Nové hry na obzoru: další Might & Magic!

Francouzi z Arkane Studios chystají first-person střílečku ze světa Might & Magic - přichází Temný prorok! * Codemasters se přeci jen vydají do světa masivně multiplayerových online her - s RF Online * Epické akční RPG Mage Knight Apocalypse od Namco pouze pro PC
(na článku se pracuje)

Dark Messiah of Might & Magic

Homepage: www.mightandmagic.com/uk/darkmessiah/teaser/
Výrobce: Arkane Studios
Vydavatel: Ubisoft
Platforma: PC
Datum vydání: léto 2006

Skoro to vypadalo, že po smrti 3DO už se fanoušci série Might & Magic žádných dalších dílů nedočkají. Jenže to by tu nesměl být Ubisoft, který licenci hbitě zakoupil a vrhnul se na produkci nových titulů. Nejprve oznámil pátý díl strategické série Heroes, aby vzápětí mohl přijít s akční fantasy FPS Dark Messiah of Might & Magic.

  

Za vývojem tohoto projektu stojí francouzští Arkane Studios, kteří debutovali s podobným projektem Arx Fatalis. Hlavním hrdinou Dark Messiah je jistý Sareth, vycvičený mocným mágem na boj proti Temnému prorokovi, který má přinést světu zkázu. Sareth však brzy zjistí, že není všechno zlato co se třpytí. Dokáže být skvělým bijcem a zároveň i čarodějem, takže si dosyta užijeme klasických soubojů i kouzlení. Celkem by se hra měla skládat z dvanácti rozsáhlých levelů. Díky Ubisoftu mohou Arkane využít jeden z nejpokročilejších enginů dneška, totiž Source engine od Valve. Podle toho také hra vypadá a hraje se - čekejte detailní modely postav, reálný fyzikální systém a další vymoženosti. Chybět samozřejmě nemůže multiplayer v několika módech.

Fanoušci série se bezesporu nemůžou dočkat, ale i pro ostatní hráče může být tohle hodně lákavá FPS.

RF Online

Homepage: www.codemasters.co.uk/rfonline/
Výrobce: CCR
Vydavatel: Codemasters
Platforma: PC
Datum vydání: 1. čtvrtletí 2006

Po krachu projektu Dragon Empires málokdo věřil, že se Codemasters ještě někdy odváží vkročit do světa masivně multiplayerových online her. Jenže netrvalo dlouho a je tu oznámení o novém projektu RF Online.

    

Ten však není tak docela dílem Codemasters, nýbrž korejské společnosti CCR. V Jižní koreji ji hraje na jeden milion lidí. Codemasters si ji pouze licencovali a upraví ji pro celosvětový trh. RF Online je prý unikátním mixem fantasy a sci-fi, kde jde především o ultra-masivní bitvy hráčů proti hráčům. Odehrává se ve světě zvaném Novus, kde proti sobě válčí jednotlivé rasy a cílem každé z nich je ovládnout jej. Můžete hrát celkem za tři strany - elfy, mechy a roboty.

Korejci jsou online hrami posedlí, to víme všichni. Jestli se Codemasters podaří prodat tam úspěšný koncept i jinde, toť otázka.

Mage Knight Apocalypse

Homepage: www.namco.com/games/mkapocalypse
Výrobce: Namco
Vydavatel: Namco
Platforma: PC
Datum vydání: 2. čtvrtletí 2006

Zajímavý projekt oznámila před časem společnost Namco. Jedná se o epické akční RPG jménem Mage Knight Apocalypse, postavené na původně stolní hře od firmy Wizkids.

Hráč se ujme role jednoho z pěti Ochránců, bojovníků, kteří přísahali na vlastní smrt, že budou potírat zlo, které se začalo šířit zemí. K dispozici budete mít stovky zbraní a dalších předmětů, jak už to tak v dobrých RPG bývá. Hordy nepřátel se na vás budou valit ze všech stran, od opravdu malých cucáků až po obrovské potvory. Finálním bossem pak bude pětihlavý Apocalypse Dragon. Kromě toho všeho hra nabídne samozřejmě také online hru pro více hráčů.

Hmmm... konzolová legenda se rozhodla vstoupit do světa PC. Mage Knight Apocalypse je prvním velkým projektem a rozhodně nevypadá špatně.

Váš názor Další článek: Burnout vrací úder i s hustou hudbou

Témata článku: , , , , , , , , , ,