Nová mega: Ve jménu Starcraftu

Jednoznačně největší událostí uplynulého týdne bylo ohlášení strategie Starcraft 2, což ukazuje i čtveřice ukázek hry. K tomu se přidává třeba demoverze na Colin McRae Dirt, nebo několik upoutávek z Ubi Days, včetně Insurgency, Haze, Endwar, nebo Brothers in Arms.
Download týdne:
 
Společnost Blizzard uvolnila spolu s ohlášením pokračování svojí hry Starcraft i několik upoutávek, které je možno si stáhnout přímo ze stránek hry. Pokud se vám však nelíbí speciální prográmek, který Blizzard k tomuto využívá, přinášíme vám možnost stáhnout si videa i přímo od nás. Pokud však chcete více, než jen ukázky, odkáži vás raději na naše rozsáhlé preview.
 
velikost: 460 MB

  

 
velikost: 280 MB
 
Asi hlavním trhákem je dvacetiminutová ukázka hraní za Protossy s komentářem tvůrců. Dostane se vám slušné prezentace různých jednotek, ať již starých, nebo také i nových. Nebyl by to však snad ani Starcraft, kdyby byly jednotky předváděny pouze nové a lesknoucí se bez jediného bojového škrábance. Pokud se podíváte na video, setkáte se i se starými známými protivníky, ať už se jedná o Terrany, nebo hromady Zergů. Dostatečně vám bude ukázán i princip kombinace jednotek, jejich silných a slabých stránek, které musíte využívat na cestě za vítězstvím. A přitom je to vše starý známý Starcraft, kde proti sobě bojují rozsáhlé armády v epických bitvách.
 
velikost: 18 MB
 

  

 
velikost: 34 MB
 
Hry od Blizzardu se také vyznačují dokonalými animacemi, které jsou schopné hráče vtáhnout a nepustit. Nejinak je tomu v případě Starcraft 2, jak se ostatně můžete sami podívat u intra. A pokud patříte mezi šťastnější majitele některé ze sběratelských edic her od Blizzardu, jistě jste již narazili na artworky, podle kterých grafici tvoří modely pro hru. Jednu takovouto ukázku artworků vám také přinášíme, spolu s předvedením převedení nákresů do herní grafiky. Rozhodně se je na co dívat.
 
Demoverze:
 
velikost: 853 MB
 

  

Demoverze závodního simulátoru Colin McRae Drit s sebou přináší trojici tratí, na nichž se můžete prohánět ve třech různých závodních možnostech. Tento nepřímý pokračovatel série Colin McRae Rally se rozhodl rozšířit své pole působnosti i na širší spektrum vozidel, se kterými bude možno závodit.

 
velikost: 148 MB
 
Letecký simulátor Attack on Pearl Harbor vás zavede do druhé světové války, kdy si v rámci bojů v tichomoří můžete vyzkoušet hrát jak za Japonce, tak i za Američany.
 
velikost: 12 MB
 
Pokračovatel slavné série Sudden Strike vás opět posadí za knipl helikoptéry a vaším úkolem bude kosit desítky a stovky nepřátel pod vámi, i okolo vás.
 
Video:
 
velikost: 4 MB
 

  

 
Lara Croft se opět vrací, tentokráte máte možnost ji spatřit v ukázce soubojů s pravěkými ještěry. Pokud chcete o akční archeoložce vědět více, jistě vám poslouží naše preview.
 
velikost: 13 MB
 
velikost: 4 MB
 
velikost: 4 MB
 
velikost: 100 MB
 
V rámci festivalu Ubi Days proběhl i rozhovor s rvůrci budovatelské strategie Settlers: Rise of an Empire.
 
velikost: 80 MB
 
Nedávná operace v Iráku inspirovala taktickou akci Insurgency, která se vydává právě do tohoto období. Jako člen americké armády se musíte vypořádat s boji v nepřátelském prostředí. Upoutávka ukazuje situaci, která mohla v Iráku klidně nastat.
 
velikost: 50 MB

  

Příběh Haze se bude točit kolem nadnárodní společnosti Mantel Corp., jejího "léku" Nektar, který dělá z lidí dokonalé vojáky. Tato FPS se má pyšnit nejen nádhernou grafikou, ale i propracovaným příběhem, který můžete vidět v povedené videoukázce.

 
velikost: 150 MB
 
Jak se tvoří emoce ve hrách? Tímto vás v šesti minutách provedou vývojáři Lionhead Studios, včetně Petera Molyneuxe, kteří pracují na pokračování akčního RPG Fable.
 
velikost: 60 MB
 
Spisovatel Tom Clancy již nějakou dobu propůjčuje své jméno taktickým akcím, tentokráte se však tvůrci v Ubisoftu rozhodli, že vtrhnou na pole strategií. V nedaleké budocnosti dojde ke konfliktu mezi USA a Ruskem, který vtáhne do bojů celý svět. Ukázka popisuje boje v Paříži, včetně komentáře, jak byla prezentována na Ubi Days.
 
velikost: 3 MB
 
Dante se ukazuje, jak bude bojovat ve čtvrtém díle legendární akční série Devil May Cry.
 
velikost: 9 MB
 
velikost: 50 MB
 
Druhá světová válka láká, jak je vidět v posledních dvou upoutávkách. Blazing Angels vás do ní zavede z pohledu letce, i když se nebude jednat o čistokervný simulátor, ale spíše zábavnou arkádu.
 
velikost: 30 MB
 

  

Hra nás přenese opět o krok blíže k současnosti, když se jako člen 101. výsadkové divize zúčastníte operace Market Garden. Tento neúspěšný pokus o urychlení konce války podnikli spojenecké síly v září 1944, kdy se pokusili obsadit strategicky významné mosty za nepřátelskými liniemi.

 
Modifikace:
 
velikost: 26 MB
 
velikost: 26 MB
 
velikost: 24 MB
 
velikost: 7 MB
 
velikost: 244 MB
Váš názor Další článek: Galerie: Grand Theft Auto 4

Témata článku: , , , , , , , , ,