Nová mega: první ukázky sportovních simulací FIFA a NHL 2004!

Ve znamení sportu a parného počasí bylo uplynulých sedm dní také ve světě her. Kochat a těšit se tak můžete z vůbec prvních ukázek nových ročníků populárních sportovních simulací FIFA a NHL. Na své si přijdou také milovníci hratelných demoverzí – pro ně máme přichystány pekelně rychlé závody formulí Indycar Series či cyklistickou simulaci Cycling Manager 3.

Download týdne

Hokejová simulace NHL 2004 poprvé na živo v novém videu!
Jedna z nejpopulárnějších sportovních sérií po celém světě, České republiky rozhodně nevyjímaje - to je hokejová simulace NHL, jejíž početná rodina se letos na podzim rozroste o dalšího člena s pořadovým číslem 2004. Nový ročník čeká jako každý rok povinné zkrášlení grafické stránky (a zejména animací), těšit se však můžeme také na znatelné vylepšení systémů soubojů. Poprvé v historii se všichni hráči budou moci vtělit do funkce generálního manažera týmů a získat tak kompletní kontrolu nad celým mužstvem - stadionem, doplňkovými službami, realizačním týmem atd. Chybět nebudou ani online zápasy. Titulu NHL 2004 se dočkáme na podzim letošního roku, v přípravě jsou verze pro platformy PC, PlayStation 2 a Xbox. Ještě předtím však rozhodně nepohrdněte prvním oficiálním videem, které mimo jiné předvádí nové pohyby hráčů a jiné zajímavé situace.

Související informace (NHL 2004):
Homepage hry: http://www.easports.com/games/nhl2004/
Výrobce hry: EA Sports
Distributor hry: Electronic Arts
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Podzim 2003

Download (trailer, 4,2 MB): Doupě


Demoverze

Pekelně rychlé závody formulí v demu Indycar Series
Nejen ve formuli 1 čelí piloti rychlosti na hranici 300 kilometrů v hodině. Mezi další významné formulové série patří také americká CART či soutěž Indycar, jejíhož herního zpracování se již brzy dočkáme v podání vývojářského studia Brain in a Jar. Jaká je v současnosti kvalita vyvíjeného titulu, to se můžete přesvědčit díky zveřejněné demoverzi, která je k dispozici ve dvou verzích - bez a včetně DirectX. Titul Indycar Series by měl být vydán již na konci tohoto měsíce.

Související informace (Indycar Series):
Homepage hry: http://www.codemasters.com/indycarseries
Výrobce hry: Brain in a Jar
Distributor hry: Codemasters
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Červen 2003

Download (demo bez DirectX, 113 MB): Gamer`s Hell
Download (demo s DirectX, 113 MB): Gamer`s Hell

Cyklistická simulace Cycling Manager 3 dokončena, zveřejněna demoverze
Vcelku neznámý vývojářský tým Cyanide Studio oznámil v minulých dnech dokončení svého titulu Cycling Manager 3, zajímavé simulace z prostředí profesionální cyklistiky. Láká-li vás zmiňované téma i mnohdy napínavé klání špičkových jezdců, neváhejte a stáhněte si hratelnou demoverzi - v té převezmete kontrolu nad týmem CSC Team, se kterým si vyzkoušíte jednu z vysokohorských etap prestižního závodu Tour de France.

Související informace (Cycling Manager 3):
Homepage hry: http://www.cycling-manager3.com/
Výrobce hry: Cyanide Studio
Distributor hry: Focus Interactive
Distribuce v ČR: ?
Předpokládané datum vydání: GOLD

Download (demo, 86,7 MB): Gamer`s Hell

Ostatní:

  • Deep Sea Tycoon (updated demo, 36.8 MB) - demoverze, obsahující celkem 4 mise tutorialu, 3 plnohodnotné singleplayer levely a mnohé další. Máte-li rádi podmořský svět, neváhejte.
  • Pure Pinball (demo, 69,3 MB) - něco málo pro soutěživé tělem i duchem. Společnost Iridion totiž zveřejnila hratelné demo své pinballové simulace Pure Pinball, která si v zahraničí vysloužila vcelku pochvalné recenze!
  • Star Wraith 3 (demo v1.45b, 7.8 MB) - aktualizovaná demoverze vesmírné bojové simulace, která s sebou přináší opravu a vylepšení multiplayeru a dalších částí hry.
  • Vector Mirage (demo, 17 MB)


Patche

Editor a patch pro akci Battlefield 1942!
Společnost Electronic Arts v minulých dnech zveřejnila zbrusu nový patch pro tuto zajímavou akci z druhé světové války, který s sebou přináší dvě nové zbraně a některá další vylepšení. Krom toho však mohou šťastní majitelé této hry okusit první verzi dlouho očekávaného editoru - jak však sami tvůrci upozorňují, není tento nástroj plně funkční a obsahuje množství bugů, které je nutno vychytat. Rozhodnete-li se přesto investovat čas a námahu do jeho stažení, vhod vám přijde i tento balík několika příkladů a předem vytvořených věciček.

