Nové hry na obzoru: Co přijde na PSP

V akční hře 300: March to Glory pro PSP se z vás stane legendární Řecký král Leonidas v bitvě u Termopyl * Na PSP se chystá i letecký simulátor Ace COmbat X: Skies od Deception * A konečně na PC najdete pokračování budovatelské strategie Deep Sea Tycoon

300: March to Glory

Platforma: PSP
Žánr: Akční
Výrobce: Collision Studios
Vydavatel: Warner Bros.
Homepage: Zatím není
Předpokládané datum vydání: společně s filmem (2007)

Na základě comicsu Franka Millera je tvořen film 300 a zároveň s ním i hra 300: March to Glory. Vypráví o dobách Řecko-Perských válek, kdy třísetčlenná armáda Sparty, jež vedl král Leonidas, bojovala v soutěsce u Termpyl proti nesčetné perské přesile s Xerxesem v čele. Právě do role spartského krále vás hra postaví a vy, používajíc svůj meč, štít a kopí, povedete Řeky k vítězství. Záleží už jen na vás, zda se rozhodnete tento úkol splnit sami, nebo vytvoříte údernou falangu spolu se svými kamarády, obojí by mělo být možné na handheldu PSP.

Ace Combat X: Skies of Deception

Platforma: PSP
Žánr: Letecký simulátor
Výrobce: Namco-Bandai (http://www.namco.com/)
Vydavatel: Namco-Bandai (http://www.namco.com/)
Homepage hry: zatím nemá
Předpokládané datum vydání: podzim 2006

Vaše rodná země Aurelia byla napadena zákeřným sousedním státem Leasath a vám, jakožto zkušenému vojenskému pilotu, nezbývá nic jiného než ji bránit. Nasedněte tedy do své stíhačky a nechte se provázet nelineární kampaní, kterou bude hra tvořit na základě vašich počinů. I když by se mělo jednat o první hru od společnosti Namco-Bandai pro PSP, není se čeho bát, protože jejich série Ace Combat má již dlouhou historii na konzolích PS2. Navíc budete moci využít možnosti hrát až ve čtyřech hráčích, kdy se jednotliví letci mohou přidávat klidně za pochodu na ulici.

Deep Sea Tycoon: Diver’s Paradise

Platforma: PC
Žánr: Budovatelská strategie
Výrobce: Pixel after Pixel
Vydavatel: Egames (http://www.egames.com/)
Homepage: není
Předpokládané datum vydání: zatím není

Líbí se vám podmořský svět? Pokud ano, tak jistě sáhnete po pokračování budovatelské strategie Deep Sea Tycoon s podtitulem Diver’s Paradise. Dostane se vám do rukou část oceánu, kde máte za úkol vytvořit zajímavý podvodní (ne podvodnický) resort pro potápěče. Některé z misí vás povedou pouze za ziskem, jinde však budete mít za úkol pořádat třeba plavecké závody s delfíny, nebo zachraňovat velryby. Celkově vás čeká třicítka misí, které se údajně budou odehrávat v poutavém prostředí podmořských korálových útesů. Hra by prý měla zaujmout celu rodinu.

Váš názor Další článek: Kdo vyhraje bitvu next-gen formátů?

Témata článku: , , , , , , ,