Nová mega: krev a mrtvoly ve videu Hitman Contracts!

Dost bylo odpočinku, nájemný vrah se vrací! O tom, že je dánský Hitman znovu ve formě, vás přesvědčí další zveřejněná ukázka. Krom ní se můžete těšit na druhé demo akce Far Cry, demoverzi původem konzolové akce kill.switch či trailery SC: Pandora Tomorrow a SÖLDNER: Secret Wars. Fanoušky domácího Vietcongu potěší nová bonusová mapa.

Download týdne

Krev a mrtvoly ve videu Hitman Contracts

Vývojářské studio IO Interactive má čerstvě nového majitele (společnost Eidos), ani to však nic nemění na portfoliu připravovaných her, které pro nás dánští tvůrci kuchtí. Jako vždy, i tentokráte je největší pozornost věnována v pořadí již třetímu dílu úspěšného simulátoru nájemného vraha, akční hře Hitman Contracts. Nový díl přinese kompletně přepracovaný grafický engine, lepší arzenál zbraní a vzrůstající obtížnost. Hra by měla mít strhující atmosféru a hlavně přinášet silný zážitek - o tom, že se nejedná o planá slova, vás přesvědčí před několika hodinami uveřejněný trailer. Ten potvrzuje již dříve řečené - zabíjet se zkrátka někdy musí.

Související informace (Hitman Contracts):
Homepage hry: http://www.hitmancontracts.com
Výrobce hry: IO Interactive
Distributor hry: Eidos
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Duben 2004

Download (trailer, 3,3 MB): Doupě

Demoverze

Druhá demoverze akce Far Cry

Původem francouzská společnost Ubi Soft dnes zveřejnila očekávanou a v pořadí již druhou demoverzi zřejmě nejnadějnější first-person střílečky dneška, exotického akčního výtvoru Far Cry. Projekt německého studia Crytek si tak můžete znovu vychutnat v jeho singleplayer podobě (v plánu je také multiplayerová demoverze), nové demo tentokráte nabízí level Research - ten si však pozorní čtenáři Doupěte mohli již před několika dny stáhnout coby samostatný addon, nové demo jej nabízí ve verzi s menším počtem chyb v umělé inteligenci. Sami tedy musíte zvážit, zda-li vám toto drobné "vylepšení" stojí za stažení přes 500 MB velikého souboru, nebo dáte raději přednost již zmiňovanému addonu, který bez problémů funguje s první demoverzí (více informací zde).

Související informace (Far Cry):
Homepage hry: http://www.farcry-thegame.com
Výrobce hry: Crytek
Vydavatel hry: Ubi Soft
Distribuce v ČR: Playman
Předpokládané datum vydání: Březen 2004

Download (demoverze, 518 MB): Gamer`s Hell

Hratelná ukázka akce kill.switch

Jedna z herních perel konzole PlayStation 2, zajímavá akční řežba kill.switch, se v horizontu několika týdnů dočká také verze pro PC. Její tvorba byla svěřena proslulému studiu Bitmap Brothers, kvalitu konverze můžete dnes posoudit díky hratelné ukázce o velikosti 77,6 MB. Kill.switch je akce, ve které se ujmete role osamoceného vojáka. Hra vám údajně zprostředkuje naprosto realistický požitek z bitvy. Nebude se jednat o žádnou hloupoučkou střílečku, naopak jen strategie a bezchybné plánování budou cestou k úspěšnému splnění všech 18 misí, které hra nabídne. V kill.switchi procestujete staré známé konfliktní oblasti jako Blízký východ či Kaspické moře. Čekají na vás rovněž obligátní zbraně hromadného ničení.

Související informace (kill.switch):
Homepage hry: http://www.killswitch.com
Výrobce hry: Bitmap Brothers
Distributor hry: Sony
Distribuce v ČR: Nebylo oznámeno
Předpokládané datum vydání: 2. čtvrtletí 2004

Download (demo, 77,6 MB): Gamer`s Hell

Multiplayerové demo akční hry Gangland!

