Nové hry na obzoru: další Hvězdné Války jsou na cestě!

Hvězdné Války alá Quake 3 Arena? Proč ne! Titul Star Wars Battlefronts vám ukáže, zač je toho loket! * Soldiers: Heroes of World War II - aneb Hidden & Dangerous z Ukrajiny * Bojte se, bojte, přicházejí služebníci Satanovi v ukrutné FPS jménem Hell Forces * A třešnička nakonec: Knight Rider byl úspěšný, bude druhý díl

Star Wars Battlefront

Oficiální stránky: http://www.lucasarts.com/games/battlefront/
Výrobce: Pandemic Studios (http://www.pandemicstudios.com/)
Vydavatel: LucasArts (http://www.lucasarts.com/)
Platforma: PC, Xbox, PlayStation 2
Datum vydání: podzim 2004

Z lampiónů LucaaArts konečně oficiálně vyhřezla v kuloárech dlouho známá skutečnost, že se připravuje další StarWars hra. Tentokrát se jedná o multiplayerově zaměřenou akčňárnu Star Wars Battlefront, kterou pro Lucasy vyvíjí zkušená mezinárodní společnost Pandemic Studios (autoři například her Dark Reign 2, Battlezone 2, Army Men RTS).

     

    

Cílem multiplatformového titulu Battlefront není nic jiného než převést do interaktivní online podoby ty nejznámější bitvy z Hvězdných Válek. Hráči se tak budou moct zúčastnit například slavných bitev na Hothu, Naboo či Yavinu. K dispozici bude přibližně 20 různých typů vojáků, jak imperiálních, tak rebelů, ale i droidů a klonů. Každý voják má disponovat několika unikátními vlastnostmi, všichni bez rozdílu pohlaví či náboženství pak budou umět ovládat pozemní děla nebo více než 15 různých dopravních a střílecích prostředků (AT-ST, X-wing, speeder bike).

Battlefront si zapaří všichni, kteří mají předplacený Xbox Live nebo PS2 online a samozřejmě také pravověrní PCčkáři. Ti budou mít výhodu v tom, že jich bude moct hrát až 64 přes LAN (32 přes internet), zatímco konzolisté si zahrají vždy maximálně ve 32. Nespornou výhodou je podpora krafacích headsetů. Součástí Battlefrontu bude jednak několik multiplayerových módů, ale i nějaký ten singleplayer. Detaily bohužel zatím neznáme. A jak já to vidím? Quake 3 Arena ze světa Hvězdných Válek. Nic víc, nic míň.

Soldiers: Heroes of World War II

Oficiální stránky: http://www.codemasters.co.uk/soldiers/
Výrobce: Best Way
Vydavatel: Codemasters (http://www.codemasters.co.uk/)
Platforma: PC
Datum vydání: léto 2004

Malé ukrajinské vývojářské studio se snaží prorazit do světa s napodobeninou české klasiky Hidden & Dangeours. O tom jestli se mu to podaří zatím není radno spekulovat, protože hra se má objevit teprve v létě. Každopádně si o ní ale můžeme prozradit několik základních faktů.

     

Jak už název napovídá, odehrává se to celé za 2. světové války. Hráč vystupuje jako velitel týmu elitních vojáků, jejichž úkolem je plnit zadané mise. Těch by mělo být něco kolem 25. Podobně jako H&D, ani Soldiers: Heroes of World War II nebude prachsprostá střílečka, půjde o něco trochu komplikovanějšího. Ostatně, takovéhle hry teď letí, jak dokazuje úspěch H&D2, Commandos 3 i neúspěch další české naděje jménem Korea: Forgotten Conflict. Takže jak jsem řekl, nepůjde o čistokrevnou střílečku, přimíšena bude i špetka té taktiky a strategie. Prostě se budete muset chvílemi zamyslet, no! Bolí to, ale co se dá dělat. Každou misi lze dohrát několika různými způsoby, ty dva základní jsou "prostřílej se až na konec" a "proplaz se až k cíli". Můžete hrát za Brity, Američany, Němce nebo Sověty. K dispozici budou autentické zbraně, vehikly i vojáci. K dispozici bude i multiplayer.

Hell Forces

Oficiální stránky: http://www.orion-mm.ru/hell/en/index.htm
Výrobce: Orion (http://www.orion-mm.ru/)
Vydavatel: Buka (http://www.buka.com/)
Platforma: PC, Xbox, PlayStation 2
Datum vydání: podzim 2004

Mladé ruské studio Orion přichází s originálním a zároveň i odvážným projektem a shodou okolností má hned na počátku jistého distributora, kterým nebude nikdo jiný něž známá Buka. Třeste se, Hell Forces má sice být ve stylu klasické FPS, ale v tak netradičním prostředí, že raději budete hrůzou zavírat oči. Celým příběhem se totiž vleče tenoučká nit satanistického spiknutí.

    

Hlavní hrdina Stephen Geist se snaží zjistit, co se stalo s jeho dávným přítelem. Na co nenarazí, Satan! Tedy, vlastně sám Satan tak docela ne, ale jeho vyznavači. Konkrétně takový Baphometh, to je dokonce služebník. Tfujtajblák jeden. Ruce pryč od něj, broky do zadnice mu nasypat, tak je to správné! Nekonečné pekelné legie se začínají ze svých smradlavých kobek drápat nahoru na svět a vy jste jediný, kdo je s pomocí svého arzenálu může zastavit. A zjistit pravdu. Jakou pravdu? Jó, tak to vám nepovím...

Každopádně technická stránka Hell Forces, to se musí nechat, vůbec nevypadá špatně. DOOM III to pravda není, ale to přeci nevadí - 300 000 polygonů na jeden frame a 5000 - 7000 polygonů na postavu vskutku není málo. Ostatně, mrkněte na screenshoty. A vezměte v úvahu, že do vydání zbývá ještě déle než půl roku.

Knight Rider 2

Oficiální stránky: http://www.knightridergame.com/
Výrobce: Davilex Games (http://www.davilex.com/)
Vydavatel: Davilex Games (http://www.davilex.com/)
Platforma: PC, PlayStation 2
Datum vydání: 4. čtvrtletí 2004

Společnost Davilex Games, holandský producent a vývojář zejména béčkových produktů, ohlásil práce na pokračování titulu Knight Rider, svěže pojmenovaném Knight Rider 2. Jednička, i když budgetovka, měla docela úspěch (prodalo se 170 000 kopií), a tak není divu, že se z ní firma snaží vytřískat dál co se dá. Ostatně, proč ne.

(screenshoty jsou z jedničky)

     

KITT se tedy vrací a s ním i virtuální David Hasselhof ve své nejlepší formě. Klasický televizní seriál z 80. let měl po celém světě miliony příznivců, vždyť kdo kdy nesnil o nějakém tom superautě. Vývojáři vyslyšeli volání fanoušků a přidali značné množství vychytávek, dvojka má obsahovat víc akce, in-game filmečků, speciálních efektů, jednoduše řečeno bude filmovější a snad i atmosféričtější. Kdyby kluci opravdu mákli, mohl by z toho podle mého být klidně docela dobrý áčkový titul. Objeví se zde také nové tratě v  originálním prostředí. KITTovým (tedy i vaším) cílem bude opět zdárně plnit zadané mise a zranit přitom co nejméně civilistů a naopak zmrzačit maximální množství těch špatných.

Váš názor Další článek: Prodáno 70 miliónů PS2! Nejvíce v Severní Americe

Témata článku: , , , , , , ,