Nové hry na obzoru - Dračí Doupě nestačí

Dvojčlenná jednotka bude řešit současné problémy v Army of Two * Nebo můžete vyřešit problémy z doby Třetí křížové výpravy jako zabiják v Assassins Creed * Klidně se však ponořte do světa kobek a draků v Dungeons and Dragons: Tactics

Army of Two
Platforma: PS3, Xbox 360
Žánr: akce
Výrobce: EA Montreal (http://www.ea.com)
Vydavatel: Electronic Arts (http://www.ea.com)
Homepage: zatím není
Předpokládané datum vydání: 2007

Electronic Arts Montreal je údajně první studio, které bylo vytvořeno zcela plánovitě. Chystá se tvořit originální hry, nikoliv pouze pokračovat ve slavných sériích. A jejich velkým počinem má být právě akční hra Army of Two, kde bude hlavní roli hrát umělá inteligence. Budete totiž se svým spolubojovníkem řešit různé problémy ze současnosti, přičemž váš partner bude ovládán vyspělou umělou inteligencí (označovanou jako PAI). Mnohé situace budou založeny právě na přítomnosti dvojice bojovníků, ať už budete hrát sami s PAI, nebo si raději necháte krýt záda od kamaráda.

Assassin’s Creed
Platforma: PS3
Žánr: akce
Výrobce: Ubisoft (http://www.ubi.com/)
Vydavatel: Ubisoft (http://www.ubi.com/)
Homepage: zatím není
Předpokládané datum vydání: 2007

Ubisoft svojí hře Assassin’s Creed hodně věří. Troufá si o ní totiž tvrdit, že připoutá svým příběhem a prostředím hráče k obrazovce minimálně stejně, jak by to udělaly nejlepší filmy. Hodlá si tak vtvořit novou silnou značku do své stáje, ke už se dostatek kvalitních her nachází. Akční hra Assassin‘s Creed by měla hráče přivést do roku 1191, kdy vrcholila Třetí křižácká výprava a ve Svaté zemi se bojovalo na každém rohu. Vy se dostanete do role zabijáka Altaira, který, stejně jako jeho kolegové, má za úkol zavraždit nejvyšší osobnosti obou stran a konflikt tak ukončit. Záleží prý však jen na vás, zda kolem sebe budete rozsévat zmatek a chaos, nebo budete pečlivě vše maskovat a uklízet. Zda se podaří kvalitní hru vytvořit bychom měli vědět až v příštím roce.

Dungeons and Dragons: Tactics
Platforma: PSP
Žánr: tahové RPG
Výrobce: Kuju Entertainment (http://www.kuju.com/)
Vydavatel: Atari (http://www.atari.com/)
Homepage: Zatím není
Předpokládané datum vydání: 2007

Pravidla Dungeons and Dragons lákají nejednoho herního vývojáře. Není tak divu, že se Atari snaží využít svoji licenci co možná nejvíce a nechává Kuju vytvořit tahové RPG Dungeon and Dragons: Tactics pro handheld PSP. Přivádí je do souboje dvojice draků o božství a hráč, nechtěně chycen ještě jako dítě, se snaží jim pomáhat ve vzájemném boji. Záleží na jeho rozhodnutí, zda bude chránit dobro, nebo se postaví na stranu zla. Čekají vás rozličné úkoly, souboje a vylepšování vaší postavy, která si může vybrat všechna povolání z pravidel 3.5, jedno z pětice prestižních povolání, nebo Psionika s Psychickým bojovníkem. Nebudete nijak omezeni počtem vašich postav, které si vytvoříte, pokud je tedy pojme vaše paměťová karta. Do družiny však můžete zapojit jen šestici z nich. A to buď sami, nebo bude hra připravena na spolupráci více hráčů. Ti si navíc mohou měřit své schopnosti prostřednictvím Dungeon Bash, kde se postaví zase proti sobě. Mezi hlavní lákadla pak patří možnost hru postupně rozšiřovat stahováním dalších dobrodružství. Musíme si však počkat na příští rok, kdy hra vyjde.

Váš názor Další článek: Nové pohlednice z Neverwinter Nights 2

Témata článku: , , , , , , ,