Nové hry na obzoru: Ascendancy II na cestě

Vývojářští harcovníci z The Logic Factory se chystají přivést na svět po dlouhých letech druhý díl vesmírné strategie Ascendancy * Malí a neznámí Himalaya Studios zase chystají klasickou 2D adventuru s podlouhlým názvem Al Emmo and the Lost Dutchman`s Mine * A nakonec je tu závodní úlet Darda Mad Trucks

Ascendancy II

Homepage: http://www.logicfactory.com/dev_main.htm
Výrobce: The Logic Factory
Vydavatel: -
Platforma: PC
Datum vydání: 2005

Vzpomínáte ještě někdo na rok 1995? Pravda, je to už pěkně dávno, my jsme vypadali jinak, naše země vypadala jinak, a především herní svět byl jiný. Naprosto. Totálně. Kupříkladu stále ještě frčely vesmírné strategie. Jednou z nich byla i výborná, nicméně takřka neznámá Ascendancy, tolik podobná Master of Orionu, a přece jiná.

Veteráni ze stále fungující společnosti The Logic Factory chtějí na svou dnes již klasiku navázat, a tak oznámili Ascendancy II. Bude postavena na stejných principech jako původní hra, ovšem v modernizované podobě a co je nejdůležitější, přetavena do světa masivně multiplayerové online hry. Dočkáme se tak mnoha nejrůznějších ras se svými vlastními příběhy, k dispozici budou rozsáhlé stromy schopností, gigantický prostor temných, neprozkoumaných galaxií a spousta dalšího. Z původní hry zůstane tachována také hudba a některé další komponenty. Vše bude postaveno na novém 3D enginu Hydra.

No nedívejte se tak vyděšeně. Mě ta zpráva o masivně multiplayerovém pojetí překvapila úplně stejně jako vás. Jenže... co když se to Továrně opravdu povede? Co když skutečně dokáží postavit funkční herní systém žánru vesmírné strategie? Podaří se jim přilákat dostatek hráčů? Držme jim společně palce!

Al Emmo and the Lost Dutchman`s Mine

Homepage: -
Výrobce: Himalaya Studios
Vydavatel: -
Platforma: PC
Datum vydání: 2005

"Al Emmo a holanďanův ztracený důl" je nová klasická kreslená poin`n`click adventura, kterých je v těchto letech jako šafránu. Naposledy si vzpomínám na výtečnou Runaway. Al Emmo se liší v tom, že je zasazena do prostředí Divokého západu. Hlavním hrdinou je typický postarší obyvatel východu Al, který cestuje hluboko do srdce té nejdivočejší části Ameriky 19. století. Prožijete tak zlatou horečku ve městečku Anozira, zaflirtujete si s místními děvami, budete uhýbat indiánským šípům a odhalovat staré místní legendy. Al Emmo je adventura především o prozkoumávání a povídání si. Narazíte na spoustu postaviček, povětšinou velice vtipúných, protože vtipná bude vlastně celá hra. Ručně ilustrovaná pozadí, nejnovější AGS engine a další zajímavosti dělají z téhle adventury jeden z těch očekávanějších chystaných projektů. Žánru adventur.

     

Darda Mad Trucks

Homepage: http://www.loadinc.net/darda/index.html
Výrobce: Legacy of Artists and Developers
Vydavatel: Load inc.
Platforma: PC, PlayStation 2
Datum vydání: 2005

Jednou za čas by to chtělo nějakou pořádně ulítlou závodní arkádu, co říkáte? Ne, že by jich už tak nebylo dost. Ale tady je další. Jmenuje se Darda Mad Trucks a jde na první pohled o pohledné béčko. Projedete se malými angličáky v nejrůznějších prostředích, k dispozici budete mít hafo různých vylepšováků jako nitro a další speciální módy jízdy. Samozřejmostí je pak multiplayer, ale i zábavná jízda proti počítačovým soupeřům. Hra je v plánu pro konzoli PlayStation 2 i PC.

A co z toho? Asi nic moc, takoví horší Micromachines, zřejmě hlavně pro dětské publikum. Ale... kolik z nás nejsou vlastně jen "velké děti"?

    

Váš názor Další článek: Hry pro příští týden: Co vyjde ve světě?

Témata článku: , , , , , , ,