Nová mega: demoverze Syberia 2, bonusový level pro demo Far Cry!

Srdce každého adventurně-pozitivního hráče zaplesalo minulý týden, kdy se přesně dle očekávání zrodila hratelná ukázka očekávaného výtvoru Syberia 2. Mimo ni však na vás čekají demoverze RPG Beyond Divinity či akční řežby Nitro Family, nepohrdněte ani trailery TOCA Race Driver 2 a The Suffering. Bonusem je nový level pro demo akce Far Cry.

Download týdne

Demoverze očekávané adventury Syberia 2!

První březnový den si vybrala společnost Microids ke zveřejnění hratelné ukázky zřejmě nejočekávanější adventury dneška, druhého dílu oblíbeného titulu Syberia. Demoverzi si můžete samozřejmě stáhnout přímo z Doupěte, kde vám nabízíme její anglickou verzi (dáváte-li přednost německé či francouzské demoverzi, najdete je zde). Syberia 2 přímo navazuje na původní hru, která je vlastně teprve polovinou, jakousi první kapitolou celého příběhu. Už ke konci Syberie se z hlavní hrdinky - americké právničky Kate - stal docela jiný člověk, než jakým byla na počátku příběhu - právě vývoj postavy je v obou hrách jedním z předních elementů a bude tedy mít velký dopad i na hratelnost Syberie 2. Oproti jedničce bude příběh poněkud více akčně orientovaný - objeví se mnohem více protivníků, překážek a komplotů, které mají Kate a jejím společníkům překazit plány.

Související informace (Syberia 2):
Homepage hry: http://www.syberia.info/
Výrobce hry: Microids
Vydavatel hry: Microids
Vydavatel v ČR: ?
Předpokládané datum vydání: 2. čtvrtletí 2004

Download (demo, 82,2 MB): Doupě

Demoverze

Svět fantazie v demu RPG Beyond Divinity!

Jak jste se mohli přesvědčit v nedávno zveřejněném přehledu nejočekávanějších RPG letošního roku, ve stále populárním žánru RPG nebude ani letos nouze o kvalitní výtvory. Jako jeden z prvních se vám představí hra Beyond Divinity, kterou si dnes můžete vychutnat díky hratelné demoverzi - ta obsahuje první kapitolu příběhu a je k dispozici ve dvou jazykových mutacích (v angličtině a němčině). RPG Byeond Divinity můžete znát pod postarším názvem Riftrunner a jak jeho tvůrci sami dobrovolně přiznávají, nová hra je jakousi "přestupní stanicí" mezi prvním a druhým (v současnosti připravovaným) dílem povedeného titulu Divine Divinity.

Související informace (Beyond Divinity):
Homepage hry: http://www.beyond-divinity.com/
Výrobce hry: Lyrian Studios
Distributor hry: Digital Jesters
Distribuce v ČR: Cenega Czech
Předpokládané datum vydání: Duben 2004

Download (anglické demo, 168,4 MB): Doupě
Download (německé demo, 168,4 MB): Gamer`s Hell

Stahujte demo brutální střílečky Nitro Family!

Kategorii arkádových (a zároveň dostatečně brutálních) akčních her obohatí v následujících týdnech first-person střílečka Nitro Family, v těchto dnech dokončovaný projekt vývojářského studia Delphi Eye Entertainment. Přestože se Nitro Family od pohledu řadí mezi tuctové FPS, narozdíl od nich však přináší několik zajímavých inovací (mimo jiné zakomponování sérií pohybů, tak dobře známých z klasických bojovek) - právě ty shrnuje naše postarší novinka, kterou si rozhodně nenechejte ujít. Chcete-li si však raději hru sami vyzkoušet, neváhejte a stahujte hratelnou ukázku se dvěma levely.

Související informace (Nitro Family):
Homepage hry: http://nitro.delphieye.com/
Výrobce hry: Delphi Eye Entertainment
Distributor hry: ?
Distribuce v ČR: ?
Předpokládané datum vydání: Jaro 2004

Download (demo, 215 MB): Doupě

Multiplayer demo RTS Desert Rats vs. Afrika Korps

Nabídku největší české distribuční společnosti Cenega rozšíří na přelomu měsíců března a května prozatím poslední výtvor maďarského studia Digital Reality, zajímavá realtime strategie s taktickými prvky Desert Rats vs. Afrika Korps. Dnes si můžete tento sympatický výtvor vyzkoušet v novém multiplayerovém demu, které nabízí jednu hratelnou mapu (ta je taktéž součástí prodejní verze hry) a hned trojici módů - Occupy all HQs, Kill All Enemies a Occupy 5 HQs.

