Nová mega: trojice videí Hidden & Dangerous 2!

Doslova a do písmene herní hody a orgie nabídlo uplynulých sedm dní – nejenže se tak můžete kochat trojicí videí Hidden & Dangerous 2, které jsme pro vás připravili, ale čeká vás také bohatá nadílka demoverzí! Vyzkoušejte si tak hry Pro Evolution Soccer 3, In Memoriam či díky v pořadí druhým demoverzím také výtvory Call of Duty, Worms 3D a FIFA 2004.

Download týdne

Předkrm před recenzí - trojice videí Hidden & Dangerous 2!

Konec měsíce října i začátek listopadu bude v českých luzích a hájích ve znamení jediné hry - domácího skvostu Hidden & Dangerous 2, očekávaného pokračování veleúspěšné taktické akce brněnských Illusion Softworks. Po dlouhých čtyřech letech se tak na obrazovky našich monitorů vrací hra, která odstartovala boom českých vývojářů i sérii úspěchu v zahraničí ( pokračující mimo jiné tituly Mafia, Operace Flashpoint či Vietcong). V minulých dnech jste si mohli na stránkách Doupěte přečíst první dojmy z hraní finální anglické verze hry Hidden & Dangerous 2 a dnes vám jako předkrm před recenzí nabízíme také dvojici gameplay videí, vytvořených v průběhu hraní tohoto titulu:

  • Útěk v letadle (15,9 MB, délka 4:03)
    První z trojice námi vytvořených videí, které vám nabízí jedinečnou možnost okusit atmosféru útěku na palubě letadla – mimo to se musí hráč bránit útočícím letounům.
  • Zničení mostu (7,9 MB, délka 3:02)
    V druhém videu navštívíte nehostinné prostředí džungle, kde je úkolem hráče zničit nepřátelský most. Protivníkem vaší jednotky jsou tentokráte odhodlaní a vysokou morálkou oplývající příslušníci japonské armády.
  • Nemilosrdné město sniperů (17,7 MB, délka 4:15)
    Mezi jednu z nejlepších misí hry pak patří také návštěva nemilosrdného města sniperů, kde jste každou vteřinu ohrožováni dobře ukrytými nepřátelskými vojáky - jejich likvidaci si můžete vychutnat právě v tomto více než 4 minuty dlouhém traileru.

Všechny videa jsou k dispozici v rozlišení 400x300, nechybí ani ozvučení, které běžně při plnění daných misí uslyšíte ve hře. A na závěr otázka do pranice: Považujete gameplay videa za skutečně užitečné zpestření, které o hře mnohé prozradí, či se jedná o zbytečný přežitek? Vyjádřete se v diskusi.

Demoverze

Fotbalové hody v demu Pro Evolution Soccer 3

Letošní podzim na PC bude vyplněn zveřejněním hned dvou kandidátů na zisk trůnu nejkvalitnější fotbalové simulace - zatímco FIFA 2004 již své přednosti i nedostatky prokázala v nedávno zveřejněné demoverzi, teprve nyní se můžeme podívat na zoubek také titulu Pro Evolution Soccer 3, proslulé sérii japonského Konami. Demo o velikosti 217,9 MB nabízí možnost zahrát si pětiminutový exhibiční zápas s jedním z následujících týmů: Anglie, Německa, Itálie či Španělska. Zároveň je nutné upozornit, že demo neobsahuje žádný zvukový komentář.

Související informace (Pro Evolution Soccer 3):
Homepage hry: http://www.pes3.net/
Výrobce hry: Konami
Vydavatel hry: Konami
Distribuce v ČR: CD Projekt
Předpokládané datum vydání: Listopad 2003

Download (demo, 217,9 MB): Gamer`s Hell

Stahujte druhé demo válečné akce Call of Duty!

Přestože se v pořadí druhé demo nadějně vypadající válečné akce Call of Duty objevilo na několika internetových serverech již v minulých dnech a týdnech, teprve nyní dala společnost Activision oficiálně svolení k publikaci této hratelné ukázky. Nové demo obsahuje misi "Dawnville", ve které budete čelit německým vojákům tentokrát již za dne. Jistě potěšující zprávou zůstává termín vydání - plná verze akce Call of Duty se totiž na pultech severoamerických obchodů objeví již 29. října, v Evropě bychom se jí měli dočkat na začátku měsíce listopadu.

