnocení výsledků hry bude provedeno nejpozději do 15.4. 2001. Úsilí dětí, které ve hře nasbírají nejvíce bodů bude samozřejmě oceněno. Na vítěze čeká například koloběžka, In-line brusle a spousta dalšího sportovního náčiní. Odměněny budou rovněž i nejúspěšnější školy. Hned několik počítačových sestav je připraveno pro školy, které získají v celkovém součtu (nasbíraných bodů školáků) nejvíce bodů. Soupiska vítězů (jednotlivců i škol) včetně bodového ohodnocení bude zveřejněna na webovských stránkách organizátorů.

Internetovou hru budou děti moci hrát on-line i off-line, v obou případech však budou muset v průběhu hry pracovat s Internetem (viz bonusové otázky).

Váš názor Další článek: American McGee´s Alice - cheaty

Témata článku: , , , , , , , ,