Nové hry CD Projektu vyjdou pro PC a next-gen konzole

Valí se na nás hned dva velké projekty. A potřebovat na ně budeme pořádné "železo".

O své plány do budoucna se CD Projekt RED podělil už koncem minulého roku, nyní se ale v rozhovoru pro britský Eurogamer pustil do dalších detailů. Řeč je hlavně o dvou "AAA+" titulech, které firma označuje jako obrovské projekty určené pro více platforem zároveň.

Ten první z nich, jehož bychom se měli dočkat v průběhu roku 2014, započne zcela novou sérii. Studio potvrdilo, že půjde stejně jako v případě Zaklínače a epické RPG zaměřené na propracovaný příběh, ovšem jestli se bude jednat opět o fantasy nebo si tentokrát tvůrci vyzkouší i nějaké to sci-fi, je v tuto chvíli velkou neznámou. Na titulu nepracuje stejný tým, který má na svědomí Zaklínače.

the-witcher-2_8qfu4.jpg

O druhé hře CD Projekt zatím mlčí. Ví se, že by měla spatřit světlo světa někdy v roce 2015 a že je v tuto chvíli v preprodukční fázi, tudíž je k jejímu vývoji zapotřebí jen málo lidí. Je však více než pravděpodobné, že půjde právě o třetího Zaklínače.

Obě hry poběží na vylepšeném RED Enginu, přičemž vyjít by měly na next-gen konzolích a PC. O vedoucí platformě se tvůrci ještě nerozhodli, nicméně vyberou údajně tu, který bude mít největší výkon. Zvláště v případě PC prý budete potřebovat pořádně nabouchanou sestavu.

Zdroj: Eurogamer
Diskuze (4) Další článek: Po GTA III přinese Rockstar Games na iOS i Maxe Payna

Témata článku: , , , , , , ,