Nová mega: demo AquaNox 2 a XIII, ukázka plošinovky Half-Life 2D!

Letní sucho či okurková sezóna?Kdeže! Poslední týden byl co se týče nových downloadů tím nejbohatším od počátku letošního roku. Těšte se tak na demoverze her AquaNox 2, XIII, Nexagon Deathmatch či Tron 2.0, z bohaté nabídky trailerů vyniká video freeware plošinovky ve stylu Half-Life 2, šestá ukázka skutečné akce Half-Life 2 či trailery her Final Fantasy XI, Lionheart a BGDA2.

Download týdne

Vzniká plošinovka ve stylu Half-Life 2, máme pro vás video!
Half-Life 2 se podle příslibů svých tvůrců objeví na pultech obchodů ještě koncem září (alespoň v to doufáme). Už nyní však talentovaní fanoušci druhého i prvního dílu představili své projekty, které vznikají a stavějí právě na sérii Half-Life. Codename: Gordon je jméno právě vznikající freeware plošinovky, jejíž dvoučlenný tvůrčí tým se při vývoji nechal notně inspirovat doposud zveřejněnými informacemi o hře Half-Life 2. Výsledný titul, který bude využívat služeb rozhraní Flash, nabídne několik levelů, slušivou grafiku a mnohé další - tak jako tak se však bude jednat o příjemný předkrm před finálním a plnohodnotným titulem Half-Life 2. Již brzy se navíc na Doupěti dočkáte zajímavého článku o titulu Codename: Gordon, který vám prozradí mnohé další podrobnosti o hře samotné.

Download (hi-res, 18 MB): Doupě
Download (low-res, 7 MB): Doupě

Demoverze

Skvostné anglické demo komiksové akce XIII!
Po problematické francouzské demoverzi, kterou si kvůli nutnosti hraní přes jeden z distribučních systémů vyzkoušelo jen minimum z nás, se již mohou všichni fanoušci kvalitní akční zábavy těšit z plnohodnotného anglického dema. To dosahuje příjemné velikosti 80 MB a obsahuje dvě herní mise, které jsou podle dostupných informací totožné s levely v již zmiňované francouzské ukázce - čeká tak na vás vůbec první mise hry, v níž budete nechápajíc čelit nesmyslnému útoku na svou osobu, a také druhá, ve které se stanete zachráncem a osvoboditelem významné herní postavy.

Související informace (XIII):
Homepage hry: http://www.whoisxiii.com/
Výrobce hry: Ubi Soft
Distributor hry: Ubi Soft
Distribuce v ČR: Playman
Předpokládané datum vydání: Říjen 2003

Download (demo, 79,9 MB): Doupě

Podmořské dobrodružství v demu Aquanox 2: Revelation!
Dlouho očekávaná hratelná ukázka podmořské akce AquaNox 2: Revelation je konečně na světě! Společnosti JoWooD a Massive Development tak obdarovali všechny věrné fanoušky anglickou demoverzí, která nabízí celkem tři různorodé mise - tomu odpovídá také na dnešní poměry vyšší velikost 265,8 MB. Jistě se mezi vámi najdou tací, kteří o titulu Aquanox 2: Revelation doposud neslyšeli, pro ty je tedy určeno několik následujících řádků. Hra Aquanox 2: Revelation je dalším dílem povedené podmořské simulace, která si také na Doupěti vysloužila velmi dobré hodnocení (9/10, recenze). Plná verze Aquanox 2: Revelation se na pultech evropských obchodů objeví v průběhu měsíce září.

Související informace (Aquanox 2: Revelation):
Homepage hry: http://www.aquanox-revelation.com/e/index.htm
Výrobce hry: Massive Development
Distributor hry: JoWooD
Distribuce v ČR: Dynamic Systems (?)
Předpokládané datum vydání: Vánoce 2003

Download (demo, 265,8 MB): Doupě

Hratelné demo taktické strategie Nexagon Deathmatch
Vydavatelská společnost Strategy First zveřejnila hratelnou ukázku nedávno dokončené realtime strategie s taktickými prvky, titulu Nexagon Deathmatch. Více než 200 MB vážící demoverze obsahuje dvě armády (Tekhany a Ghandrose), celkem dvě herní mapy a tři týmy protivníků, s nimiž se střetnete. V demoverzi je taktéž funkční multiplayer, najít zde krom jiného můžete také tutorial (to pro ty, kteří by si se základy i fungováním hry z počátku nerozuměli). Připomínám, že finální verze titulu Nexagon Deathmatch, která se v těchto dnech dostává na pulty obchodů, nabídne celkem 4 rozdílné armády a nespočet různorodých map.

