Nové hry na obzoru: drsným kovbojem i neohroženým badatelem

Wanted Guns - na obzoru je slibná westernová střílečka * Sabotain: Break the Rules aneb co se může vyklubat z kombinace System Shocka a Deus-Ex * Söldner: Secret Wars chce být trochu méně realistický Flashpoint, povede se? * A nakonec se vrátíme do Atlantidy v chystané adventuře Atlantis Evolution!

Wanted Guns

Oficiální stránky: http://www.wantedguns.com/
Výrobce: Iridon Interactive (http://www.iridon.com/)
Vydavatel: zatím není
Platforma: PC
Datum vydání: 1. čtvrtletí 2004

Ostrá vůně čilipapriček se táhne už z webových stránek téhle originální akční hry. Jestli jste si zamilovali klasické americké (ale třeba i německé;) westerny ze 60. let, pak je to bezpochyby hra právě pro vás! Špinaví kovbojové, vyprahlé prérie, chladné pohledy mlčenlivých zabijáků. Nic víc nečekejte. Tedy vlastně ano - zábavu!

     

Téhle hře hodně věřím. Možná je to prostě jen tím, že mám rád kovbojky. Třeba za to ale může i slibný příběh, který stojí za krátké převyprávění. Jako u každého správného westernu, i v případě hry Wanted Guns se budeme muset vrátit do minulosti hlavního hrdiny. Tím je zde reverend Devlin, který však dříve reverendem zdaleka nebýval. Vlastně to byl pravý opak božské nevinnosti. Kdysi totiž býval vůdcem lupičské bandy, která si říkala Los Gauchos. Vykrádal banky, přepadával dostavníky, znásilňoval ženy a zabíjel děti. Takový byl. V honbě za bohatstvím uštědřil poslední ránu dokonce i svému mexickému kumpánovi Santiagovi. O deset let později by ho s jeho zjizvenou tváří a jedním okem za božího služebníka považoval jen málokdo, nebýt bílého límečku obepínajícím jeho útlý krk. Když jednoho dne uprostřed Americké občanské války vycestuje na služební cestu, zjeví se v jeho farnosti partička Mexičanů. Plundrují, zabíjejí, podpalují. Když se Devlin vrací, přijíždí do spálené země. Stopy po mexikánech vedou do tajemné vesničky El Cuervo Perdido, města duchů, kterému údajně vládne člověk jménem Perro Sangriento - vůdce velice nepříjemné smečky zabijáků.

Westernová střílečka s takhle povedeným příběhem, možností jezdit na koni a zažít ten pravý Divoký západ, to je neodolatelné lákadlo. Jsem na chlapíky z Iridon Interactive moc zvědavý, jak si s tímhle projektem poradí. Vydání už se kvapem blíží, takže si držte klobouky!

Sabotain: Break the Rules

Oficiální stránky: http://www.akella.com/pub-sabotain-en.shtml
Výrobce: Avalon Style
Vydavatel: Akella (http://www.akella.com/)
Platforma: PC
Datum vydání: jaro 2004

Vezměte Deus-Ex a dejte mu barvy System Shocka. Tak právě něco takového je Sabotain. Kombinace staré klasiky a jedné z nejlepších her poslední doby může dát vznik jedině... čemu vlastně? Upřímně, nejsem si tak docela jistý. Koncept nevypadá špatně, příběh se odehrává v daleké budoucnosti, kdy mezi sebou soupeří¨tři strany - Impérium, Konfederace a Rebelové. Agenti se tady potloukají úplně všude, sabotují, kolaborují, kontrolují, prostě dělají všechno proto, aby byl v celé té situaci Opravdu Velký Bordel.

    

Hráč se samozřejmě stává jedním z nich. Jako každý správný agent se časem může rozhodnout, že prostě změní stranu čili zběhne. Mezi nejčastější úkoly budou patřit sabotáže, ale také vyzvídání informací, likvidace důležitých osob, však to znáte. Futuristické prostředí, nelineární zápletka, inspirace v už zmíněných dvou klasikách - to všechno jsou jednoznačné plusy této hry. Na druhou stranu tu máme poněkud zastaralou grafiku, slabší interakci s prostředím a také onu přeci jen poněkud ošemetnou ruskou povahu. Tak co myslíte, vyleze z toho něco kloudného? A já sázím flašku pražské vodky, že ano!

Söldner: Secret Wars

Oficiální stránky: http://soldner.jowood.com/
Výrobce: Wings Simulations (http://www.wingssimulations.com/)
Vydavatel: JoWood (http://www.jowood.com/)
Platforma: PC
Datum vydání: jaro 2004

Němci jsou nesmírní puntičkáři, to vám poví každý. Někdy jim může být tahle úchylka k užitku, jindy zase ne, každopádně v případě herních vývojářů je to vlastnost nadmíru užitečná. Dokázali to Blue Byte u svých herních sérií Battle Isle a Settlers, dokazují to Wings Simulations ve své připravované válečné střílečce Söldner. Ta totiž disponuje zcela unikátním virtuálním světem.

     

Nejen, že zde narazíte na dynamicky se měnící politický systém, díky kterému se generují stále nové kampaně, ale vyřádíte se zejména u tzv. ADS, což není zkratka pro nic jiného než "Advanced Destruction System", tedy "Pokročilý systém ničení". Znamená to jediné - co vidíte, to můžete zničit. Ať už se jedná o budovy, faunu, flóru, bojové stroje nebo dokonce terén. Zničit se dá prostě a jednoduše všechno.

Příběh je zasazen do roku 2010, takže výzbroj je relativně konvenční, rozhodně nečekejte žádné plazmové pušky a podobné vymoženosti. Söldner je do značné míry realistická simulace, i když ne až do takové míry jako je například Flashpoint. Je možné přepínat pohled z vlastní perspektivy do očí třetí osoby, samozřejmostí je řízení vozidel, velký výběr zbraní a k tomu i obrovské herní mapy. Právě nyní začal druhý betatest hry, takže to vypadá, že vydání finální verze už je takříkajíc "na spadnutí".

Atlantis Evolution

Oficiální stránky: http://www.adventurecompanygames.com/tac/atlantis_evolution/
Výrobce: The Adventure Company (http://www.adventurecompanygames.com/)
Vydavatel: The Adventure Company (http://www.adventurecompanygames.com/)
Platforma: PC
Datum vydání: podzim 2004

Dnešní Nové hry zakončíme krátkým výletem do stále tak trochu opomíjeného světa adventur. Bájná Atlantida je jeho oblíbeným námětem, už kdysi jsme si mohli vychutnat sérii skvělých adventur od francouzského Crya se stejnojmenným názvem. Tentokrát se tam vydáme pod křídly vývojářské společnosti The Adventure Company.

    

Příběh je vcelku prostý, odehrává se v roce 1904, kdy je mladý dobrodruh a fotograf Curtis Quick chycen vzdušným vírem, který ho přenese do samého srdce bájného města. To, jak už všichni dozajista víte, je prošpikováno supermoderními technologiemi, pro člověka z počátku 20. století nepředstavitelnými. Nicméně i tato společnost má své chybky, například tak trochu podrazácké atlantské bohy, proti kterým bude Curtis spolu s ostatními obyvateli Atlantidy bojovat.

Váš názor Další článek: Nové screeny čtvrtého dílu závodní série TOCA

Témata článku: , , , , , , , ,