Související informace (Battlefield 1942):
Homepage hry: http://www.ea.com/eagames/official/battlefield1942/home.jsp
Výrobce hry: Digital Illusions
Distributor hry: EA
DIstribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Vydáno

Download (patch, několik verzí): Gamer`s Hell
Download (level editor, 11,4 MB): Gamer`s Hell

Patch pro evropskou verzi FPS Devastation
Na Internetu se objevil také nový patch pro evropskou verzi akční hry Devastation, zasazené do období okolo roku 2075. Patch s sebou přináší změny ozvučení některých zbraní, vylepšení stability multiplayeru a také několik dalších, drobných oprav. O hře samotné vám toho více poví níže umístěný výňatek z naší recenze, ve které si hra vysloužila velmi slušné hodnocení 7/10.

Související informace (Devastation):
Homepage hry: http://www.arushgames.com/games/devastation/
Výrobce hry: Digitalo
Distributor hry: Arush Entertainment
Distribuce v ČR: US Action
Předpokládané datum vydání: Vydáno

Download (patch, 25,3 MB): Gamer`s Hell


Trailery

Fotbalové klání na záběrech simulace FIFA 2004!
Jaro, období zaslíbené sportu právě vrcholí, přesto většina evropských i světových fotbalových soutěží spěje ke svému konci. Kanadská pobočka společnosti Electronic Arts pro nás ostatně jako každý rok již po několik měsíců kutí nový díl populární herní řady FIFA 2004. Hlavní novinkou nového ročníku jest zapracování career módů - budete tak mít jedinečnou šanci coby manažer klubu vytáhnout svůj tým z nižších fotbalových soutěžích až do první ligy. Autoři se znovu dušují, že se jejich titul více přiblíží k realitě a nabídne tak doposud nepoznaný zážitek. Ovládání má být jednodušší a zároveň rychlejší. Samozřejmostí jsou podrobné soupisky a hned několik světových lig - zda-li mezi nimi náhodou nebude i ta naše, není prozatím známé. FIFA Football 2004 by měla vyjít na podzim letošního roku, těšit se mohou majitelé PC a konzolí PS2, PSOne, Xbox, GameCube. Do té doby snad nepohrdnete vůbec prvním, zhruba 30 sekund dlouhým trailerem.

Související informace (FIFA 2004):
Homepage hry: http://www.easports.com/games/fifa2004/home.jsp
Výrobce hry: EA Sports
Distributor hry: Electronic Arts
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Podzim 2003

Download (trailer, 2,7 MB): Doupě

Populární hra famfrpál ve videu Harry Potter: Quidditch World Cup
Postavička Harryho Pottera fascinuje nespočet mladších i starších čtenářů po celém světě. Sympatický čaroděj se však ve světě her uvedl vcelku průměrnou sérii hopsaček, které již brzy vystřídá hra jistě odlišných kvalit i zaměření. Tentokráte tak na nás čeká oblíbený famfrpál, zábavná hra a oblíbená činnost mladých nadějných kouzelnic a kouzelníků. Soupeřit budete z mnoha družstvy celého světa, o čemž vás krom jiného přesvědčí také vůbec první efektní trailer, který si můžete stáhnout přímo ze stránek Doupěte.

Související informace (Harry Potter: Quidditch World Cup):
Homepage hry: http://harrypotter.ea.com/quidditch/language.html
Výrobce hry: Electronic Arts
Distributor hry: Electronic Arts
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Podzim 2003

Download (trailer, 17,7 MB): Doupě

Působivé video LOTR: The Return of the King
Společnost Electronic Arts hodlá v maximální možné míře využít možnosti přiživit se na úspěchu filmového zpracování knižní trilogie Pán prstenů - důkazem pravdivosti tohoto tvrzení budiž nedávno ohlášený titul The Return of the King, který vám nabídne možnost vtělit se do jedné z hlavních postav celého příběhu - na výběr budete mít z Gandalfa, Aragorna, Legolase, Gimliho, Sama a Froda. Hra by se měla samozřejmě odehrávat ve světě Středozemě, navštívíte tak množství známých míst. Těšit se můžete na nový multiplayer cooperation mód. Datum vydání bylo stanoveno na podzim letošního roku, v přípravě jsou verze pro PlayStation 2, Xbox, GameCube, GBA a PC. Více o hře vám prozradí E3 trailer, odkaz na jeho download najdete níže.