Související informace (Call of Duty):
Homepage hry: http://www.callofduty.com/
Výrobce hry: Infinity Ward
Vydavatel hry: Activision
Vydavatel v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Podzim 2003

Download (demo, 160,9 MB): Gamer`s Hell

Nové demo fotbalové simulace FIFA 2004!

Zhruba dva týdny po evropské se dnes na internetu objevila také U.S. demoverze fotbalové simulace FIFA 2004, která se v nejbližších dnech dostane na pulty světových obchodů. Druhá demoverze nabízí zápas mezi týmy San Jose Earthquakes a Los Angeles Galaxy, mimo to však s sebou přináší jiný stadion (Los Angeles) a také odlišný míč. Stejně jako v případě původní ukázky, i nové demo je limitováno absencí nastavení a standardně nastaveným rozlišením 800x600.

Související informace (FIFA 2004):
Homepage hry: http://www.easports.com/games/fifa2004/home.jsp
Výrobce hry: Electronic Arts
Vydavatel hry: Electronic Arts
Distribuce v ČR: Conquest
Předpokládané datum vydání: Podzim 2003

Download (demo, 36 MB): Gamer`s Hell

Červíci podruhé v dalším demu Worms 3D!

Proslulá herní série Worms zažije v nadcházejících dnech velký comeback a po dlouhých letech se tak budeme znovu bavit novým pokračováním našich oblíbených červíků - titul, který ponese jméno Worms 3D, se pyšní především plně 3D zpracováním. O jeho kvalitách se můžete přesvědčit z v pořadí již druhé demoverze, která se objevila na internetu - ta obsahuje dvě nové mapy, 12 zbraní a můžete si ji vychutnat proti počítači i živému protivníkovi. Všechny nedočkavé fanoušky navíc jistě potěší zpráva, že hra bude v českých obchodech k dispozici již 6. listopadu v lokalizované podobě.

Související informace (Worms 3D):
Homepage hry: http://www.worms3d.com/
Výrobce hry: Team 17
Vydavatel hry: Activision
Distribuce v ČR: CD Projekt
Předpokládané datum vydání: 31. října 2003

Download (demo, 92,6 MB): Gamer`s Hell

Filmový thriller v demu In Memoriam

Příznivce kvalitních hororů hodlá v těchto dnech potěšit původem francouzská tvůrčí a vydavatelská společnost Ubi Soft, která vám právě dnes nabízí hratelnou ukázku titulu In Memoriam. Tato hra vývojářského týmu Lexis Numerique bývá často označována za "internetový thriller", v němž se herní prvky mísí s moderním filmovým pojetím. Nakolik nás skutečně čeká doposud ojedinělý zážitek můžete posoudit z hratelné demoverze, která obsahuje první level hry (z celkového počtu devíti) a pro jejíž hraní musíte být připojeni k internetu. Demo také neobsahuje funkci ukládání hry.

Související informace (In Memoriam):
Homepage hry: http://www.inmemoriam-thegame.com/
Výrobce hry: Lexis Numerique
Vydavatel hry: Ubi Soft
Distribuce v ČR: Playman
Předpokládané datum vydání: Říjen 2003

Download (demo, 161 MB): Gamer`s Hell

Patche

Patch v1.5 pro akci Battlefield 1942

Jedním z příjemných překvapení závěru loňského roku se stal akční výtvor Battlefield 1942 studia Digital Illusions. Ani po dlouhých měsících od vydání hry však snaha tvůrců neutichá a tak nám znovu přinášejí nový patch, tentokrát ve verzi 1.5. Ten s sebou kromě množství oprav menších i závažných chyb přináší také zbrusu novou mapu "Invasion of the Philippines" a také několik dalších drobných vylepšení. Patch je k dispozici v několika verzích, odkaz na jejich stažení najdete níže. Na závěr rozhodně nepohrdněte ani zajímavou sadou obrázků addonu Battlefiled 1942: Secret Weapons of WWII, který byl vydán před několika týdny.

