Nová mega: dema Commandos 3 a Etherlords 2, videa akce Half-Life 2

Poslední srpnový týden se nesl nejen ve znamení krásného letního počasí, ale také přílivu nových downloadů. Vychutnejte si tak demoverze her Commandos 3 či Etherlords 2, nepohrdněte čtveřicí nových trailerů akce STALKER či dvojicí videí Half-Life 2. Bonusem je pak první ukázka dabingu české verze hry Rayman 3 či první trailer filmového zpracování hry Alone in the Dark!

Download týdne

Stahujte demo taktické strategie Commandos 3!
Dlouho slibované i očekávané demo třetího dílu taktické strategie Commandos je konečně tady! Vyzkoušet si tak můžete hned dvě mise nového pokračování jedné z nejúspěšnějších sérií všech dob - konkrétně na vás čeká tutorial a zajímavě vyhlížející mise, odehrávající se na jedoucím vlaku. Jediným z vážnějších nedostatků hratelné ukázky je její velikost 272 MB, díky které se rozhodně neřadí mezi úspornější a snadno stažitelné demoverze. Ať tak či onak, zmiňované demo je jistě zajímavým předkrmem před hlavním chodem, který nás čeká již na konci příštího měsíce - právě v poslední zářijový týden by totiž měla být zveřejněna plná verze titulu Commandos 3.

Související informace (Commandos 3):
Homepage hry: http://www.eidosinteractive.co.uk/gss/commandos3/
Výrobce hry: Pyro Studios
Distributor hry: Eidos
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Září 2003

Download (demo, 272 MB): Gamer`s Hell

Demoverze

Stahujte demo Etherlords 2
Společnosti Strategy First a Nival Interactive před několika hodinami ohlásily dokončení svého titulu Etherlords 2, zajímavého mixu RPG a taktické bojové hry. Zatímco plná verze by se měla na pultech obchodů objevit až v září (u nás v posledních dnech tohoto měsíce, navíc však v lokalizované verzi), již dnes si můžete vyzkoušet hratelnou demoverzi. Ta obsahuje tutorial a dvě hratelné mise, které si bohužel nemůžete v demu vyzkoušet také proti skutečným hráčům.

Související informace (Etherlords 2):
Homepage hry: http://www.etherlords.com
Výrobce hry: Nival Interactive
Distributor hry: Strategy First
Distribuce v ČR: CD Projekt
Předpokládané datum vydání: GOLD

Download (demo, 199 MB): Gamer`s Hell

Vyzkoušejte si tahovou strategii Warlords IV
Společnost Ubi Soft Entertainment zveřejnila hratelnou ukázku tahové strategie Warlords IV: Heroes of Etheria vývojářského studia Infinite Interactive. Demoverze obsahuje jedinou mapu, která vám dovolí navštívit rozlehlé a zajímavé pláně země Etheria. Zde na vás čekají všechny známé rasy - trpaslíci, elfové i orkové i detailní 3D terén. Plná verze hry pak krom jiného nabídne propracovanou kampaň, které se můžete zúčastnit coby jeden z mnoha hrdinů hned za několik stran konfliktu. Tahová strategie Warlords IV by měla nabídnout jedinečný systém boje, 120 rozmanitých jednotek, vylepšenou umělou inteligenci a samozřejmě spoustu rozličných kouzel. Vydání plné verze je plánováno na poslední čtvrtletí letošního roku.

Související informace (Warlords IV: Heroes of Etheria):
Homepage hry: http://warlords4.ubi.com/
Výrobce hry: Infinite Interactive
Distributor hry: Ubi Soft
Distribuce v ČR: Playman
Předpokládané datum vydání: 4. čtvrtletí 2003

Download (demo, 142 MB): Gamer`s Hell

Anglická demoverze hry Yager
Po německé demoverzi, která se neočekávaně zjevila před několika dny, spatřila světlo světa také oficiální vícejazyčná verze tohoto dema (obsahuje tedy hned tři jazykové mutace - zahrát si ji můžete v angličtině, němčině a francouzštině). Všichni příznivci kvalitní zábavy by tak měli zbystřit, v rámci hratelné ukázky hry Yager (jedinečného mixu 3D akční adventury a leteckého bojového simulátoru) je totiž čeká hned trojice zajímavých levelů, nechybí ani nezbytné Save-Points. Těšme se na následující týdny, kdy se plná verze hry (distribuovaná exkluzivně na DVD) objeví v obchodech.

