Nová mega: plná verze RTCW: Enemy Territory zdarma!

Největší událostí uplynulého týdne je beze všech pochybností zveřejnění datadisku Enemy Territory pro populární akci Return To Castle Wolfenstein. Nestává se příliš často, aby nás komerční firmy obdarovali zcela zdarma – rozhodně tedy neváhejte. Pro ty zbylé tu máme demo Colin McRae Rally 3, nový patch 3DMark 2003 či videa FireStarter a Tomb Raider: Angel of Darkness.

Download týdne

RTCW: Enemy Territory je tady a úplně zdarma!
Sliby se mají plnit a vědoma si toho je také společnost Activision. Právě tato vydavatelská firma zveřejnila dlouho očekávaný standalone datadisk Enemy Territory pro nápaditou akci Return To Castle Wolfenstein. Přestože celý vývoj byl prapůvodně směřován k vytvoření plnohodnotného komerčního addonu, pro neuspokojivou kvalitu singleplayer části bylo nakonec rozhodnuto o zveřejnění té multiplayerové zcela zdarma na Internetu. Na závěr připomínám, že Enemy Territory nabízí celkem šestici nových map, ale také kompletní kampaň. 

Související informace (Return to Castle Wolfenstein: Enemy Territory):
Homepage hry: http://www.activision.com/games/wolfenstein
Výrobce hry: Splash Damage a Nerve Software
Distributor hry: Activision
Předpokládané datum vydání: 2. čtvrtletí 2003

Download (kompletní verze, 257,8 MB): Doupě


Demoverze

Adrenalinové závody v demu Colin McRae Rally 3!
Dle předpokladů a příslibů samotných tvůrců jsme se dočkali hratelné ukázky dalšího dílu populární závodní série Colin McRae Rally. Třetí díl, který by se měl na pultech obchodů objevit již v průběhu příštího měsíce, opět nabídne realistický prožitek ze hry, nemalé množství tratí i závodních vozů. Se současnou kvalitou hry se můžete obeznámit v již zmiňovaném demu - to obsahuje celkem 3 tratě a jeden automobil značky Ford. Podle slov samotných tvůrců (i nápisu po spuštění dema) reprezentuje tato hratelná ukázka finální produkt z celých 95%.

Související informace (Colin McRae Rally 3):
Homepage hry: http://www.codemasters.com/colinmcrae3/front.php
Výrobce hry: Codemasters
Distributor hry: Codemasters
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Červen 2003 (PC)

Download (demo, 125 MB): Doupě

Singleplayer demoverze akce Devastation
Několik týdnů po multiplayerové ukázce jsme se dočkali také singleplayerové hratelné demoverze akčního titulu Devastation, kterou vydala firma Arush Entertainment. Demo obsahuje dva levely z prodejní verze hry (South Urbia a Transit). Velikost ukázky je 260 MB.

Související informace (Devastation):
Homepage hry: http://www.arushgames.com/games/devastation/
Výrobce hry: Digitalo
Distributor hry: Arush Entertainment
Distribuce v ČR: ?
Předpokládané datum vydání: Březen 2003

Download (demo, 260 MB): Gamer`s Hell

Ostatní:


Patche

Dvě nové mapy a patch pro válečnou strategii Blitzkrieg
Německá společnost CDV zveřejnila nový patch pro svou válečnou strategii Blitzkrieg, další nadějný titul, který vsadil na "profláknuté" prostředí a období druhé světové války. Zmiňovaných patch v1.2 opravuje problémy s grafickými kartami ATI Radeon, přidává do hry dvě zbrusu nové multiplayerové mapy a také některá další vylepšení.

Související informace (Blitzkrieg):
Homepage hry: http://www.cdv-blitzkrieg.de
Výrobce hry: Nival Interactive
Distributor hry: CDV
Distribuce v ČR: ?
Předpokládané datum vydání: Březen 2003

Download (patch, 19,4 MB): Gamer`s Hell

Nový patch pro RPG Mistmare
S mírným zpožděním společnosti Arxel Tribe a Sinister Systems vydaly očekávaný patch v1.51 pro své zajímavé RPG Mistmare. Patch opravuje problémy s padáním hry a je funkční pro prodejní verzi i dříve zveřejněném demo - právě díky němu si může hru blíže otestovat, odkaz na něj i patch najdete na konci aktuality.

Související informace (Mistmare):
Homepage hry: http://mistmare.arxeltribe.com/
Výrobce hry: Sinister Systems
Distributor hry: Arxel Tribe
Distribuce v ČR: TOP Distributor, s.r.o.
Předpokládané datum vydání: Vydáno

Download (patch, 1 MB): Doupě
Download (demo v1.2, 275 MB): Gamer`s Hell

Nový patch pro grafický benchmark 3DMark 2003!
Futuremark Corporation zveřejnili v pořadí již druhý patch pro novou verzi svého oblíbeného grafického benchmarku 3DMark, tentokráte se pyšnícího označením "2003". Přestože je tento nástroj často a hojně kritizován pro svou možnou neobjektivnost, bývá již nyní využíván při testech všech renomovaných serverů. Nový patch opravuje detekci rychlosti pamětí a mnohé další pod systémem Windows 98/SE/Me.

Download (patch, 4,9 MB): Doupě

Ostatní:


Trailery

Lara Croft ve videu Tomb Raider: Angel of Darkness
Všichni fanoušci populární Lary Croft jistě již netrpělivě vyhlížejí nadcházející měsíce, kdy by se tato sympatická dívčina měla opět objevit na našich monitorech, samozřejmě v podání nové hry Tomb Raider: Angel of Darkness. My vám nabízíme nové video (původně určené pro prezentaci na výstavě E3), dosahující délky více než 3 minut a zobrazující hru samotnou ve velmi dobrém světle!

