Nové hry na obzoru: dobýváme vesmír!

Konečně jsme se po dlouhé době dočkali také nějaké vesmírné realtime strategie, v tomto případě jde o pokračování staršího titulu - představujeme vám Conquest 2: The Vyrium Uprising * Pirates of the Burning Sea je název nové masivně multiplayerové záležitosti, která nevypadá vůbec špatně * A nakonec je tu jedinečná zajímavost pro všechny milovníky paintballu jménem Gotcha!

Pirates of the Burning Sea

Oficiální stránky: http://www.burningsea.com/
Výrobce: Flying Lab Software
Vydavatel: Akella
Platforma: PC
Datum vydání: 4. čtvrtletí 2004

Už dlouho jsme si nepředstavovali nějakou novou masivně multiplayerovou záležitost, takže to pojďme napravit! Pirates of the Burning Sea se odehrává v prostředí Karibiku osmnáctého století. Stanete se neohroženým korzárem, který křižuje karibské vody, ostrovy a ostrůvky, aby nalézal bohatství i dobrodružství.

    

Nejprve se stanete kapitánem malé bárky, který bude mít pod palcem relativně neschopnou posádku několika mužů. Pak už bude záležet jenom na vás, co s tím vším podniknete. Jestli se vydáte na cestu piráta, anebo se naopak odhodláte hájit barvy své vlasti. Můžete být stejně dobře pirátem jako námořním kapitánem anebo obchodníkem. Profese navíc můžete v průběhu hry bez problémů střídat, protože herní systém PotBS není založen na pevně daných třídách. Zjednodušeně řečeno si tedy můžete dělat doslova co chcete. Samozřejmostí jsou pak souboje hráčů proti hráčům (tzv. PvP), které se v obrovské oblasti sahající od Leewardových a Windwardových ostrovů až po Puerto Rico zcela jistě budou odehrávat. Ostatně, samotná doba k tomu přímo svádí. Na moři vás může potkat mnohé, dokonce i nepřízeň počasí, takže stát se zkušeným námořníkem zdaleka nebude tak snadné, jak se na první pohled může zdát. Smrt je však pouze dočasná, penalizace probíhá na úrovni ztráty lodi a nákladu.

zajímavý nápad, který se snaží využít aktuální popularity tématu pirátů a pirátství, ovšem prozatím to celé vypadá spíše jako víceméně amatérský projekt s pěknou grafikou. Vydání je prozatím ohlášeno na konec tohoto roku, betatest se uskuteční pravděpodobně těsně předtím.

Gotcha!

Oficiální stránky: http://www.gotcha-the-game.com/
Výrobce: Sixteen Tons Entertainment
Vydavatel: Gathering
Platforma: PC, Xbox
Datum vydání: 4. čtvrtletí 2004

Pokud hrajete rádi paintball, pak je tahle hra určena přímo pro vás! Německé vývojářské studio Sixteen Tons Entertainment si totiž usmyslelo, že vytvoří relativně věrnou virtuální simulaci paintballového hřiště a hráčů.

    

Největší zábavu si užijete zřejmě spíše při multiplayeru, který je k dispozici skrze internet a LAN (zatím není jasné, zda v Xboxové verzi bude přítomná podpora pro Xbox Live!). Proti sobě se může postavit až dvanáct hráčů najednou na dvanácti různých hřištích a vybrat si mezi dvanácti různými zbraněmi - vývojáři evidentně mají rádi číslo dvanáct. Zbraně se počítají od klasické jednoduché pistole až po automaty či sniperku a granáty. Kromě toho by mělo být k dispozici také 18 různých modelů postav, mužských i ženských. Hřiště vypadají propracovaně a velice proměnlivě, můžete bojovat pod májským chrámem stejně jako v továrně nebo ve městě. Prostředí je realistické, počítá se s odrazy slunce nebo počasím, hra využívá pokročilý fyzikální engine.

Je s podivem, že takováto spíše jednodušší béčková hra (ovšem s áčkovou grafikou) získala vydavatele takového jména, jakým je známý Gathering, pod jehož značkou jinak vycházejí takové pecky jako Hidden & Dangerous 2, Kohan: Immortal Sovereigns, Space Colony a chystají se věci jako Rollercoaster Tycoon 3 nebo Kohan 2. Na druhou stranu právě tento fakt by mohl být pro hráče zárukou toho, že Gotcha! skutečně je kvalitní produkt hodný pozornosti, především zájemců o žánr stříleček.

Conquest 2: The Vyrium Uprising

Oficiální stránky: http://www.warthogtx.com/
Výrobce: Warthog Texas
Vydavatel: -
Platforma: PC
Datum vydání: 4. čtvrtletí 2005

Je tomu už pěkných pár let, co se na trhu objevila poměrně zajímavá vesmírná realtime strategie Conquest: Frontier Wars od studia Digital Anvil a Microsoftu. Kvalitně zpracovaná, zajímavě pojatá, relativně marketingově úspěšná hra se teprve nyní dočká druhého pokračování. Je Conquest 2: The Vyrium Uprising pod taktovkou texaské odnože studia Warthog.

     

Příběh nás zavádí do doby čtyřicet let po událostech prvního dílu, kdy v mezidobí zavládl mezi lidmi a rasou Celareonů mír. Objevuje se však zcela nové nebezpečí, a totiž ještěrkovitá rasa Vyrianů, kteří se nezastavitelně rozlézají po všech známých koutech vesmíru. Znovu proto budeme stavět flotily vesmírných lodí a následně s nimi podnikat výboje nebo naopak bránit vlastní prostor. Narozdíl od většiny ostatních současných RTS Conquest 2 neupouští od systému sbírání surovin, který bude důležitou součástí celé hry, bude nutné stavět rafinérie a další budovy, díky kterým pak rozšíříte svou moc do dalších hvězdných systémů. Nejvíc vám v tom ale samozřejmě vypomůžou bojové jednotky, kterých rozhodně nebude málo.

Jistě, zní to jako příběhové i herní klišé, obé tady už někdy předtím bylo - jenže "někdy předtím" v tomto případě znamená pěkných pár let nazpátek. Kde jsou ty zlaté časy her jako Master of Orion 2, Imperium Galactica 1, 2 či Fragile Allegiance? Doufejme, že se vývojářům podaří s projektem Conquest 2: The Vyrium Uprising na tradici těchto jedinečných vesmírných strategií navázat! Trochu podezřele ovšem zní datum vydání koncem příštího roku...

Váš názor Další článek: Johnny Depp na PSP?

Témata článku: , , , , , ,