Související informace (Yager):
Homepage hry: http://www.yager-game.com/
Výrobce hry: Yager Development
Distributor hry: THQ
Distribuce v ČR: ?
Předpokládané datum vydání: Září 2003

Download (demo, 198 MB): Gamer`s Hell

Patche

Patche pro české verze her Baldur´s Gate 2 a Ghost Master!
Společnost CD Projekt uvolnila v minulých dnech hned dvojici nových patchů pro nejzajímavější tituly své nabídky - konkrétně je tak řeč o titulech Baldur´s Gate 2 a Ghost Master. Oprava u první jmenované hry je určena pro všechny hráče, kteří si nainstalovali minimální instalaci této hry a hra jim spadne, pokusí-li se vejít do sekce "Městské brány". První patch pro duchařský výtvor Ghost Master s sebou přináší kromě oprav chyb také několik vylepšení hry, nové horké klávesy a podporu EAX.

Download (BG2 patch, 3,1 MB): Doupě
Download (GM patch, 21,5 MB): Doupě

Další:

Trailery

Datum vydání Half-Life 2 + dvě nová videa!
Právě probíhající výstava ECTS v Londýně je jednou z dalších příležitostí, jak osobně shlédnout skvělá videa i hodnotný komentář tvůrců veleočekávaného akčního projektu Half-Life 2. Nejen originalita a inovace jsou tématem zajímavého rozhovoru a tak se Greg Coomer z Valve Software dostal do křížové palby novinářů, snažících se získat podrobnosti o termínu vydání. Podle slov jednoho z tvůrců tak zůstává nadále v platnosti 30. září coby den, kdy se HL2 objeví na pultech obchodů. I přes některé problémy tak nemá být vše ztraceno a tým se chcete pokusit aktuální datum dodržet. Nám nezbývá než doufat, že se jim to podaří – potěšit se právě teď můžete dvojicí ShakyCam ukázky hry o velikosti zhruba 50 MB. Jedno z videí také blíže představuje Alyx, sympatickou dívku z mnoha obrázků i předešlých videí, která má v samotné hře i příběhu hrát důležitou roli.

Související informace (Half-Life 2):
Homepage hry: Prozatím není
Výrobce hry: Valve Software
Distributor hry: Vivendi
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Podzim 2003

Download (Alyx trailer, 56 MB): Doupě
Download (Wall trailer, 57 MB): Doupě

Čtveřice trailerů akce S.T.A.L.K.E.R.
Uplynulý týden byl překvapivě bohatý na nové ukázky připravované akce S.T.A.L.K.E.R. z dílny ukrajinského studia GSC Game World. Celkem se tak můžete kochat čtveřicí ukázek - oficiálním ECTS trailerem hry a také trojicí videí, které zobrazují průlet úrovní, fyziku hry či vozidla. Odkazy na stažení najdete níže. Podle dosavadních informací se FPS S.T.A.L.K.E.R. dočkáme v průběhu příštího roku, přestože mnozí hráči podle různých indicií doufali v její zveřejnění již o vánocích letošního roku. Snad vám čekání na usnadní náš obsáhlý rozhovor, ze kterého pochází následující výňatek. 

Související informace (STALKER: Oblivion Lost):
Homepage hry: http://www.stalker-game.com
Výrobce hry: GSC Game World
Distributor hry: Russobit-M
Distribuce v ČR: ?
Předpokládané datum vydání: 1. čtvrtletí 2004

Download (ECTS - trailer, 14 MB): Doupě
Download (Vozidla - trailer, 14 MB): Doupě
Download (Fyzika hry - trailer, 14 MB): Doupě
Download (Průlet úrovní - trailer, 14 MB): Doupě

Zbrusu nová ShakyCam ukázka akce Unreal Tournament 2004!
Server Unreal Ops se již podruhé v tomto týdnu blýsknul novou ShakyCam ukázkou připravovaného pokračování populární multiplayerové akční hry Unreal Tournament. Dnes nabízený trailer znovu představuje jednen z leteckých prostředků hry (tentokráte pojmenovaný Raptor), nechybí ani zasvěcený komentářů tvůrců, ukázka střelby i zničení letadla. Netřeba zmiňovat, že stěžejní částí Unreal Tournament 2004 bude také detailní grafika, kterou vám alespoň částečně představí šestice níže umístěných obrázků.

Související informace (Unreal Tournament 2004):
Homepage hry: Prozatím není
Výrobce hry: Epic Games & Digital Extremes
Distributor hry: Atari
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Podzim 2003

Download (trailer, 7,7 MB): Doupě

Postava zloděje v krátkém videu Commandos 3: Destination Berlin
Společnosti Eidos a Pyro Studios se rozhodly všem fanouškům zpříjemnit poslední měsíc před vydáním očekávané taktické strategie Commandos 3: Destination Berlin. Dočkáme se tak série krátkých ukázek, které představí všechny významné postavy hry - my vám nabízíme první video, jehož hlavní roli ztvárnil zloděj Paul "Lupin" Toledo. Těšit se můžete především na několik praktických ukázek jeho schopností, trailer je bohužel k dispozici v nižším rozlišení a horší kvalitě. Pro fanoušky je však přesto povinností - alespoň do konce září, kdy se plná verze Commandos 3: Destination Berlin objeví na pultech obchodů.