Související informace (BF 1942):
Homepage hry: http://www.eagames.com/official/battlefield1942/
Výrobce hry: Digital Illusions
Distributor hry: Electronic Arts
Distribuce v ČR: Cenega/Conquest
Předpokládané datum vydání: Vydáno

Download (kompletní patch, 143,4 MB): Gamer`s Hell
Download (patch - přechod z v1.45, 45,7 MB): Gamer`s Hell

Nový patch pro Diablo 2 i datadisk Lord of Destruction

Již nikoliv měsíce, ale celá léta nás dělí od vydání proslulého akčního RPG Diablo 2 (a následně také datadisku Lord of Destruction) a ani to nezabránilo proslulé společnosti Blizzard ke zveřejnění věrnými fanoušky tolik očekávaného nového patche. Ten ve verzi 1.10 přináší množství oprav většiny bugů a chybných míst ve hře, lepší vybalancování skillů postav. Odkaz na jeho stažení (pro původní Diablo 2 i datadisk Lord of Destruction) najdete níže.

Související informace (Diablo 2):
Homepage hry: http://www.blizzard.com/diablo2/
Výrobce hry: Blizzard
Distributor hry: Blizzard
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Vydáno

Download (D2 - patch, 9,2 MB): Doupě
Download (D2:LOD - patch, 4,8 MB): Doupě

Trailery

Minuta in-game záběrů adventury Broken Sword 3!

Každým dnem se blíží měsíc listopad a s ním i vydání hned několika veleočekávaných titulů - malým mezníkem ve světě adventur by měla být revoluční hra Charles Cecila a vývojářského studia Revolution Software. Samozřejmě je řeč o titulu Broken Sword 3, který se svým heslem "point-and-click adventury jsou mrtvé" přináší do žánru netradiční a svěží vítr. Nakolik se tvůrcům podařilo vytvořit skutečně revoluční adventuru, ukážou až následující týdny, dnes se však můžete kochat minutou in-game záběrů, které nabízí čerstvě zveřejněný trailer.

Související informace (Broken Sword: The Sleeping Dragon):
Homepage hry: http://www.revolution.co.uk/_display.php?id=12
Výrobce hry: Revolution Software
Vydavatel hry: THQ
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Listopad 2003

Download (trailer, 8,8 MB): Gamer`s Hell

Sbírka videí hry Prince of Persia: The Sands of Time

Na návrat perského prince jsme čekali po dlouhé měsíce a jak se zdá, po nepovedeném Prince of Persia 3D získáme v podobě titulu Prince of Persia: The Sands of Time skutečně kvalitního nástupce původní a nezaměnitelné klasiky. Jak jistě tušíte, na nejnovějším dílu pracuje po boku studia Ubi Soft také tvůrce první hry, známý Jordan Mechner, a i jeho ruka přispěla ke kvalitě tohoto díla - právě o ní vás přesvědčí naše první dojmy a také sbírka nových videí, které prezentují princovy speciální schopnosti. Plná verze titulu Prince of Persia: The Sands of Time by se měla na pultech obchodů objevit již brzy, jako první se mohou těšit majitelé konzole PS2, do konce roku se dočkají také vlastníci platforem Xbox, GameCube, GBA a PC.

Související informace (Prince of Persia: The Sands of Time):
Homepage hry: http://www.prince-of-persia.com
Výrobce hry: Ubi Soft
Distributor hry: Ubi Soft
Distribuce v ČR: Playman
Předpokládané datum vydání: 4. čtvrtletí 2003

Download (trailer, 38,9 MB): Gamer`s Hell

Call of Duty míří do obchodů, stahujte nové video!

Atmosférický výlet na bitevní pole druhé světové války nám v nejbližších dnech nabídne první výtvor studia Infinity Ward, válečná akce Call of Duty - jak oznámil vydavatel této hry, společnost Activision, akce Call of Duty se počínaje dnešním dnem objevila na pultech světových obchodů a i u nás by měl být prodej zahájen již velmi brzy. Nemůžete-li se snad (stejně jako mnozí redaktoři Doupěte) dočkat tohoto dne, rozhodně nepohrdněte posledním zveřejněným trailerem, který tentokráte obsahuje ukázky ruské kampaně.
 
Související informace (Call of Duty):
Homepage hry: http://www.callofduty.com/
Výrobce hry: Infinity Ward
Vydavatel hry: Activision
Vydavatel v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Podzim 2003

Download (trailer, 24,9 MB): Gamer`s Hell

Výlet do Středozemě ve videu LOTR: Return of the King!