Žánrový "mišmaš" se mezi vývojáři těší nesmírné popularitě, čehož je důkazem také poslední projekt vývojářského studia Mediamobsters, akční hra Gangland. Po předchozí singleplayerové vám dnes nabízíme také multiplayerové demo hry, odkaz na jeho stažení najdete níže. Hra Gangland kombinuje žánry RTS, RPG & SIM do jednoho velkého mišmaše, jehož příběh vypráví o pěti sicilských bratrech. Z třech z nich se časem stanou nerozluční spojenci. Jednoho dne se rozhádají se zbylými dvěma bratry a mladšího z nich zabijí. Od té doby působí ve vodách zločinu, který je samozřejmě nejvýnosnější v Americe, kam se všichni tři přestěhují. Jejich dědeček je chováním svých vnuků velmi rozhořčený, pošle tedy svého posledního vnuka Maria, aby s nimi celou záležitost pěkně po sicilsku vyřídil.

Související informace (Gangland):
Homepage hry: http://www.mediamobsters.com/
Výrobce hry: Mediamobsters
Distributor hry: Whiptail Interactive
Distribuce v ČR: ?
Předpokládané datum vydání: Vydáno

Download (demo, 121 MB): Gamer`s Hell

Finální demoverze střílečky Nitro Family!

Po předchozí verzi 0.9 se k nám dostává také "jedničková" demoverze first-person střílečky Nitro Family, v těchto dnech dokončovaného projektu vývojářského studia Delphi Eye Entertainment. Narozdíl od své předchůdkyně se má nová verze obejít bez některých chyb, ani ty však zřejmě nenapraví špatný dojem, který ukázka zanechala ve většině hráčů. Ale kdo ví - třeba se nakonec akce Nitro Family zařadí po bok arkádových skvostů, ceněné série Serious Sam.

Související informace (Nitro Family):
Homepage hry: http://nitro.delphieye.com/
Výrobce hry: Delphi Eye Entertainment
Distributor hry: ?
Distribuce v ČR: ?
Předpokládané datum vydání: Jaro 2004

Download (demo, 215 MB): Gamer`s Hell

Další:

Patche

První patch ambiciózní hry Gangland!

Smíchejte prvky série The Sims, špetku Vice City i jemnou příchuť starého dobrého Syndicate. Co vznikne? Podle všeho hra Gangland, poslední projekt poměrně neznámého studia Mediamobsters. Hra Gangland kombinuje žánry RTS, RPG & SIM do jednoho velkého mišmaše, jehož příběh vypráví o pěti sicilských bratrech. Z třech z nich se časem stanou nerozluční spojenci. Jednoho dne se rozhádají zbylými dvěma bratry a mladšího z nich zabijí. Od té doby působí ve vodách zločinu, který je samozřejmě nejvýnosnější v Americe, kam se všichni tři přestěhují. Jejich dědeček je chováním svých vnuků velmi rozhořčený, pošle tedy svého posledního vnuka Maria, aby s nimi celou záležitost pěkně po sicilsku vyřídil. Tak tedy zní základní zápletka hry, pro níž vám dnes přinášíme vůbec první patch o velikosti 20 MB - ten by měl upravovat její stabilitu na některých systémových konfiguracích, mimo to přináší také několik dalších drobných úprav.

Související informace (Gangland):
Homepage hry: http://www.mediamobsters.com/
Výrobce hry: Mediamobsters
Distributor hry: Whiptail Interactive
Distribuce v ČR: ?
Předpokládané datum vydání: 3. března 2004

Download (patch, 20 MB): Doupě

Trailery

Minutové video špionážní akce Splinter Cell: Pandora Tomorrow

Již na konci března letošního roku navštíví světové obchody očekávané pokračování špionážního titulu Splinter Cell, pyšnící se podtitulem Pandora Tomorrow. Splinter Cell: Pandora Tomorrow přinese množství změn, přesto se opět dočkáme sympatického Sama Fischera, v jehož kůži nás čeká nový příběh, mimo jiné pak také filmovější atmosféra - hlavním tahákem plné verze hry však má být především multiplayer, který je ve světě špionážních her ojedinělou inovací. Dnes si můžete titul Splinter Cell: Pandora Tomorrow znovu prohlédnout v rámci více než minutu dlouhého traileru, odkaz na jeho stažení najdete níže. Kromě majitelů PC, Xbox a GBA se hry dočkají také vlastnící konzolí PS2 a GameCube, v případě obou platforem však s několikatýdenním zpožděním.