Související informace (LOTR: The Return of the King):
Homepage hry: http://lordoftherings.eagames.com
Výrobce hry: Electronic Arts
Distributor hry: Electronic Arts
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Podzim 2003

Download (trailer, 11,8 MB): Doupě

Válka a smrt ve videu BF 1942: Secret Weapons of WWII
Letos na podzim se všichni akčně pozitivní hráči dočkají krom jiného také druhého datadisku pro celosvětově velmi úspěšnou hru Battlefield 1942. Addon Secret Weapons of WWII, jak již velí jeho název, nabídne jedinečný pohled na tajné či experimentální zbraně druhé světové války. Datadisk tak s sebou kromě množství ručních zbraní přinese také 16 nových pojízdných prostředků, osm jedinečných bitevních polí či některé elitní jednotky mnoha států světa. Vydání BF 1942: Secret Weapons of WWII je plánováno na září letošního roku.

Související informace (BF 1942: Secret Weapons of WWII):
Homepage hry: http://www.eagames.com/official/battlefield1942/secretweapons/
Výrobce hry: Digital Illusions
Distributor hry: Electronic Arts
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Září 2003

Download (trailer, 4,2 MB): Doupě

Intro video akce Star Trek: Elite Force 2
Nedávno jsme vás informovali o dokončení očekávané first-person střílečky Star Trek: Elite Force 2 z dílny Ritual Entertainment a nyní vám pro změnu nabízíme před několika dny uveřejněné intro z této nápadité akční hry. Připomínám, že plná verze tohoto titulu by měla nabídnout zhruba 13 zbraní a předmětů a také kvalitní multiplayer. V souvislosti s Star Trek: Elite Force 2 pro vás máme jedno malé překvapení, kterého se dočkáte v průběhu příštího týdne. Do té doby se můžete krom zmiňovaného intra kochat také šesticí obrázků natípaných při hraní dříve zveřejněné demoverze - odkaz na její download najdete níže.

Související informace (Star Trek: Elite Force 2):
Homepage hry: http://www.st-ef2.com/
Výrobce hry: Ritual
Distributor hry: Activision
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: GOLD

Download (trailer, 47,8 MB): Doupě

XIII - netradiční FPS v minutovém traileru
Společnost Ubi Soft zveřejnila nové video své hry XIII, připravované cel-shaded FPS poháněné upraveným enginem Unreal 2. Ze zmiňovaného minutu dlouhého traileru jsou dobře patrné netradiční grafické kvality hry, které by spolu s dalšími prvky měly z XIII udělat objekt hodný našeho zájmu. Vydání titulu XIII je plánováno na říjen letošního roku, těšit se mohou majitelé PC a konzolí Xbox, PS2, GameCube.

Související informace (XIII):
Homepage hry: http://www.whoisxiii.com/
Výrobce hry: Ubi Soft
Distributor hry: Ubi Soft
Distribuce v ČR: Playman
Předpokládané datum vydání: Říjen 2003

Download (trailer, 25 MB): Doupě

Ostatní:


Ostatní:

Nová mapa pro taktickou střílečku Raven Shield
Francouzský vydavatel Ubi Soft potěšil všechny fanoušky svého výtvoru Raven Shield vypuštěním zbrusu nové multiplayerové mapy. Ta se podle dostupných informací nepyšní příliš velkou rozlohou, je tak vhodná především pro rychlé zápolení - vyzkoušet si ji můžete v módech Team Survival a Survival. Připomínám, že samotná hra Raven Shield je další dílem rozsáhlé herní série Rainbow Six a v naší recenzi, ze které pocházejí i následující obrázky, si vysloužila příznivé hodnocení 8/10.

Související informace (Raven Shield):
Homepage hry: http://www.raven-shield.com/
Výrobce hry: Red Storm
Distributor hry: Ubi Soft
Distribuce v ČR: Playman
Předpokládané datum vydání: Vydáno

Download (mapa, 1,9 MB): Gamer`s Hell

Váš názor Další článek: Válka a smrt ve videu Battlefield 1942: Secret Weapons of WWII

Témata článku: , , , , , , , , , ,