Nové hry na obzoru: další Warhammer

Zdá-li se vám žánr realtime strategií poněkud zatuchlý, počkejte si na Warhammer: Mark of Chaos * Anebo si již brzy vychunejte nové epické RPG Titan Quest od spolutvůrce Age of Empires * Nakonec vám představíme jednu zajímavou španělskou adventuru

Warhammer: Mark of Chaos

Homepage: -
Výrobce: Black Hole Games
Vydavatel: Namco
Platforma: PC
Datum vydání: 4. čtvrtletí 2006

Překvapivá zpráva vyšlehla před dnem a nocí z herního nebe - chystá se nová realtime strategie ze světa Warhammeru! Oblíbená stolní hra se dočkala již několika herních reinkarnací, tu tahových, v poslední době však především realtimových (Warhammer 40k: Dawn of War od Relicu). Nový projekt Black Hole Games, kteří za sebou mají vynikající fantasy RTS Armies of Exigo, by se rád prodral mezi elitu žánru. Jak je dnes ve válečných RTS dobrým zvykem, čeká na nás především boj, a to jak v měřítku jednotek a desítek bojovníků, tak i v řádech tisíců vojáků. Měřítko bitev se má měnit často, nicméně vždy budeme oproštěni od klasického resource managementu a stavění základen. Jistě, budovy i stavění se sem tam objeví, vždy bude ale určeno pro boj. Jednou budete stavět farmy, abyste mohli rozšířit své stavy, jindy zase obléhací či obranné věže. Přichystány jsou čtyři z celkových sedmnácti ras světa Warhammeru. Můžeme se proto těšit na skvělou podívanou, a hutnou bitevní vřavu!

Titan Quest

Homepage: www.titanquestgame.com
Výrobce: Ironlore
Vydavatel: THQ
Platforma: PC
Datum vydání: jaro 2006

Pěkně potichu si Brian Sullivan, jeden ze spolutvůrců série Age of Empires, kutí ve svém studiu Ironlore epické RPGčko s názvem Titan Quest. To nás zavede do starověkého Egypta a Řecka, mocností dávnověku. Zápletka se točí kolem Titánů, dávných bohů, kteří utekli ze svého vězení a hodlají nyní seslat svůj hněv na celý svět, položit jej na kolena. Rozpoutá se souboj starých a nových bohů, ve kterém to však budou lidé, kdo rozhodne o dalším osudu světa. Budete muset cestovat skrze známá místa starověku, jako bylo bludiště na ostrově Knóssos, Velké pyramidy či Vysuté zahrady v Babylónu. Vaším úkolem bude odhalit prastará tajemství, která pomohou Titány znovu spoustat do jejich okovů. Samozřejmě, že v průběhu cesty se vaše postava bude měnit a vyvíjet, vy budete určovat jakým směrem. Potkáte hordy monster, ale i zajímavých postav, které vám pohou ve vašem nelehkém úkolu. Už se těšíme!

  

The Shadow of Aten

Homepage: www.theshadowofaten.com
Výrobce: Silicon Garage Arts
Vydavatel: -
Platforma: PC, Xbox 360
Datum vydání: 4. čtvrtletí 2007

Španělská společnost Silicon Gagrage Arts nedávno zlehounka poodkryla roušku tajemství nad svým prvním herním projektem The Shadow of Aten. Půjde o akční adventuru, ve které se hráči zhostí role dobrodruha Allana Scotta, který se bude muset ponořit hluboko do historie dávného Egypta. Nicméně děj se bude odehrávat ve 30. letech minulého století právě v Egyptě. Narazíte tam na spoustu tajemství, pokladů, polopravd a především nebezpečí, která bude nutné překonávat. Zápletka je založena na skutečných podkladech o bohu Atenovi, což mělo být údajně první monoteistické náboženství na světě. V každém případě, SGA je poměrně zkušené studio v oblasti vizualizací, a tak můžeme čekat, že do konce roku 2007 nám naservírují zbrusu nového Indiana Jonese, jen pod trochu odlišným názvem a v pekelně dobré grafice.

Diskuze (2) Další článek: Prince z Persie potkáte i na PSP

Témata článku: , , , , , , , , ,