Nová mega: Conan je tu

Přichází Age of Conan a k němu epický trailer. Přidává se k tomu samozřejmě i čtevřice demoverzí a více než třicet dalších upoutávek, třeba na Haze, Stalker, Mass Effect, Spore, Project Origin (F.E.A.R. 2), Dead Space, Red Alert 3 a mnohé další.
Download týdne:
 
velikost: 40 MB

  

Nejedná se o nastavování kaše, nebo snahu vás obalamutit, nýbrž se nám dostalo přístupu do finálního betatestu samotné hry a spolu s Karlem jsme si vyzkoušeli, jaké je to hrát možného vyzyvatele World of Warcraft. Zní to odvážně? WoW má mohutnou hráčskou základnu a za dobu působení na trhu vychytány snad všechny mouchy, jak by mohlo nějaké jiné MMORPG, které je teprve v testování, ohrozit tohoto giganta? Myslím si, že po odehrání několika hodin mám několik tipů. Hlavní důvod je však jasný. Při hraní beta verze poznávám každý den změny a vylepšení, se kterými se autoři dřou. Ještě ve středu bylo jakékoliv načítání ve hře pomalé a trhané, ve čtvrtek se objevila slušná záplata a ani netuším, co se bude dít dál. Na jednu stranu je to skvělý pocit, že hra se zlepšuje každým dnem, ale těžko se píše o hře samotné, když za týden může být úplně jiná. Jak ostatně řeknou i první dojmy z hraní, nebo nové obrázky z vyšších úrovní.
 
Demoverze:
 
velikost: 200 MB
 
Demoverze komické adventury Penny Arcade Adventures vás nechá vytvořit vlastní postavu a provede vás začátkem hry.
 
velikost: 50 MB
 
velikost: 150 MB
  
 
Možná jste si o Battle for Wesnoth četli kdysi dávno, ale tehdy se jednalo o jednu z vývojových verzí hry. Nyní již můžete hrát konečně ve verzi 1.4.1, která je s mnohými vývojovými stupni jen těžko srovnatelná. Pokud se zabýváte licencemi, vězte, že Battle for Wesnoth je distribuována na bázi GPL, která umožňuje její volné kopírování.
 
velikost: 400 MB
 
Znáte seriál Kobra 11? Pokud ano, je vám asi jasné, o co se bude jednat ve hře Crash Time. V roli policie budete stíhat různé zločince, ať už auty, nebo jinými pohybovadly.
 
Video:
 
velikost: 6 MB
 
velikost: 70 MB
 

  

Pro všechny, kteří stále chodí ve skvěle padnoucím obleku a babičce se do telefonu představují jako „Bond. James Bond“, máme dobrou zprávu. Společnost Sony Online Entertainment oficiálně představila chystaný MMO projekt The Agency, jenž se pokusí imitovat život tajného agenta se vším všudy. Hned na začátku hry, která by měla vyjít ještě v průběhu letošního roku, si vyberete jednu ze dvou organizací, ke které se posléze přidáte. Ale pozor, na vaší volbě bude záviset pozdější způsob plnění úkolů. Pokud se totiž rozhodnete pro agenturu Unite, dostane se vám klasické špiónské výbavy pro nikým nezpozorovaný příchod i odchod. Bude-li vám ovšem milejší agentura Paragon, těšte se na stálý přísun zbraní a munice.

velikost: 42 MB
 
  
 
Přestože tvůrci slibovali, jak bude Stalker povedená hra, chtějí vylepšit svůj titul předchozím dílem. Tedy dílem následujícím, ale dějově předcházejícím událostem z původní hry. To je přeci jasné jako jasná obloha. Ve hře se totiž dostanete do Zóny ještě před dějem původní hry, konkrétně tedy do roku 2011. Skupina stalkerů pronikne až do samotného centra Zóny a co neobjeví? Samozřejmě, že najdou černobylskou jadernou elektrárnu, co jiného. Bohužel však již nemohou popsat co viděli, protože při objevu dojde k nevysvětlitelné explozi a Zóna se začne nečekaně měnit. Vy celé dění pozorujete ne jako hrdina původní hry, který přijde na řadu až později, ale jako jeden z žoldáků, co pomáhá tu jedné, onde zase jiné straně. Více už vám poví naše preview.
 
velikost: 7 MB
 
Karneval v Rio de Janeiro může být i u vás doma s rytmickou hrou pro Wii.
 
velikost: 24 MB
 

  

Mass Effect vás přivítá rozmanitým světem daleko za hranicemi naší galaxie, v němž se jednotlivé civilizace mísí a přes vzájemné konflikty dosáhly uspořádání, které alespoň navenek funguje. Lidé nicméně svět za hradbami toho svého teprve objevují. Je 50 let po prvním mimozemském kontaktu, lidstvo se snaží vstřebat nejen objevení technologií za hranicí svého dosavadního poznání, ale především se prosadit ve vesmírném společenství civilizací pod názvem Council, jakési vesmírné obdobě OSN. Více v naší rozsáhlé recenzi.
 
