Nové hry na obzoru: 6GUN = pořádný kalibr

Dnes si představíme novou masivně multiplayerovou online hru od tvůrců Republic: The Revolution * Taktickou akční hru z prostředí elitních bojových jednotek 6GUN * A nakonec i third-person akci z prostředí drogové mafie jménem NARC

Republic Dawn

Homepage: www.republicdawn.com
Výrobce: NEC & Elixir Studios
Vydavatel: -
Platforma: PC
Datum vydání: 2007

Pompézní projekt Republic: The Revolution britského studia Elixir zněl ve své době opravdu zajímavě. Jenže po mnoha letech vývoje a mnoha odkladech se ukázalo, že vývojáři hru prostě nezvládli. Nedokázali ukočírovat vlastní rozmáchlé představy, a tak se z dříve nadějného projektu vyklubalo spíše nehratelné zklamání. O to víc udivuje oznámení nového dílu Republic, které se dokonce přesune do online světa!

Republic Dawn: The Chronicles of the Seven nebude ničím jiným než masivně multiplayerovou online politickou simulací. Už ten název zní dost drsně, a tak si říkám, kdo vlastně má něco takového vůbec hrát? Republic: The Revolution nechtěl hrát nikdo, spraví to multiplayerové pojetí celé záležitosti a přesun do sci-fi reálií? Na druhou stranu, Elixir se tentokrát spojili se společností Nicely Crafted Entertainment, která má za sebou onlinovku Time of Defiance. Ta je sice také z vesmíru, ale o politiku v ní jde jen minimálně.

Inu, nezbývá než čekat do roku 2007, kdy by se měly začít objevovat první konkrétní informace a snad i screenshoty (zřejmě z pohledu první osoby, ale kdo ví, co se do té doby může změnit). Vypadá to daleko, ale jsou to vlastně "jen" dva roky. To nám ten čas letí!

6GUN

Homepage: www.battleborne.com
Výrobce: Battleborne Entertainment
Vydavatel: -
Platforma: PC, Xbox, PS2
Datum vydání: červen 2006

Máte po sérii Commandos zálusk na nějakou pořádnou, spíše oddechovou taktickou akci? Jukněte na tuhle od mladé nevadské společnosti Battleborne Entertainment! Nevypadá totiž na první pohled vůbec špatně.

Hráč se dostává do role vůdce zásahového týmu v přísně utajovaném programu GUNSLINGER, který vede Velitelství zvláštních operací (SOCOM). Vždy, když selže diplomacie, nasadí americká vláda jednotky z tohoto programu, aby pomohly problém vyřešit. Jedním z těchto problémů je i ukradení ruské jaderné ponorky. Vláda se ale rozhodne vynechat tým GUNSLINGER a pošle vlastní skupinu. Pokus jednotky SOCOM o převzetí ponorky však selže, což vyústí v jaderný výbuch a s ním i ztrátu celého týmu. Svět je v šoku, stejně jako velení SOCOM. Gunslingeři jsou zpátky na scéně! Hráč je bude muset úspěšně provést čtyřmi rozsáhlými kampaněmi a minimálně dvanácti levely. Ty se liší ve svém poslání - někdy půjde o vysvobození rukojmích, jindy demolice nebo sabotáže.

Hra se chystá pro konzole PS2 i Xbox, ale také pro PC. Jistě nepůjde o přehnaně obtížnou věc typu Commandos, ale na druhou stranu, trochu té rychlé, střídmé akce také jednou za čas neuškodí.

NARC

Homepage: www.narcgame.com
Výrobce: Midway
Vydavatel: Midway
Platforma: PS2, Xbox, PC (?)
Datum vydání: červen 2005

Drogy jsou špatné, děti, to si pamatujte! Nikdy na ulici neberte bonbóny od cizích lidí a už vůbec od nich nekupujte žádné balíčky! ...Takže, co je vlastně NARC?

  

Hlavními hrdiny téhle chystané akční arkády jsou detektivové Jack Forzenski a Marcus Hill. Oba zkušení poldové, kteří už nějakou tu dobu bojují proti překupníkům, narkomafiím a jinému zlořádu. Jenže právě Jack se jednou zamotá s drogami i dealery až moc těsně - stane se závislým a brzy musí sobě i svému oddělení dokázat, že není tak špatný, jak to vypadá, a že se se svým problémem dokáže vypořádat. Spolu se svým parťákem Marcusem musí vypátrat a odkrýt distributora a výrobce zcela nové smrtící drogy, která se začíná šířit podsvětím i světskými kanály. O tom zda se jim to povede rozhodnou nejen kopy nepřátel, ale především rychlost vašich reflexů. NARC si s sebou nese arkádové dědictví staré více než patnáct let - už v roce 1988 se na automatech hra jménem NARC objevila. A šlo v ní přesně o to samé, totiž postřílet na ulici co největší počet překupníků. K tomu vám v novém NARCu bude sloužit spousta hi-tech zbraní, ale co víc, budete se moct rozhodnout, zda budete hrát dobré nebo zlé poldy - což by mohla být docela bžunda, no ne? Alespoň ve filmech to tak vždycky bývá.

Midway už dnes není "jen tak nějaký" herní vydavatel, ale "pan herní vydavatel", který si do projektu dokáže natáhnout známá jména. NARC totiž namluví hollywoodské talenty typu Rona Perlmana, Billa Bellamyho nebo Michela Madsena. A to už je co říct! Snad se jim stejně dobře povede i samotná hra.

Váš názor Další článek: Masivní demo na Splinter Cell: Chaos Theory

Témata článku: , , , ,