Nová mega: patch pro českou Mafii, videa Far Cry a STALKER!

Náš národní skvost a v zahraničí proslavený výtvor Mafia se dočkal zbrusu nového patche, který si můžete stáhnout ze stránek Doupěte! Mimo něj nepohrdněte demoverzí her V-Rally 3 či RPG Greyhawk, nechybí okouzlující videa her STALKER, Far Cry a Resident Evil Outbreak či sbírka nových oprav pro hry Rise of Nations či Jedi Academy.

Download týdne

Nový patch pro českou Mafii!

Brněnští Illusion Softworks i nadále nezanevřeli na fanoušky a hráče populárního českého skvostu Mafia a tak jim právě dnes nabídli nový patch pro tuto oblíbenou mafiánskou hru. Mezi množstvím jazykových verzí samozřejmě nechybí ani patch pro tu českou, který s sebou přináší opravu problémů s kompatibilitou grafických karet ATI Radeon i zařízení využívajících Force Feedback. Mimo to byla také zredukována obtížnost závodu, jehož úspěšné dokončení činilo mnohým hráčům problémy. Odkaz na stažení nového patche najdete níže.

Související informace (Mafia: City of Lost Heaven):
Homepage hry: http://www.mafia-game.com
Výrobce hry: Illusion Softworks
Distributor hry: Take 2
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Vydáno

Download (patch, 17,4 MB): Doupě

Demoverze

Pekelně rychlé závody v demu V-Rally 3!

Všichni příznivci rallye a překrásných nablýskaných strojů se v těchto dnech mohou těšit z příchodu třetího dílu známé série V-Rally. Jeden z konkurentů oblíbené herní řady Colin McRae Rally se tentokrát představuje v hratelné demoverzi, která v rámci 63 MB nabízí jednu trať (Witchurch, Anglie) a jeden automobil (Peugeot 206 2.0L). PC verze hry se objeví na pultech obchodů již dnes (konkrétně ve Velké Británii). A na co vše se můžeme v podání V-Rally 3 těšit? Vyčerpávající souboje s časomírou i propracovaný mód kariéry, 48 závodních tratí po celém světě a zhruba 26 závodních vozů, stejně jako některé speciální úpravy PC verze tohoto titulu.

Související informace (V-Rally 3):
Homepage: http://www.vrally3.com/
Výrobce: Eden
Vydavatel: Atari
Vydavatel v ČR: SeVeN M
Předpokládané datum vydání: Vydáno

Download (demo, 63,4 MB): Gamer`s Hell

Hratelná ukázka RPG Greyhawk: The Temple of Elemental Evil

Nedávno zveřejněné RPG Greyhawk: The Temple of Elemental Evil se mělo stát vítaným oživením žánru RPG her a snad i proto jsou skutečné (často rozporuplné) reakce fanoušků tak trochu zklamáním. My vám dnes nabízíme možnost okusit všechny přednosti výtvoru společnosti Troika Games, jehož hratelná demoverze se objevila na internetu. Demo obsahuje jednu z herních map a také tutorial, který vám přiblíží základní principy i fungování hry. Jak jistě víte, mezi jedny z předností Greyhawk: The Temple of Elemental Evil řadí sami tvůrci pravidla třetí edice Dungeons & Dragons a promyšlený/detailní příběh plný zvratů.

Související informace (Greyhawk: The Temple of Elemental Evil):
Homepage hry: http://greyhawkgame.com
Výrobce hry: Troika Games
Vydavatel hry: Atari
Distribuce v ČR: SeVeN M
Předpokládané datum vydání: Podzim 2003

Download (demo, 218 MB): Gamer`s Hell

Patche

Bonusové scénáře a patch pro Rise of Nations!