Související informace (Nexagon Deathmatch):
Homepage hry: http://www.nexagondeathmatch.com
Výrobce hry: Strategy First
Distributor hry: Strategy First
Distribuce v ČR: ?
Předpokládané datum vydání: Vydáno

Download (demo, 201,1 MB): Gamer`s Hell

Speciální jednotky v demu Conflict Desert Storm 2
Spolupráce firem Pivotal Games a SCi by měla již příští měsíc vyústit ve zveřejnění titulu Conflict Desert Storm 2, přímého následovníka zhruba rok starého (ovšem nikterak svou kvalitou vybočujícího) akčního výtvoru. O tom, nakolik se tvůrci pochlapili při tvorbě pokračování, vás jisto jistě přesvědčí nově zveřejněná demoverze - ta obsahuje pouze jedinou misi, kterou si však můžete vyzkoušet coby příslušník speciálních sil SAS či Delta Force. Plné verze hry, která s sebou přinese množství rozmanitých misí, bychom se měli dočkat již v průběhu následujících týdnů, kromě majitelů PC se mohou těšit také šťastní vlastníci konzoli PS2, Xbox a Gamecube.

Související informace (Conflict Desert Storm 2):
Homepage hry: http://www.lucasarts.com/products/hellonwheels/
Výrobce hry: Pivotal Games
Distributor hry: SCi
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Září 2003

Download (demo, 216,1 MB): Gamer`s Hell

Finální demo Tron 2.0 se single i multiplayer levely!
Společnosti Buena Vista Interactive a Monolith obdarovaly v průběhu včerejšího dne významný herní server GameSpot aktualizovanou demoverzí svého titulu Tron 2.0, first-person střílečky s prvky science-fiction. Nové demo je již postaveno na konečném, finálním kódu hry, přináší s sebou několik single i multiplayer levelů. Plné verze hry bychom se měli dočkat již velmi brzy, ve světových obchodech se objeví dne 26. srpna. U nás se hra, v anglické verzi a s českým manuálem, dostane na pulty prodeje ve stejný den či s minimálním zpožděním.

Související informace (Tron 2.0):
Homepage hry: http://www.tron20.net/
Výrobce hry: Monolith
Distributor hry: Buena Vista Interactive/Vivendi
Distributor hry v ČR: CD Projekt
Předpokládané datum vydání: 26. srpna

Download (demo, 202,7 MB): Gamer`s Hell

Patche

Český patch SP4cz pro simulaci Trainz
Společnost CD Projekt připravila pro všechny fanoušky vláčků a majitele zajímavé simulace Trainz novou verzi českého patche SP4cz - oproti původní verzi této opravy obsahuje ta nynější některé nové změny - importovány tak byly grafické obrazovky a podpůrné textové soubory pro zjišťování online spojení na internet a pohodlnější stahování nových oficiálních součástí z Planety Auran, po vybrání nápovědy v editoru se nově zobrazí nápověda v češtině a také scénáře jsou již taktéž v češtině (kompletní přehled změn naleznete zde). Velikost nového patche je 17,5 MB.

Download (patch, 17,5 MB): Doupě

Nový patch pro českou verzi Europa Universalis 2
Jak je zvykem i zažitým pravidlem, zveřejnila společnost CD Projekt nejnovější verzi patche pro hru Europa Universalis 2 také pro českou verzi tohoto veskrze zajímavého titulu. Nový patch ve verzi 1.07 přináší velkou spoustu významných i drobných změn, jejichž přehled naleznete zde. Novou opravu lze instalovat na prodejní verzi hry (v1.02), tak i na novější verzi 1.05.

Download (patch, 17,5 MB): CD Projekt 

Nová kampaň a scénáře v patchi Emperor: Rise of Middle Kingdom
Společnost Sierra zveřejnila nový patch, který je určen pro všechny majitele vcelku povedené budovatelské strategie Emperor: Rise of Middle Kingdom vývojářských týmů BreakAway Games a Impressions Games. Patch s sebou přináší nejen opravu veškerých doposud odhalených chyb či některé další drobné změny, ale také a především zbrusu novou kampaň a několik multiplayerových scénářů, které jistě potěší všechny hráče tohoto titulu.