Související informace (Splinter Cell: Pandora Tomorrow):
Homepage hry: http://www.pandoratomorrow.com/
Výrobce hry: Ubi Soft
Vydavatel hry: Ubi Soft
Vydavatel v ČR: Playman
Předpokládané datum vydání: GOLD

Download (trailer, 8,5 MB): Doupě

Dvě minuty akce ve videu SÖLDNER: Secret Wars!

Po menší odmlce a provedené restruktualizaci hodlá na světové trhy znovu zaútočit původem rakouská vydavatelská společnost JoWooD, pod jejímiž křídly vzniká také zajímavý titul akčního žánru. V horizontu několika týdnů se tak můžeme těšit na vydání hry SÖLDNER: Secret Wars, akčně-taktické simulace z dílny německého vývojářského studia Wings Simulations. Zda-li nás čeká skutečně hodnotná porce akce, to vám prozradí čerstvě zveřejněný trailer - nabízíme vám jej v rozlišení 400x300 a velikosti 17,3 MB.

Související informace (SÖLDNER: Secret Wars):
Homepage hry: http://soldner.jowood.com/
Výrobce hry: Wings Simulations
Vydavatel hry: JoWooD
Vydavatel v ČR: SeVeN M
Předpokládané datum vydání: Duben 2004

Download (trailer, 17,3 MB): Doupě

Vodopád ve videu Ground Control 2!

Další ukázkou jedné z nejzajímavějších realtime strategií dneška, akčně-orientovaného výtvoru Ground Control 2, nás v předchozích dnech počastovala společnost Vivendi Universal Games. Minutu dlouhý trailer je obvyklou směsicí akce i detailní prohlídky herního prostředí - zatím si tedy musí případní zájemci o hru Ground Control 2 vystačit s ním. Plné verze této realtime strategie z dílny Massive Entertainment se totiž dočkáme nejdříve v červnu letošního roku.

Související informace (Ground Control 2):
Homepage hry: http://www.groundcontrol2.com/
Výrobce hry: Massive Entertainment
Distributor hry: VU Games
Distribuce v ČR: ?
Předpokládané datum vydání: Červen 2004

Download (trailer, 11,4 MB): Doupě

Ostatní

Finální verze mapy Riverdale pro akci Vietcong!

V našem redakčním hlasování se stal domácí akční skvost Vietcong druhou nejlepší hrou roku 2003, za což vděčí nejen povedenému singleplayeru, ale stále oblíbenější hře více hráčů. Pterodoni si oblibu v kruzích multiplayerových hráčů získali zejména neustávající podporou této scény, což konec konců dokazuje také zveřejnění finální verze bonusové mapy Riverdale, kterou jste si mohli poprvé stáhnout na konci ledna letošního roku. Mapa nese název "Riverdale" a pochází z "pera" Richarda Vavruši, její nová verze by se již měla obejít bez chyb a dalších nedostatků. Na závěr mi nezbývá, než vás odkázat na nedávno zveřejněnou recenzi Vietcong: Fist Alpha, datadisku pro původní akci Vietcong.

Související informace (Vietcong):
Homepage hry: http://www.vietcong-game.com
Výrobce hry: Pterodon & Illusion Softworks
Distributor hry: Gathering of Developers
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Vydáno

Download (mapa, 19,2 MB): Doupě

Váš názor Další článek: Nájemný vrah opět v akci na čtyřech nových obrázcích Hitman Contracts

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,