Nová karetní hra od tvůrců "Velryby ničí svět" míří na Kickstarter

Po svém úspěchu s karetkou Velryby ničí svět se čeští tvůrci z Time Slug Studia rozhodli prorazit na Kickstarteru s titulem Whales Destroyed the World.

Již zítra na Kickstarteru odstartuje kampaň českého Time Slug Studia. Tým tvořený Petrem Vojtěchem a Jindřichem Pavláskem na českoherní scénu deskovek vstoupil v loňském roce titulem Velryby ničí svět. V této jednoduché karetce se hráči převtělili do role velryb snažících se zničit velká světová města. Tvůrci se rozhodli vybrat peníze na výrobu pomocí Startovače a nutno dodat, že jejich kampaň byla velmi úspěšná – namísto plánovaných 15 000 korun vybrali něco málo přes 70 000 Kč, díky čemuž mohli do hry přidat nové prvky.

Whales - 2.JPG

Jejich připravovaný titul Whales Destroying the World na původní hru tematicky navazuje, ale jinak se jedná o úplně jinou záležitost. Stanete se zde jedním z velrybích generálů s jasným cílem, a to sice pomstít Moby Dicka, zničit lidstvo a udělat ze země velrybí ráj. Do svého hráčského prostoru postupně získáváte karty velrybích vojáků tvořících vaši armádu. Získat můžete obyčejné pěšáky, ale také například Whalezillu nebo King Kong velrybu, které vám v závěrečném bodování přinesou více bodů. Ve své armádě přitom nesmíte mít více než dvě karty jedné barvy. Ve hře navíc mohou být i „agenti“, jež se vám vaše snažení pokusí překazit nasazováním superhrdinů do vaší armády.

Whales - 5.JPGWhales - 4.JPG

Každý z hráčů si ve svém tahu vezme dvě karty – prohlédne si je a jednu zařadí do své armády, zatímco tu druhou skrytě nabídne jinému hráči s tím, že o ní může říct cokoli. Na příjemci pak je, jestli hráči uvěří, kartu si vezme a zařadí ji do své armády, nebo ji naopak zahodí. Kromě velryb v balíčku můžete narazit také na karty superhrdinů a želv. Superhrdinové se snaží infiltrovat se do velrybích armád a překazit jim jejich plán na ovládnutí země. Jestliže se v nějaké armádě objeví tři superhrdinové, hra končí vítězstvím superhrdiny. Želvy jsou pak aktivisté, kteří se za každou cenu snaží zastavit válku.

Whales - 3.JPG

Hra je určena pro 3-6 hráčů a měla by zabrat 15-20 minut. Kickstarterová kampaň sice probíhá v angličtině, nicméně česká pravidla budou k dispozici (minimálně) ke stažení, samotné komponenty jsou jazykově nezávislé. A když už zmiňujeme komponenty, musíme vypíchnout nádherné ilustrace karet, jež nás zaujaly už v původních Velrybách. Právě zpracování je jedním z hlavních lákadel Whales Destroying the World. Navíc se nám na hře líbí její zábavné téma a přiměřená hrací doba. Pokud byste do své sbírky sháněli nějakou svižnou karetku, neměly by Velryby uniknout vašemu hledáčku.  

Kampaň poběží do 14. prosince a cena základní hry je stanovena na 15 dolarů, tedy cca 330 Kč.

Diskuze (1) Další článek: Call Of Duty: Black Ops 4 - měsíc poté aneb hráči vs fakta (galerie)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,