Související informace (Commandos 3):
Homepage hry: http://www.eidosinteractive.co.uk/gss/commandos3/
Výrobce hry: Pyro Studios
Distributor hry: Eidos
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Září 2003

Download (trailer, 1,6 MB): Doupě

Sedm obrázků a sbírka videí RTS LOTR: War of the Ring
Počet her inspirovaných zbožňovaným dílem Pán prstenů nám měsíc co měsíc roste a jak se zatím zdá, každý z připravovaných titulů příjemně překvapil - důkazem budiž také výtvor LOTR: War of the Ring, který vám dnes představíme díky sbírce dvou zbrusu nových videí. Jak možná již tušíte z našich minulých aktualit, hra LOTR: War of the Ring z dílny firmy Liquid Entertainment se žánrově zařadí mezi realtime strategie, měla by nabídnout bohatý single i multiplayer a také mnohé lokace, které se neobjevily ve filmovém zpracování této legendy (už na dnešních obrázcích je patrná rozmanitost prostředí). Jako vždy na vás také čeká setkání s mnoha význačnými postavami celého příběhu a boj o Prsten moci. Všichni majitelé PC se mohou těšit již na listopad letošního roku, kdy se hra objeví v obchodech.

Související informace (LOTR: War of the Ring):
Homepage hry: http://www.lotr.com/frame_warring.jsp
Výrobce hry: Liquid Entertainment/Black Label Games
Distributor hry: Vivendi
Distributor hry v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Listopad 2003

Download (2 trailery, 3,7 MB): Doupě

Boj za světlou stranu síly ve videu Jedi Academy
Proslulá firma Raven Software již dokončila další díl ságy Star Wars Jedi Knight, nové pokračování s podtitulem Jedi Academy by se tak mělo na pultech obchodů objevit v polovině měsíce září. Nechat fanoušky čekat "na suchu" by však nebylo tím nejchytřejším rozhodnutím a tak se Raveni ve spolupráci s LucasArts rozhodli zveřejnit další, celkově teprve druhé video hry. Ukázka dosahuje délky dvou minut a představí vám nejen hovořícího Luka Skywalkera, ale také spoustu zajímavých bojových akcí. Jak možná mnozí z vás tuší, jako první hra série umožní Jedi Academy hráčům vytvořit si nejen vlastní postavu a určit jí pohlaví, rasu, oblečení, fyzické a další atributy, ale také možnost zvolit si vlastní barvu jílce a ostří svého meče (což ovšem umožňovaly už četné modifikace pro Outcast). Co dalšího hra nabídne a na co se můžeme těšit? Odpoví vám naše detailní první dojmy, které mimo jiné obsahují galerii 70 obrázků z průběhu celé hry.

Související informace (Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy):
Homepage hry: http://www.lucasarts.com/products/jediacademy/
Výrobce hry: Raven Software
Distributor hry: LucasArts
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Podzim 2003

Download (trailer, 7,4 MB): Doupě

Další:

Ostatní:

První ukázka filmové adaptace herní série Alone in the Dark!
Počítačové hry se předlohou filmových snímků stávají stále častěji (namátkou vzpomeňme tituly Tomb Raider, Resident Evil či připravované zpracování her Hitman, Doom, Driver), mezi ty nejzajímavější z řad mnoha projektů se pak bezpochyby řadí filmová adaptace čtyřdílné herní série Alone in the Dark. Té se po výměně produkčního týmu ujme společnost Artisan Entertainment a především pak režisér Uwe Boll, který do hlavních rolí svého snímku obsadil herce Christiana Slatera, Taru Reid, Stephena Dorffa a další. Výsledek práce celého štábu by měl spatřit stříbrné plátno na podzim příštího roku - již dnes však můžete na vlastní kůži shlédnout první ukázku tohoto filmového výtvoru.

Download (trailer, 8,4 MB): Doupě

Ukázky dabingu české verze hry Rayman 3
Populární a oblíbená postavička Raymana se letos na jaře znovu navrátila na naše monitory v rámci očekávaného titulu Rayman 3: Hoodlum Havoc. Po měsících čekání a prací na počeštění by se měla podle posledních informací objevit česká verze hry na pultech domácích obchodů již počátkem září. Těšit se navíc můžete nejen na překlad všech textů, ale také dabing, který si můžete poslechnout již dnes díky dvěma vypuštěným ukázkám, představujícím postavy Razzofa a temného Luma.  

Související informace (Rayman 3: Hoodlum Havoc):
Homepage hry: http://www.hoodlumsworld.com/
Výrobce hry: Ubi Soft
Distributor hry: Ubi Soft
Distribuce v ČR: ?
Předpokládané datum vydání: Podzim 2002

Download (ukázka dabingu, 362 kB): Doupě

Váš názor Další článek: Další ročník srazu Final Fantasy tento víkend!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,