Související informace (Desert Rats vs. Afrika Korps):
Homepage hry: http://www.desertratsgame.com/
Výrobce hry: Digital Reality
Distributor hry: Monte Cristo
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Březen 2004

Download (demo, 209 MB): Gamer`s Hell

Patche

Stahujte nový patch pro titul Deus Ex 2: Invisible War

Rozporuplné reakce provázejí titul Deus Ex 2: Invisible War na každém kroku. I přes mnohé výtky (zejména ze strany fanoušků prvního dílu) si však očekávané pokračování našlo více než hrstku věrných - a právě těm je určen nový patch v1.2, který v minulých dnech zveřejnila britská společnost Eidos. Patch s sebou přináší množství zajímavých změn, údajně by tak měl razantně zrychlit hru, opravit některé grafické chyby (zejména efekty ve full-screen módu) a další záležitosti. Odkaz na stažení patche najdete níže, já bych vás krom toho rád odkázal také na recenzi, v níž si titul Deus Ex 2: Invisible War vysloužil příznivé hodnocení 8/10.

Související informace (Deus Ex 2: Invisible War):
Homepage hry: http://www.deusex2.com
Výrobce hry: Ion Storm
Distributor hry: Eidos
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Vydáno

Download (patch, 11,3 MB): Doupě

Patch v1.03 pro RPG Star Wars: KOTOR

Nejlepší hra loňského roku pro konzoli Xbox si našla svou cestu také na PC a jak vypovídají výsledky našeho redakčního hlasování (v roce 2003 byl podle nás KOTOR nejlepším RPG i jednou z nejlepších her vůbec), na osobních počítačích si hra Star Wars: Knights of the Old Republic společností Bioware a LucasArts vedla více než dobře. Obě výše zmíněné firmy zveřejnily před několika hodinami nový patch v1.03 pro tuto stále oblíbenou hru, který přináší několik drobných úprav, zejména souvisejících s grafickými kartami kanadské ATI. Více se o titulu Star Wars: Knights of the Old Republic, jednom z nejlepších RPG posledních let, dočtete v naší recenzi.

Související informace (Star Wars: KOTOR):
Homepage hry: http://www.lucasarts.com/products/swkotor/
Výrobce hry: BioWare
Distributor hry: LucasArts
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Vydáno

Download (patch, 24,6 MB): Doupě

Trailery

První video TOCA Race Driver 2

Již v létě letošního roku se na obrazovky našich PC navrátí závodní simulace TOCA Race Driver 2, která však bude již v pořadí čtvrtým pokračováním série TOCA. Nový díl nabídne ještě více šampionátů než minule, např. okruhy GT Sports Car Racing, Street Racing, Rally, DTM, V8 Supercars, Global GT Lights, Rally Cross, Formula Ford, Open Wheel Grand Prix a Classic Car Racing. Projedete se opět v úctyhodném počtu (35) zajímavých vozů mezi nimiž nebude chybět Aston Martin (V12 Vanquish, DB7 a DB5), Jaguar (XJ220, XKR a E-Type), Ford (Mustang Cobra R, Ford GT, GT90, F150 Lightning Pick-up, Falcon BA), Holden Commodore VY, Mitsubishi 3000 GT, Mitsubishi EVO 7, Subaru Impreza WRX, ABT-Audi TT-R, Opel Astra V8 Coupe a AMG-Mercedes CLK. A abychom statistikám učinili za dost, musíme ještě zmínit 56 tratí.

Hra bude samozřejmě (dle slov autorů) nejlepší závodní hrou s tou nejskvělejší grafikou atd., což rádi zhodnotíme na jaře letošního roku, kdy by se hra měla objevit na Xboxu a PC. Do té doby nepohrdněte prvním trailerem o délce jedné minuty.

Související informace (TOCA Race Driver 2):
Homepage hry: Prozatím není
Výrobce hry: Codemasters
Distributor hry: Codemasters
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Léto 2004

Download (trailer, 9,7 MB): Doupě

Osm minut strachu ve videu The Suffering!

