Nová Mafia je nejspíš v předprodukci. Napovídá tomu inzerát studia Hangar 13

Už loni jsme se z neoficiálních zdrojů dozvěděli, že má ve studiu Hangar 13 vznikat nový díl legendární Mafie. Po propouštění vývojářů a zrušení jednoho z jejich velkých projektů byla situace docela nejistá. Vypadá to ale, že by mohla čtvrtá Mafia být ve fázi předprodukce. Napovídá tomu inzerát na LinkedInu, kde Hangar 13 poptává programátora nástrojů schopného pracovat s Unreal Enginem 5.

Využití nejnovějšího Unreal Enginu také padlo v loňských spekulacích. Inzerát se týká britské pobočky studia, která má být primárním místem pro vývoj Mafie. Bezpochyby ale budou pomáhat i týmy z Brna a Novata. 

Jak jsme zmiňovali v našem loňském článku, Mafia IV má vyprávět příběh dona Salieriho ještě před tím, než se chopil vlády v Lost Heaven. Na přelomu 19. a 20. století bychom se měli v lineární příběhovce podívat na Sicílii. Zatím jsou to stále neoficiální informace. Pokud ale chcete vidět něco ze Salieriho počátků, můžete zkusit nedávno vydanou modifikaci Rise & Fall pro první díl. 

Svá očekávání ale raději držte na uzdě, a to ze dvou důvodů. Není nic neobvyklého, že ve studiu vzniká více projektů najednou, takže i když popis se shoduje s úniky okolo Mafie, může jít o úplně jinou hru. A kdyby to Mafia opravdu byla, fáze předprodukce znamená, že vydání je ještě roky vzdálené. Jak to ve skutečnosti je, se tak v dohledné době určitě nedozvíme.

Zdroj: Reddit

Diskuze (1) Další článek: Recenze hry Theatrhythm: Final Bar Line. Rytmické dobrodružství nejen pro fanoušky Final Fantasy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,