velikost: 17 MB
 
velikost: 44 MB
 

  

Když se na trhu poprvé objevil titul LEGO Star Wars řada hráčů se k němu stavěla více než odmítavě. Vynikající hratelnost a zábavné zpracování však dokázalo nemožné. Tato dětská hříčka se stala miláčkem davů a připravila tak pozici pro své budoucí sourozence. Tvůrci se nejprve ještě jednou vrátili do dobře známého světa Hvězdných válek, aby nám po trojici nových epizod dovolili nahlédnout i do původní trilogie. Teprve po její virtualizaci došla řada na další populární série a charaktery, s kterými se tak budeme moci již brzy setkat. Nejdříve s archeologem Indym a hned poté s netopýřím bijcem Batmanem a jeho věrným přicmrndávačem Robinem. Takto začíná naše preview.
 
velikost: 17 MB
 

  

Očekávaná akce pro novogenerační Playstation – Haze – je bezesporu jedním z nejtajemnějších titulů letošního roku. Na cestě na trh ji potkalo nejedno odložení (naposledy na květen letošního roku), ale konečně se obejvuje an trhu. Ti z vás, kteří zůstanou hře věrni se můžou těšit na unikátní sci-fi příběh, v němž nebude chybět hlavní záporák (nadnárodní společnost Mantel Corp.), tajemná látka (Nektar), jenž dělá z obyčejných lidí supervojáky, a samozřejmě zapřísáhlý klaďas – Vy – který dá vše do pořádku. Více informací o hře samotné se dozvíte v našem preview.
 
velikost: 33 MB

Takovýto úspěch lidé ze společnosti Activision asi opravdu nečekali. Jak již bylooznámeno, nejnovější pokračování hudební série Guitar Hero už vydělalo více než miliardu dolarů, přičemž do jmenovaného čísla se nezapočítává dodatečný obsah (stažené songy). Pro ilustraci ještě dodejme, že jen v Severní Americe se od uvedení titulu na trh prodalo neuvěřitelných 14 milionů kopií. Bližší info o hře hledejte v naší vyčerpávající recenzi. Není se tak co divit, že se již chystá nový díl, na nějž můžete shlédnout upoutávku

velikost: 49 MB
 

  

Již čtvrtý ročník čeká mistrovství světa v hraní fotbalové hry FIFA, které zastřešuje stejnojmenná fotbalová asociace, vývojáři Electronic Arts a herní gigant Sony. Kvalifikace probíhala jak prostřednictvím sítě Playstation Network, tak i na lokálních turnajích, kde jste se mohli klidně až ten den zaregistrovat a pokusit se na konzoli PS2 porazit dostatek protivníků na kvalifikaci do národního finále. To se uskutečnilo 30. března v Praze a vítěz postupuje do celosvětového finále v Berlíně. Bližší informace o kvalifikacích naleznete na stránkách turnaje.
 
velikost: 31 MB
 
velikost: 5 MB

  

Žánrovou pestrost titulů s obchodí známkou Toma Clancyho se příští rok rozhodla obohatit válečná strategie, která si bere za úkol stejně jako Halo Wars přenést taktiku na konzole nové generace. Endwar rozpoutá představení naváděných raket, tankových divizí a elitních vojáků na pozadí třetí světové války, která se v podání příběhu známého spisovatele odehraje po roce 2020. Titul vedle strategických možností hraje především na efekt. O líbivou grafiku se stará šanghajské studio Ubisoftu, z jehož produkce vzešla například akce Sprinter Cell: Pandora Tomorrow nebo Double Agent, přičemž více informací se čtenáři dozví z našeho preview.
 
velikost: 60 MB
 
Čtyři jezdci Apokalypsy se dostanou pod vaši kontrolu ve hře Darksiders, nyní se můžete podívat na jedno z nich - Válku. Představí vám jej sami tvůrci hry. 
 
velikost: 8 MB
 
Konzole Nintendo Wii je určena také na různé párty, jak ukazuje hra Beer Pong, kde pomocí wii-mote musíte házet míčky do kalíšků s pivem.
 
velikost: 30 MB
 

Na oficiálních stránkách vývojářů z Firefly Studios  se objevila vskutku zajímavá zpráva. Podle všeho totiž tito pánové v současné době připravují Stronghold Crusader Extreme, takzvaně lehké rozšíření originální hry. A co že Extreme verze vlastně nabídne? V prvé řadě je nutno zmínit, že nově chystaná edice hry prohloubí zážitek tam, kde originální Crusader už nestačil. Hráči si tak budou moci užívat masivních bitev s více jak 10 tisíci jednotkami, s novými taktickými možnostmi a tak dále.

velikost: 12 MB
 
Závodit se dá na čemkoliv, třeba i na kolečkových vruslích, které jsou přitom přímo stvožené pro různé akrobatické kosuky. Ostatně, podívejte se sami, jak takové závody mohou vypadat.
 
velikost: 50 MB

  