Na 6. listopadu stanovila společnost Electronic Arts datum vydání jedné z posledních herních adaptací oblíbeného Tolkienova díla Pán prstenů, titulu LOTR: Return of the King - vyvrcholení trojdílného dobrodružství a boje o prsten moci se budou moci zúčastnit majitelé většiny platforem (vydány budou verze pro PS2, Xbox, GameCube, GBA a PC). Jak možná tušíte, plná verze hry nám nabídne možnost vtělit se do jedné z hlavních postav celého příběhu - na výběr budete mít z Gandalfa, Aragorna, Legolase, Gimliho, Sama a Froda, samozřejmě nás čeká návštěva Středozemě, včetně množství známých míst. Těšit se můžeme na nový multiplayer cooperation mód a především tunu akce. Bonusem jsou doposud nezveřejněné ukázky třetího dílu Jacksonovy filmové adaptace Pána prstenů! Dnes vám můžeme coby malý předkrm nabídnout zřejmě poslední oficiální ukázku hry - odkaz na její stažení najdete níže.

Související informace (LOTR: The Return of the King):
Homepage hry: http://lordoftherings.eagames.com
Výrobce hry: Electronic Arts
Vydavatek hry: Electronic Arts
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Podzim 2003

Download (trailer, 8,5 MB): Gamer`s Hell
Download (trailer, 17,1 MB): Gamer`s Hell

Ostatní:

Stahujte nástroje pro tvorbu módů ke hře Max Payne 2!

Jak tvůrci přislíbili, tak se i stalo, a tak dnes jistě všichni talentovaní hráči zajásají nad zveřejněním nástrojů pro tvorbu módů k výborné akci Max Payne 2. Zhruba 20 MB veliký soubor obsahuje všechny potřebné programy, k dispozici je také manuál, který obsahuje základní tipy a rady. V nejbližších dnech by měl být zveřejněn oficiální tutorial, který odhalí zákoutí editačních nástrojů i prozatím nezkušeným hráčům.

Související informace (Max Payne 2):
Homepage hry: http://www.rockstargames.com/maxpayne2/
Výrobce hry: Remedy Entertainment
Vydavatel hry: Rockstar Games
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Vydáno

Download (editační nástroje, 20,9 MB): Gamer`s Hell

Dvě bonusové kapitoly pro akci Max Payne 2!

Jedním z mála nedostatků nedávno dokončené akce Max Payne 2 byla její délka - tvůrci se však snaží svým fanouškům drobné zklamání z jinak výtečné hry vynahradit a tak jsme se po zveřejnění nástrojů pro tvorbu módů dočkali také zbrusu nových misí. Dvě nové kapitoly si tak můžete stáhnout v 11 MB velikém balíčku, obě jsou k dispozici v módu Dead Man Walking (připomínám, že ten lze aktivovat pouze dokončením hlavní kampaně). Pokud jste snad doposud neměli příležitosti seznámit se s titulem Max Payne 2, nezbývá mi, než vás odkázat na naši nedávno zveřejněnou recenzi - v ní si nejnovější dobrodružství policisty Maxe Payna vysloužilo výborné hodnocení 9,3/10.

Související informace (Max Payne 2):
Homepage hry: http://www.rockstargames.com/maxpayne2/
Výrobce hry: Remedy Entertainment
Vydavatel hry: Rockstar Games
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: 15. října 2003

Download (2 nové kapitoly, 11 MB MB): Doupě

Nové scénáře, objekty i zvířata pro Zoo Tycoon

Microsoft dnes uvolnil ve spolupráci s vývojářským týmem Blue Fang Games nové rozšíření ve světě velmi úspěšné a oblíbené budovatelské simulace Zoo Tycoon - nejnovější balíček bonusů tak s sebou přináší zbrusu nové kampaně, zvířata i další objekty, které byly v minulosti k dispozici pouze coby součást speciální edice Zoo Tycoon: Complete Collection. Toto rozšíření si tak můžete počínaje dnešním dnem stáhnout z internetu zcela zdarma, vězte však, že pro jeho správné fungování musíte mít na svém PC nainstalovánu hru Zoo Tycoon i datadisk Marine Mania (jak jistě víte, tento addon vylepšil původní hru o nové vodní zvířecí miláčky atd.).

Související informace (Zoo Tycoon):
Homepage hry: http://www.microsoft.com/games/zootycoon/default.asp
Výrobce hry: Blue Fang Games
Vydavatel hry: Microsoft
Distribuce v ČR: AT Computers
Předpokládané datum vydání: Vydáno

Download (bonus pack, 50,7 MB): Gamer`s Hell

Váš názor Další článek: Warhammer na poli online her

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,