Související informace (Tomb Raider: Angel of Darkness):
Homepage hry: http://www.tombraider.com
Výrobce hry: Core Design
Distributor hry: Eidos
DIstribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Červen 2003

Download (trailer, 38 MB): Doupě

Boj na život a na smrt ve videu FireStarter!
Přežít v aréně plné hord krvežíznivých nepřátel, to je mottem a úkolem hráče v sympatické FPS FireStarter, které k nám co nevidět dorazí z východu, konkrétně Ruska. V případě plné verze hry bychom se měli dočkat celkem pěti unikátních herních postav, 16 levelů, čtyř rozdílných světů či přes 20 typů zbraní. Značně znepříjemnit život se vám budou snažit také monstra, mezi kterými nechybí démoni a podobná individua. Chybět nebude ani multiplayer a kvalitní grafické i zvukové zpracování. Zdá se vám to vše málo? Pak si rozhodně nenechejte ujít nový trailer, který můžete jako vždy stahovat přímo z Doupěte

Související informace (FireStarter):
Homepage hry: http://www.firestarter-game.com/index.php
Výrobce hry: GSC Game World
Distributor hry: Russobit M
Distribuce v ČR: ?
Předpokládané datum vydání: 2. čtvrtletí 2003

Download (trailer, 35 MB): Doupě

E3 2003 trailer taktické střílečky Chrome
Také naši severní sousedé z Polska nezahálejí a v dílnách hned několika vývojářských týmů se tak připravují skutečně zajímavé tituly - jedním z nich je mimo jiné také taktická střílečka Chrome studia Techland, která vzbudila na letošním ročníku výstavy E3 zaslouženou pozornost - ať již svým grafickým kabátkem či trailerem, který vám nyní nabízíme ke stažení.

Související informace (Chrome):
Homepage hry: http://www.chromethegame.com/
Výrobce hry: Techland
Distributor hry: Strategy First
Distribuce v ČR: ?
Předpokládané datum vydání: Léto 2003

Download (trailer, dvě verze): Gamer`s Hell

Nová ukázka helikoptérové simulace Fair Strike
Společnost Buka Entertainment zveřejnila v pořadí druhý trailer svého výtvoru Fair Strike, zajímavé akční vrtulníkové simulace, na které již po několik měsíců pracují lidé vývojářského studia G5 Software. Nový trailer je dlouhý minutu a půl a jeho velikost je necelých 18 MB. Pokud vás snad při sledování nového videa hra zaujme, můžete taktéž vyzkoušet E3 demo, které najdete zde.

Související informace (Fair Strike):
Homepage hry: http://www.buka.com/game/Game_176.htm
Výrobce hry: G5 Software
Distributor hry: Buka
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Podzim 2003

Download (trailer, 18 MB): Doupě

Na návštěvě Egypta v traileru akční adventury Curse!
Letošní rok (a především jeho druhá polovina) jistě není obdobím, které by mohlo být zatracováno pro nedostatek kvalitních herních počinů. Krom mnoha first-person akcí se můžeme těšit také na akční adventuru Curse: The Eye of Isis, kombinující v sobě dobu konce 19. století a oblast Egypta. O kvalitách hry se můžete přesvědčit z nového traileru o délce jedné a půl minuty. Plné verze titulu Curse: The Eye of Isis se dočkáme v říjnu letošního roku, hra je v přípravě pro PC i konzole PS2 a Xbox.

Související informace (Curse: The Eye of Isis):
Homepage hry: http://www.cursegame.com
Výrobce hry: Asylum Entertainment
Distributor hry: Wanadoo
DIstribuce v ČR: ?
Předpokládané datum vydání: Říjen 2003

Download (trailer, 8,7 MB): Doupě

The Great Escape - trailer
Vývojářské studio Pivotal Games zveřejnilo nový trailer své zajímavé hry The Great Escape, akční adventury z období druhé světové války, postavené na známém snímku Steva McQueena. Video dosahuje délky jedné minuty a jeho velikost je 14 MB. Na závěr připomínám, že hry The Great Escape bychom se měli dočkat již v červnu letošního roku, těšit se mohou majitelé PC, stejně jako konzolí Xbox a PlayStation 2.

Související informace (The Great Escape):
Homepage hry: http://www.sci.co.uk/games/basic.asp?version_id=31
Výrobce hry: Pivotal Games
Distributor hry: SCi
Distribuce v ČR: ?
Předpokládané datum vydání: Červen 2003

Download (trailer, 14 MB): Gamer`s Hell

Dvouminutová ukázka nadějné strategie Battle Mages!
Mixování žánru je v posledních letech na denním pořádku - využívání prvků principem zcela odlišných her se stalo zvykem mnoha herních týmů, společnosti Targem nevyjímaje. Tato zajímavá firma pro nás v současnosti kutí nadějně vypadající mix realtime strategie a RPG, pyšnící se názvem Battle Mages. O kvalitách hry vás jisto jistě přesvědčí dvouminutové video, které si můžete stáhnout přímo z našeho lokálního mirroru. Vydání titulu Battle Mages je plánováno na poslední čtvrtletí letošního roku.

Související informace (Battle Mages):
Homepage hry: http://www.buka.com/game/Game_151.htm
Výrobce hry: Targem
Distributor hry: Buka Entertainment
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: 4. čtvrtletí 2003

Download (trailer, 48 MB): Doupě

Ostatní:

Váš názor Další článek: Boj na život a na smrt ve videu FireStarter!

Témata článku: , , , , , , , ,