Jedna z nejlepších strategií posledních měsíců a let, titul Rise of Nations společnosti Big Huge Games, se dnes dočkala přídavku v podobě nového patche. Ten s sebou přináší rozšíření multiplayeru, možnost ukládání her více hráčů a mimo to také některé další změny, které by měly přispět k lepšímu vyvážení schopností jednotek a tedy i celkového zážitku ze hry. Microsoft pak mimo patche zveřejnil také nové multiplayerové scénáře, které si můžete taktéž stáhnout přímo ze stránek Doupěte. Na závěr vám nabízím také odkaz na naši recenzi Rise of Nations.

Související informace (Rise of Nations):
Homepage hry: http://www.bighugegames.com/riseofnations/
Výrobce hry: Big Huge Games
Vydavatel hry: Microsoft
Distribuce v ČR: AT ComputerS
Předpokládané datum vydání: Vydáno

Download (patch, 10,5 MB): Doupě
Download (MP scénáře, 600 kB): Doupě

První patch pro akci Jedi Knight: Jedi Academy!

Věrni své pověsti i kvalitě minulých titulů nám proslulá firma Raven Software (na svém kontě má například série Heretic, Hexen, Soldier of Fortune) nabídla před několika týdny nové pokračování úspěšné ságy Star Wars Jedi Knight - poslední díl s podtitulem Jedi Academy se v těchto dnech dočkal prvního patche, o němž však nejsou známy žádné bližší informace. Pokud jste snad s hrou Jedi Academy neměli tu čest, doporučuji vám vyzkoušet si tuto hru díky hratelné demoverzi - ukázka obsahuje dvě hratelné mise ("Mercenary Activity" na planetě Tatooine a "Cult Sighting" na planetě Chandrila). Její velikost je 187 MB, odkaz na stažení najdete níže.

Související informace (Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy):
Homepage hry: http://www.lucasarts.com/products/jediacademy/
Výrobce hry: Raven Software
Distributor hry: LucasArts
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Podzim 2003

Download (patch, 11,1 MB): Doupě
Download (demo, 187 MB): Gamer´s Hell

Patch pro grafický benchmark 3DMark 2003!

Futuremark Corporation zveřejnili nový patch pro poslední verzi oblíbeného grafického benchmarku 3DMark, tentokráte se pyšnícího označením "2003". Přestože je tento nástroj často a hojně kritizován pro svou možnou neobjektivnost, bývá již nyní využíván při testech všech renomovaných serverů. Nový patch s sebou přináší opravu a změnu některých částí kódů programu, s tím však bohužel také hrozící možnost špatné kompatibility s některými grafickými čipy.

Download (patch, 5,1 MB): Doupě

Trailery

Vychutnejte si akční skvost Far Cry v novém videu!

Letošní rok ještě neskončil a přesto mysl mnohých směřuje již k tomu příštímu. Mnohé očekávané akční tituly byly odloženy a tak se boj těch nejnadějnějších odehraje až za několik měsíců. Bude vítězem krvavého souboje někdo z proslulé dvojice Half-Life 2 a Doom 3? Nebo si lépe povedou nadějné výtvory STALKER a Far Cry? O jedinečnosti posledně zmiňovaného titulu se můžete přesvědčit právě dnes - německý GameStar dal totiž k dispozici tři a půl minuty dlouhou ukázku této hry, která obsahuje ukázku prostředí, fyzikálního i grafického enginu i několik možných způsobů řešení vzniklých situací.

Související informace (Far Cry):
Homepage hry: http://www.farcry-thegame.com
Výrobce hry: Crytek
Vydavatel hry: Ubi Soft
Distribuce v ČR: Playman
Předpokládané datum vydání: 1. čtvrtletí 2004

Download (trailer, 28 MB): Doupě

FPS Stalker - grafický zabiják akčních her

O tom, jak graficky dokonalé dílo bude připravovaná FPS S.T.A.L.K.E.R.: Oblivion Lost se můžete přesvědčit na dnešních nových screenech této hry, na kterých můžete spatřit různé časové období a také vývoj počasí ve hře. Pokud by vám tyto obrázky nestačili k posouzení kvality hry, můžete také zhlédnout novou ukázku, ze které jsou tyto obrázky převzaty. Podle dosavadních informací se FPS S.T.A.L.K.E.R.: Oblivion Lost dočkáme v průběhu příštího roku, přestože mnozí hráči podle různých indicií doufali v její zveřejnění již o vánocích letošního roku. Snad vám čekání na počátek příštího roku usnadní náš obsáhlý rozhovor.