Související informace (Emperor: Rise of Middle Kingdom):
Homepage hry: http://emperor.sierra.com/
Výrobce hry: BreakAway Games & Impressions Games
Distributor hry: Sierra
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Vydáno

Download (patch, 19,7 MB): Doupě

Trailery

Akce a zabíjení v šesté ukázce Half-Life 2!
Distribuční systém Steam, který bude mimo jiné sloužit k prodeji her Valve Software,  vychrlil další, v pořadí již šesté video očekávaného akčního skvostu Half-Life 2. Nová ukázka je opět částí rozsáhlé E3 prezentace tohoto titulu, obsahuje tedy některé dobře známé pasáže - čekají tak na vás především akční scény plné zabíjení a to opět ve vysoké kvalitě a rozlišení. Otevřená nadále zůstává problematika termínu vydání - podle posledních zpráv tvůrci zuřivě pracují na dokončení hry a dodržení stávajícího data, 30. září 2003. Pozornosti všech fanoušků sympatického Gordona Freemana by rozhodně neměla uniknout ani naše novinka, která shrnuje všechny podstatné informace.

Související informace (Half-Life 2):
Homepage hry: Prozatím není
Výrobce hry: Valve Software
Distributor hry: Vivendi
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Podzim 2003

Download (trailer, 165,9 MB): Doupě

Jak bude vypadat Final Fantasy XI? Sledujte nové video!
Série Final Fantasy se díky svému nezaměnitelnému kouzlu stala jedním z nejvýznačnějších herních pojmů všech dob - jasně svítící hvězdičku na herním nebi má ještě více zvýraznit také poslední výtvor této řady. Square Enix tak nově se svým výtvorem Final Fantasy XI prozkoumají oblast online výtvorů - FFXI si navíc užijí nejen majitelé PC, ale také konzole Playstation 2, v obou případech ještě letos. Lze očekávat, že nové japonské dobrodružství opět nabídne jedinečný svět, postavy, nepřátele a mnohé další. O současné kvalitě hry se můžete přesvědčit z nového videa, které v průběhu svých dvou minut hru představuje - čekají tak na vás krvavé souboje, detailní prohlídka postav a mnohé další. Pro fanoušky série nezbytnost!

Související informace (Final Fantasy XI):
Homepage hry: http://www.playonline.com/ffx2/index.html
Výrobce hry: Squaresoft
Distributor hry: Squaresoft
Distribuce v ČR: ?
Předpokládané datum vydání: Konec roku 2003

Download (trailer, 18,8 MB): Doupě

Komiksová akce XIII se představuje v novém videu
Vývojářské týmy se předhánějí v uvedení stále revolučnějších enginů a inovací moderních her - klíč k úspěchu však tkví v jednoduché myšlence, která se setká s kvalitním a rozumným podáním. Právě tak by se dalo nejlépe charakterizovat spojení komiksu a first-person střílečky, které je základem cel-shaded FPS XIII - jak možná někteří z vás tuší, tato netradiční akční hra je poháněna upraveným enginem Unreal 2 a sází na neobvyklé cel-shaded pojetí své grafiky. Do karet ji však hraje také zakomponování stealth prvků a mnohé další netradiční elementy. O kvalitě hry vás navíc bezpochyby přesvědčí naše první dojmy z hraní francouzského dema a nebo zbrusu nový, jako vždy povedený trailer.

Související informace (XIII):
Homepage hry: http://www.whoisxiii.com/
Výrobce hry: Ubi Soft
Distributor hry: Ubi Soft
Distribuce v ČR: Playman
Předpokládané datum vydání: Říjen 2003

Download (trailer, 32,9 MB): Doupě

Zbrusu nová ukázka konzolového RPG trháku Baldur´s Gate: Dark Alliance 2
Dobrodružství světa Baldur´s Gate sice vymizelo z našich PC, na konzolích však žije nadále - tentokráte v podobě připravovaného druhého dílu RPG Baldur´s Gate: Dark Alliance. Stejně jako první díl, který nabídl na PS2 jedinečný kooperativní multiplayer, i jeho nástupce se bude pyšni velkolepým příběhem. Autoři si pro nás taktéž připravili nespočet novinek a vylepšení - těšit se tak můžeme na 40 rozmanitostí překypujících levelů, které nás zavedou do rozličných lokací s různorodým prostředím. K dispozici bude pětice nových postav, jejichž schopnosti se budou v průběhu hry vyvíjet. Přislíbeno je množství nových zbraní, monster, kouzel či jedinečný systém vytváření unikátních předmětů. Chybět nebude již výše zmiňovaný kooperativní mód, díky němuž budete moci veškerá dobrodružství Baldur´s Gate: Dark Alliance 2 prožít naplno spolu s kamarádem či přítelkyní.

