Nové GTA je oficiálně ve vývoji. Vylepšená verze pátého dílu dorazí na konzole v březnu

Sice to bylo tak trochu veřejné tajemství, ale dnes už z oficiálních zdrojů máme potvrzeno, že se pracuje na dalším díle ze série Grand Theft Auto.

Kromě toho, že se na dalším díle GTA pracuje, o něm Rockstar v oficiální zprávě neřekl ani slovo. Prý se o více podělí, až na to budou dostatečně připraveni. Hlavní část zprávy se netýká pokračování, ale GTA V pro novou generaci konzolí. 15. března v nativní verzi konečně dorazí i na PS5 a Xbox Series S|X.

Nové verze poběží v rozlišení 4K při 60 snímcích za vteřinu. Nebudou chybět ani technologie jako HDR nebo ray-tracing. Zlepší se také vzdálenost vykreslování i kvalita textur. S rychlejšími disky u obou konzolí se značně zkrátí časy a své využití našlo i 3D audio, kterým se chlubí hlavně PlayStation 5. Na konzoli od Sony GTA V využije také haptiku.

Hráči si budou moci přenést postup z příběhového módu i Online části z PlayStationu 4 a Xboxu One. S vydáním na nové konzole dorazí GTA Online i v samostatné formě, přičemž hráči na PS5 k němu budou mít přístup zdarma po dobu prvních 3 měsíců.

Online se celkově dočká ještě několika vylepšení. Noví hráči už nebudou muset procházet příběhový prolog a aby to ve zdejším světě dobře zvládali, čeká je nový tutoriál. Rozšíří se i obsah, který do hry přišel s updatem Contract. Můžete se těšit na nové příběhové mise a skladby od Dr. Dre by už nyní měly být kromě hry dostupné i na hudebních streamovacích službách.

Zdroj: Rockstar Games

Speciál: 10 let Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V slaví deset let. GTA 5 se začalo prodávat 17. září 2013, tenkrát pro PS3 a Xbox 360. O rok později přišel port pro PS4 a Xbox One a v roce 2015 také verze pro Windows. Je to úspěšná akční hra s otevřeným světem, která se odehrává ve smyšleném současném světě inspirovaným Jižní Kalifornií a hráči se dostávají do role kriminálníků. Hra zaujala svým rozsahem, pestrostí, zábavností i vysokou úrovní grafického zpracování.

Diskuze (5) Další článek: Nejen Diablo, ale i Warcraft se letos podívá na mobily. Blizzard slibuje zcela nový obsah

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,