Související informace (Stalker: Oblivion Lost):
Homepage hry: http://www.stalker-game.com
Výrobce hry: GSC Game World
Distributor hry: THQ
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: 2. čtvrtletí 2004

Download (trailer, 46,5 MB - vysoká kvalita): Gamer´s Hell
Download (trailer, 15,2 MB - nízká kvalita): Gamer´s Hell

Pětice ukázek hororového titulu Resident Evil Outbreak

Proslulá hororová série Resident Evil se na herní scénu vrátí v několika verzích a exemplářích, mezi ty vůbec nejzajímavější se zatím řadí nová hra s podtitulem Outbreak. Ta hodlá již příští rok zaútočit na konzoli Playstation 2, pro kterou je exkluzivně určena. My vám dnes nabízíme sbírku pětice nových trailerů, které obsahují množství efektních bojových scén, mimo to nabízejí také jedinečný pohled na herní prostředí. Připomeňme, že titul Resident Evil Outbreak předvede mimo dramatického příběhu a propracované hry jednoho hráče také online mód.

Související informace (Resident Evil Outbreak):
Homepage hry: http://www.capcom.com/e32003/resident_evil_outbreak/index.html
Výrobce hry: Capcom
Distributor hry: Capcom
Distribuce v ČR: ?
Předpokládané datum vydání: Zima 2003

Download (5 trailerů, 10,6 MB): Doupě

Tříminutové video akčního titulu Nina

Majitelé konzole PS2 se v průběhu příštího roku dočkají nových dobrodružství jedné z postav proslulé série Tekken - konkrétně je řeč o ženské hrdince Nině Williams, která se vydává splnit nebezpečnou misi na palubu luxusní výletní lodi. Zde má proběhnout ilegální turnaj za účasti mnoha bojovníků. Úkol Niny je jasný - prozkoumat a odhalit plány pořádající organizace, přičemž k tomu všemu by ji měly krom bojového umu pomáhat také četné zbraně. O schopnostech této dívčiny pak v pozitivním slova smyslu vypovídá nový tříminutový trailer, který vám nabízíme ke stažení.

Související informace (Nina):
Homepage hry: http://www.namco.co.jp/cs/ps2/NINA/
Výrobce hry: Namco
Vydavatel hry: Namco
Distribuce v ČR: ?
Předpokládané datum vydání: Rok 2004

Download (trailer, 18,6 MB): Doupě

Akce, akce a opět akce ve videu 3D FPS Painkiller

O tom, že kvalitní 3D FPS může vzniknout i ve střední Evropě, vás může přesvědčit připravovaný titul Painkiller polského vývojářského týmu People Can Fly, který se vyznačuje především neustálou akcí ve stylu her, jakými jsou Serious Sam a Will Rock. O kvalitě tohoto titulu mohou napovědět dvě nová videa (zobrazující scény v úrovních Catacombs a Train Station). V této hororově laděné akci se postavíte spoustě velmi nebezpečných nestvůr s mnoha účinnými zbraněmi v rozsáhlé singleplayerové kampaňi.    