Nenápadně a bez většího zájmu médií se v útrobách internetu objevila osmiminutová ukázka připravovaného akčního počinu The Suffering. A jak mohu skromně po jeho shlédnutí potvrdit, máme se na co těšit, neboť v dílnách vývojářského studia Midway vzniká další zajímavý výtvor. Námět hry je prostý a jednoduchý. Sami se vžíváte do role chlápka jménem Torque, který byl odsouzen k smrti za vraždu, kterou (překvapivě) nespáchal. Ocitáte se tak v nejpřísněji střeženém vězení, kde žádný z bachařů není srabík. Něco se však zvrtlo a namísto strážných čelíte většímu nebezpečí - nadpřirozeným monstrům, duchům a další havěti, která by ráda posvačila vaše vnitřnosti. Zmíněný osmiminutový trailer zobrazuje chutnou porci akce, která se odehrává v temném vězeňském prostředí, ale i mimo něj. Na vlastní kůži si budete moci titul The Suffering vyzkoušet v nadcházejících týdnech (v USA hra vyjde v březnu, v Evropě v květnu), těšit se však mohou pouze majitelé konzolí PlayStation 2 a Xbox

Související informace (The Suffering):
Homepage hry: http://www.thesuffering.midway.com/
Výrobce hry: Midway
Distributor hry: Midway
Distribuce v ČR: ?
Předpokládané datum vydání: Květen 2004

Download (trailer, 40,5 MB): Doupě

Ohlášení i první video FPS Toon Army

Vývojářské studio Brat Designs nepatří v herním světě mezi nováčky, jeho jméno proslulo zejména v souvislosti se zajímavou střílečkou Breed. V těchto dnech však společnost oznámila vývoj dalšího titulu, který nás opět zavede na bojiště druhé světové války. Řeč je o hře Toon Army, která se však od běžné konkurence FPS žánru v mnohém odlišuje - v hlavních rolích vás totiž nečekají skuteční lidé, nýbrž roztomilé postavičky, které jako by z oka vypadly svým kresleným filmovým kolegům. V plné verzi hry Toon Army čeká na hráče nejen detailní, ale také interaktivní prostředí, změny počasí, vylepšená AI a především pak dvě hratelné kampaně, odehrávající se na území Evropy a Asie.

Související informace (Toon Army):
Homepage hry: http://www.brat-designs.com/toonarmy.html
Výrobce hry: Brat Designs
Distributor hry: ?
Distribuce v ČR: ?
Předpokládané datum vydání: ?

Download (trailer, 33,4 MB): Doupě

Ostatní

Bonusový level pro demoverzi akce Far Cry!

Zřejmě nejžádanější hra prvních týdnů roku 2004 se znovu hlásí o slovo. Očekávaná akce Far Cry německého vývojářského studia Crytek se tak v těchto dnech dočkala bonusové mise, která je určena pro dříve zveřejněnou hratelnou demoverzi - pokud si budete chtít nový level vychutnat, stačí si z níže uvedeného odkazu stáhnout 39 MB veliký balíček, obsahující dva další soubory. Ty poté rozbalte do složky s demoverzí hry a čeká na vás další porce zábavy i tuhé akce, tentokráte na mapě nazvané Research. Mimo ní vás čekají také noví nepřátelé.

Související informace (Far Cry):
Homepage hry: http://www.farcry-thegame.com
Výrobce hry: Crytek
Vydavatel hry: Ubi Soft
Distribuce v ČR: Playman
Předpokládané datum vydání: 1. čtvrtletí 2004

Download (bonusový level, 39 MB): Doupě

Mapa "Hearthglen Hills" pro RTS Warcraft 3: The Frozen Throne

Na závěr pro vás máme také malý bonus, který opět potěší všechny hráče a fanoušky výborné strategie Warcraft 3: The Frozen Throne. Společnost Blizzard tak uveřejnila další bonusovou mapu pro tuto hru, která se tentokrát pyšní jménem Hearthglen Hills a která je podle údajů tvůrců vhodná pro souboje 1v1 nebo 2v2. Více si o hře Warcraft 3: The Frozen Throne, která vyšla coby datadisk k původní a oblíbené RTS Warcraft 3: Reign of Chaos a která překvapila svou kvalitou, rozsahem i obtížností, můžete přečíst v naší detailní recenzi. Odkaz na stažení zmiňované mapy najdete jako vždy níže.

Související informace (Warcraft 3: The Frozen Throne):
Homepage hry: http://www.blizzard.com/war3x/
Výrobce hry: Blizzard
Vydavatel hry: Blizzard
Vydavatel v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Vydáno

Download (mapa, 200 kB): Doupě

Váš názor Další článek: Nejprodávanější hry pro PlayStation 2 v ČR - únor 2004

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,