Související informace (Baldur´s Gate: Dark Alliance 2):
Homepage hry: http://bgda2.blackisle.com/
Výrobce hry: Black Isle
Distributor hry: Interplay
Distribuce v ČR: ?
Předpokládané datum vydání: Podzim 2003

Download (trailer, 2,1 MB): Doupě

Navštivte alternativní realitu hry Lionheart
Spojení alternativní reality, magie a světa duchovních bytostí je krédem nedávno dokončeného RPG Lionheart. Po hratelné demoverzi, která podle mnohých nesplnila očekávání a byla dle slov tvůrců nelogicky vytvořena pouze pro prezentaci bojového systému, se k nám dostává zřejmě poslední video hry - v průběhu jedné minuty vás čekají záběry mnoha nápaditých lokací, spousta boje i kouzel a mnohé další. Na pultech světových obchodů se plná verze hry objeví v průběhu tohoto a následujících měsíce, u nás se jí v českém překladu dočkáme začátkem října.

Související informace (Lionheart):
Homepage hry: http://lionheart.blackisle.com/
Výrobce hry: Black Isle Studios
Distributor hry: Interplay
Distribuce v ČR: CD Projekt
Předpokládané datum vydání: 12. srpna 2003

Download (trailer, 10,4 MB): Doupě

Bojová ukázka addonu Battlefiled 1942: Secret Weapons of WWII
Již v průběhu zítřejšího dne by se měla dostat na internet hratelná ukázka připravovaného datadisku Secret Weapons of WWII pro velmi populární válečnou akci Battlefield 1942. Demoverze nabídne mimo jiné také jednu misi (nazvanou Hellendoorn) a právě tu si můžete do detailů prohlédnout ve zveřejněném traileru. Nepatříte-li mezi šťastlivce, kteří si mohou dovolit stáhnout plánovanou demoverzi, nabízím vám kromě nejnovějšího traileru také několik obrázků, které byly vytípány právě při hraní zmiňovaného dema.

Související informace (BF 1942: Secret Weapons of WWII):
Homepage hry: http://www.eagames.com/official/battlefield1942/secretweapons/
Výrobce hry: Digital Illusions
Distributor hry: Electronic Arts
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Září 2003

Download (trailer, 8,2 MB): Doupě

Pětiminutové fotbalové hody ve videu FIFA 2004
Stranou zájmu většiny médií se před několika dny objevilo na internetu další video očekávané fotbalové simulace FIFA 2004. Pětiminutový trailer obsahuje rozhovor s jedním z producentů hry, který vám do detailů představí mnohé aspekty titulu - samozřejmě nechybí i in-game záběry a mnohé další. Narozdíl od mnohých předchozích ročníků fotbalové simulace FIFA by měl ten letošní přinést nespočet zajímavých změn, o nichž vás přesvědčí právě zmiňovaná ukázka. K dispozici jsou pak také dva, ani ne čtrnáct dní staré trailery - odkaz na jejich stažení najdete taktéž níže.

Související informace (FIFA 2004):
Homepage hry: http://www.easports.com/games/fifa2004/home.jsp
Výrobce hry: Electronic Arts
Distributor hry: Electronic Arts
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Podzim 2003

Download (trailer #1, 17 MB): Doupě
Download (trailer #2, 3,3 MB): Doupě
Download (trailer #3, 16,5 MB): Doupě

První trailer akce Black9, demo příští měsíc
Výlet do budoucnosti a zkorumpovaného světa, který je jen slabým odvarem našich nejhrůznějších představ - přesně tím nás hodlá překvapit svérázná akce Black9, kterou její tvůrci (společnost Taldren) postavili na stále oblíbenějším Unreal Warfare enginu. Kromě tvrdých bojových přestřelek nás ve hře čekají také taktické a stealth mise, nanotech vylepšení a bohatý arzenál zbraní. Drobným zpestřením pro pohodlí hráče jest first i third-person pohled.

Související informace (Black9):
Homepage hry: http://www.black-9.com/
Výrobce hry: Taldren
Distributor hry: Majesco
Distribuce v ČR: ?
Předpokládané datum vydání: Říjen 2003

Download (trailer, 8,3 MB): Gamer`s Hell

Váš názor Další článek: Speciální jednotky v demu Conflict Desert Storm 2

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,