Související informace (Painkiller):
Homepage hry: http://www.painkillergame.com/
Výrobce hry: People Can Fly
Distributor hry: Dreamcatcher Games
Distribuce v ČR: ?
Předpokládané datum vydání: Rok 2004

Download (trailer, 19,9 MB - Catacombs): Gamer´s Hell
Download (trailer, 11,8 MB - Train Station): Gamer´s Hell

Nová pětice ukázek konzolového RPG trháku Baldur´s Gate: Dark Alliance 2

RPG série Baldur´s Gate se po úspěšném uvedení na PC (první, druhý díl a datadisky) dočkala své akčnější verze pro konzolové platformy, kde slavila velké úspěchy. Proto se majitelé konzolí mohou těšit na připravovaný druhý díl úspěšného RPG Baldur´s Gate: Dark Alliance. Stejně jako jednička se bude i pokračování pyšnit propracovaným příběhem, těšit se můžete také na 40 rozmanitostí překypujících levelů. K dispozici bude pětice nových postav, jejichž schopnosti se budou v průběhu hry vyvíjet. Přislíbeno je množství nových zbraní, monster, kouzel či jedinečný systém vytváření unikátních předmětů. Chybět nebude kooperativní mód (známý z prvního dílu), díky němuž budete moci veškerá dobrodružství Baldur´s Gate: Dark Alliance 2 prožít naplno spolu s kamarádem či přítelkyní. A datum vydání? RPG Baldur´s Gate: Dark Alliance 2 by se mělo na pultech obchodů v 1. čtvrtletí příštího roku ve verzích pro Xbox a PS2. Do té doby si prohlédněte nové obrázky a také sbírku pěti trailerů, které vás postupně seznámí se všemi charaktery tohoto titulu.
  
Související informace (Baldur´s Gate: Dark Alliance 2):
Homepage hry: http://bgda2.blackisle.com/
Výrobce hry: Black Isle
Distributor hry: Interplay
Distribuce v ČR: ?
Předpokládané datum vydání: 1.čtvrtletí 2004

Download (trailer, 26,1 MB): Doupě

Minutový trailer Dungeon Sige: Legends of Aranna

Ku příležitosti zahájení prodeje jsme se dočkali zřejmě posledního oficiálního traileru Dungeon Sige: Legends of Aranna, prvního a zároveň prozatím posledního pro rozporuplné RPG Dungeon Sige. Jak jistě víte, původní hra dokázala hráče v mnoha směrech ohromit a zároveň také zklamat svou délkou, stereotypem a poněkud povrchními úkoly. Datadisk, který se objeví v severoamerických obchodech již zítra, přinese množství novinek, které si můžete alespoň částečně prohlédnout právě v dnešním traileru. Více informací o hře hledejte například na oficiálních stránkách na adrese http://www.microsoft.com/games/dungeonsiegeloa/.

Související informace (Dungeon Sige: Legends of Aranna):
Homepage: http://www.microsoft.com/games/dungeonsiegeloa/
Výrobce: Gas Powered Games a Mad Doc Software
Vydavatel: Microsoft
Vydavatel v ČR: AT ComputerS
Předpokládané datum vydání: Podzim 2003

Download (trailer, 11,5 MB): Doupě

Ostatní:

Dva módy a tři mapy pro akci Tron 2.0!

O příjemná herní překvapení není v posledních týdnech nouze - jedním z těch nejvýznačnějších se stala také akce Tron 2.0 společností Buena Vista Interactive a Monolith. Všichni majitelé tohoto titulu se mohou od dnešního dne těšit z vítaného přídavku v podobě nového patche, který do hry přidává dva nové herní módy (nazvané Derez a Team Derez), stejně jako tři zbrusu nové multiplayerové mapy. Přídavek si můžete stáhnout přímo z Doupěte, odkaz najdete níže. Zároveň upozorňujeme, že s novou aktualizací nejsou kompatibilní starší uložené pozice v singleplayeru.

Související informace (Tron 2.0):
Homepage hry: http://www.tron20.net/
Výrobce hry: Monolith
Vydavatel hry: Buena Vista Interactive/Vivendi
Distribuce hry v ČR: CD Projekt
Předpokládané datum vydání: 26. srpna

Download (patch, 18,6 MB): Doupě

Váš názor Další článek: Blitzkrieg 2 bude!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,