Podobně jako v případě druhého dílu Fable, kdy tvůrci uvolňují minihry ještě před uvedením vlastní hry do obchodů, rozhodli se i Electronic Arts pro podobný krok v případě hry Spore. Ve tvorbě vlastních stvoření, o něž se pak můžete starat ve hře, můžete začít již 17. června, kdy by se na stránkách hry měla objevit demoverze editoru. O tři dny později pak má přijít plná verze do obchodů, která zčtyřnásobí možnosti tvorby nových příšerek. S nimi pak v září můžete ve hře tvořit vlastní kultury a kolonizovat známý i neznámý vesmír. Více informací o hře samotné se dozvíte v našich prvních dojmech.

velikost: 10 MB
 
velikost: 5 MB
 
velikost: 9 MB
 
velikost: 40 MB
 

  

 
O jakési Trackmanii Forever jsme psali přeci nedávno, ještě navíc pod hlavičkou Freeher. Co to tu je teda za boudu? United Forever je placená Trackmania, která ale zahřeje u srdce nejednoho fanouška série. S trochou štěstí tedy i vás, stačí mít v oblibě závody.
 
velikost: 27 MB
 
Proč se hra jednoduše nejmenuje F.E.A.R. 2? Firma Monolyth byla totiž v roce 2004 odkoupena společností Warner Bros, přičemž práva na původní značku F.E.A.R. již měla a stále má ve spárech Vivendi. Soutěž se stala originálním způsobem, jak na nové jméno upozornit a zajistit, aby si jej každý spojil s prvním dílem. Jinak by Project Origin začínal od nuly a stal by se jen dalším z mnoha snadno přehlédnutelných jmen.
 
velikost: 54 MB
 
Strategie Majesty se dočká po dlouhé době druhého dílu s podtitulem Fantasy Kingdom Sim. Ostatně, podívejte se sami ve vtipné upoutávce, na jakou notu se tvůrci naladili.
 
velikost: 6 MB
 
velikost: 97 MB

  

Superhrdinů není nikdy dost! Tímto heslem se očividně řídila i společnost Sega, když oznámila, že se dohodla s komikovým nakladatelstvím Marvel na stvoření elektronické podoby Iron Mana. Počkat, tady je něco špatně, krok zpátky, Sega se dohodla s Marvelem na vytvoření další hry podle komiksů, tentokráte s charismatickým zeleným silákem v hlavní roli - The Incredible Hulk. Už za měsíc bychom se tak měli setkat s Hulkem v plné síle na většině platforem.
 
velikost: 61 MB
 

  

Společnost CD Projekt oznámila, že v červnu přinese druhý díl hry Letopisy Narnie s podtitulem Princ Kaspian. Hra se objeví přibližně v době příchodu filmu do kin a bude dodávána v profesionální české verzi. Dostanete se do role jedné z dvacítky známých postav, včetně možnosti výběru samotného prince Kaspiana, v dobách, kdy Cair Paravel bylo ještě zbořeniště.

velikost: 27 MB
 

  

Společnost Electronic Arts prozradila, že v současné době pracuje její kanadská pobočka na zbrusu nové boxerské hře – FaceBreaker. Zmíněný titul by měl přitom potěšit všechny majitele next-gen konzolí, jmenovitě X360, PS3 a Nintendo Wii, a to snad ještě tento rok. Co se samotné hry týče, je popisována jako jakýsi mix mezi Team Fortress 2 a Ready 2 Rumble Boxing, což znamená příjemnou kreslenou grafiku.
 
velikost: 9 MB
 
velikost: 37 MB
 
  
 
Za pět set let bude lidstvo kolonizovat vzdálené planety a vysílat do vesmíru odvážné průkopníky. Samozřejmě, jednou za čas se stane, že se některá loď odmlčí a to je přesně ta pravá chvíle, kdy do akce vyslat malý tým, aby zjistil co se stalo. Máte také nepříjemný pocit, že se nejedná o banální technickou závadu? Více vám přinese naše preview.
 
velikost: 55 MB
 
velikost: 45 MB
 
  
 
Jak jsme už psali: "Společnost Electronic Arts se konečně umoudřila a mezi hráče vypustila první pořádné video z hraní Command & Conquer: Red Alert 3. Jeho prostřednictvím se přitom budete moci seznámit se zástupy unikátních jednotek, které se už nemohou dočkat, až spočinou pod vaším velením, stejně jako s rozličným prostředím, v němž budete svádět kruté boje o celkovou nadvládu. Sám za sebe pak můžu jen říct, že nový Red Alert nevypadá vůbec špatně!"
 
velikost: 20 MB
 

  

Prostřednictvím jmenovaného titulu pak budete moci otestovat své řidičské schopnosti na prostoru o velikosti 100 čtverečních mil. Pod ruku vám přitom přijde více než čtyřicet dopravních prostředků, již by měly být vybaveny unikátním modelem poškození. Závěrem ještě dodejme, že krom singleplayeru bude Baja disponovat rovněž multiplayerem, v němž se proti sobě bude moci postavit až dvanáct závodníků.
 
velikost: 40 MB
Váš názor Další článek: Download: Conan a Haze se hlásí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,