Nové hry na obzoru: další Commandos, datadisk k Hidden & Dangerous 2

Naši Illusion Softworks připravují první datadisk pro Hidden & Dangerous 2 - máme první informace! * Španělští Pyro Studios zase připravují další přírůstek do série Commandos, tentokrát to ale bude "něco úplně jiného" * Maďarští vytrvalci Mithis Games se nehodlají vzdát svého snu o nepřekonatelné vesmírné strategii * A nakonec je tu ještě jeden Španěl, který má plnou hlavu skvělých nápadů a jednoho velkolepého projektu

Hidden & Dangerous 2: Sabre Squadron

Homepage: http://www.hidden-and-dangerous.com/
Výrobce: Illusion Softworks
Distributor: Take 2
Platforma: PC
Datum vydání: podzim 2004

Netrvalo to ani tak dlouho a už je tu oznámení o chystaném datadisku pro veleúspěšný český projekt jménem Hidden & Dangerous 2. Jeho podtitul zní Sabre Squadron. Na co se můžeme těšit?

   

Devět nových misí pro jednoho hráče, tři nové multiplayerové mapy, spousta nových zbraní a protivníků. Mezi novými hračkami najdeme kupříkladu pancéřovou pěst, zbraň francouzského odboje MAS MLE 36 nebo německou pušku G43. Znovu se vtělíte do role příslušníka britských speciálních jednotek, který musí velet svému týmu nebezpečně vycvičených vojáků, aby úspěšně splnil každou ze zadaných misí. Autoři slibují také podstatné vylepšení umělé inteligence.

Chcete vědět víc? Počkejte si spolu s námi, než Illusion Softworks, potažmo Take 2 nějaké ty nové informace vypustí! Budeme vás bezprostředně informovat.

Commandos Strike Force

Homepage: zatím není
Výrobce: Pyro Studios
Distributor: EIDOS
Platforma: PC, PlayStation 2, Xbox
Datum vydání: 2005

Těšili jste se na další strategii série Commandos? Chyba lávky, dámy a pánové, pařani a pařanky. Tohle je něco docela jiného - složité taktické strategie už dneska prostě tolik neletí, a tak se EIDOS a potažmo i Pyro Studios rozhodli pro značné zjednodušení. Commandos Strike Force bude totiž prachsprostá střílečka z vlastního pohledu (FPS) s přízviskem "taktická" - ale která FPS dnes takový přívlastek nenosí.

Je pravda, že tady půjde hodně o skrývání a plížení a vůbec tiché zabíjení, takže jistě najdeme stopy Hitmana, Splinter Cell a jim podobných, ale to nic nemění na tom, že to bude především řežebná 3D akce z prostředí 2. světové války se vším, co k tomu patří. Zbraně, vojáci, sabotáže, únosy, infiltrace, zelení bareti, souboje v Norsku, Stalingradu a na spoustě dalších zajímavých míst, to je jen malá ochutnávka z toho, co vás v "nových" Commandos čeká.

Těšíte se? Nakonec, proč ne. Třeba nás Pyro Studios mile překvapí, stejně jako se jim to podařilo už tolikrát.

The Lord of the Creatures

Homepage: http://www.arvirago.com/Theproject.htm
Výrobce: Arvirago Entertainment
Distributor: zatím není
Platforma: PC, Xbox, PlayStation 2
Datum vydání: 2005

Španělé jsou lidé mnoha tváří, v něčem jsou dobří (nikdy se kvůli ničemu nestresují) a v něčem horší (nikdy nic neudělají včas). Doufám ale, že nikdo z vás by si nedovolil někdy tvrdit, že Španělé neumějí dělat hry. Dokázali to už kolikrát, ale v poslední době nejpůsobivěji asi se sérií taktických strategií Commandos a skvělou adventurou Runaway. Jedním z autorů Commandos je i Gonzo Suarez, který ale své původní působiště v dnes už legendárních Pyro Studios v roce 2002 opustil a založil si vlastní společnost Arvirago Entertainment.

     

Jeho prvním projektem je akční adventura jménem The Lord of the Creatures, která hráče vpustí do fantastického světa plného neskutečných příšer i příšerek. Skvělá grafika a vyspělé herní možnosti staví tento titul do pozice jasné konkurence pro takové pecky jako Dungeon Siege 2 či Gothic 3. Jak to ale dopadne, to se dozvíme teprve příští rok.

Po grafické stránce jistě není hře The Lord of the Creatures co vytknout a Suarez asi dobře ví, proč si maximum informací prozatím nechává pod pokličkou. Na tohle se prostě můžeme jenom těšit!

Nexus: Jupiter Incident

Homepage: http://www.nexusthegame.com/
Výrobce: Mithis Games
Distributor: HD Interactive
Platforma: PC
Datum vydání: 1. říjen 2004

Tahle vesmírná strategie maďarských vývojářů Mithis Games má proklatou smůlu. Nejprve měla být přímým pokračováním výtečné série vesmírných strategií Imperium Galactica. Pod názvem Imperium Galactica 3 ji mělo vydat německé CDV. Jenže německý CDV Software se z ničeho nic rozhodl, že hru přejmenuje na Galaxy Andromeda. To by ještě šlo. Jenže zanedlouho - když nastaly u CDV zlé časy - byl celý projekt pro jistotu šmahem smeten ze stolu. Mithis Games se ale naštěstí nevzdali a v realizaci svého projektu pokračovali a stále pokračují dál. Našli nového vydavatele v Holandsku a vydání se blíží mílovými kroky.

IMPERIUM Galactica 3 IMPERIUM Galactica 3 Imperium Galactica 3

Páteřní část strategické části hry, tedy kolonizace nových planet, se bude odehrávat, na rozdíl od předchozích dvou dílů, na tahy (tedy turn-based, jestli chcete), a to jak z pohledu galaktického, tak solárního. Tedy již ne více zrychlování a zpomalování času, jak tomu bylo v prvním Imperiu Galactica, nyní se hraje tahově. Na rozmýšlení co kam postavit máte více než dostatek času, můžete se probírat různými možnostmi, jednou je výhodné tohle, jindy zase tamto, všechno to máte čas promyslet. Celkem si projdete více než třicítkou misí spojených do jediné epické kampaně složené ze šesti epizod a v jejich průběhu narazíte na šest různých mimozemských ras. Hra bude obsahovat také multiplayer (což v původním IG3 plánováno nebylo).

Jako velký fanda obou původních dílů Imperium Galactica se na projekt Nexus: Jupiter Incident nemohu netěšit. Přiznávám, že jisté obavy tady jsou - přeci jen, tvůrci celou hru několikrát zásadně přepracovávali - ale musíme jim prostě věřit v tom, že svému řemeslu rozumějí.

Diskuze (1) Další článek: Matrix Online - stahujte další trailer!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,