Nové hry na obzoru: Harry Potter a Jagged Alliance

Electronic Arts se chystají vypustit na všechny dostupné platformy dalšího Harryho Pottera * Kdo má rád klasiku, možná se trochu zhrozí chystaného projektu Jagged Alliance 3D * Pro příznivce RPGček je připraven Etrom, který již brzy dorazí na pulty obchodů

Etrom

Homepage: http://www.pmstudios.net/etrom/
Výrobce: PM Studios
Vydavatel: -
Platforma: PC
Datum vydání: 2005

Už pěknou řádku měsíců se vývojáři z italské multimediální a herní společnosti PC Studios zabývají vývojem svého temného akčního RPGčka Etrom. Nabídne nám vskutku prazvláštní svět, opředený mnoha tajemstvími, která jsou stejně temná, jako hlubiny dalekého vesmíru.

  

Zavede nás do roku 476 P.Z.L.I. (po založení lidského impéria;), tedy budoucnosti, kterou by si ve skutečnosti nikdo z nás asi nepřál poznat na vlastní kůži. Svět a jeho lidé jsou rozděleni třídami, zdmi a starobylými dogmaty. Narazíte tady na fantastické, jen těžko pochopitelné technologie, ale i pozůstatky dávných civilizací, možná stejně, nebo ještě více nepochopitelných. Projdete spoustu měst a městeček, tajemných míst a lokací, kde vám bude běhat mráz po zádech. Budete cestovat skrze časové portály na místa, kam člověk dosud nevkročil. Budete bojovat proti démonům, nadpřirozeným silám, drakům, tankům, robotům i inteligentním bytostem z celého vesmíru. "Etrom není jen hra", říkají její autoři, "je to svět sám pro sebe".

Z Itálie sice mnoho her neproudí, ale když už se sem tam nějaká objeví, nejedná se obvykle o špatnou věc. Navíc podle všeho Etrom vypadá zatím skutečně slibně, zejména co se týká světa a příběhu, tak snad se vývojářům zadařilo i v hratelnosti.

Harry Potter And The Goblet Of Fire

Homepage: -
Výrobce: Electronic Arts
Vydavatel: Electronic Arts
Platforma: PSP, PS2, Xbox, GC, NDS, GBA, PC
Datum vydání: listopad 2005

Electronic Arts a Warner Brothers před pár dny vytroubili do světa slavnou novinu: chystá se hra na motivy čtvrtého dílu série Harry Potter, tedy Harry Potter And The Goblet Of Fire (u nás vyšlo jako Harry Potter a ohnivý pohár). Vydání bychom se měli dočkat v listopadu tohoto roku, tedy v době, kdy přijde do kin také nový film. Co hra přinese?

    

Především podobizny (a zřejmě i hlasy) všech tří hlavních představitelů filmu - Daniela Radcliffa (Harry), Ruperta Grinta (Ron Weasley, skoro zatěžko hádat co je filmová postava a co skutečné jméno) a Emmy Watsonové (Hermiona). Mezi hlavní herní novinky pak bude patřit zcela překopaný systém kouzlení, kdy myší budete přímo ovládat pohyb hůlky, a tím i kouzla. Dále se přidá kooperativní multiplayerový mód, kde budete moct spojit síly se svými kamarády.

Jak jste si mohli všimnout, EA chystá záplavu verzí snad na všechny herní stroje, které budou k dispozici - vyjma next-gen konzolí. Zřejmě tedy opět můžeme čekat osvědčenou - neboli standardní - kvalitu.

Jagged Alliance 3D

Homepage: http://www.strategyfirst.com/scripts/Redir.asp?sLanguageCode=EN&iGameID=126
Výrobce: MiST Land
Vydavatel: Strategyfirst
Platforma: PC
Datum vydání: 2005

Pamětníci jistě rádi vzpomínají na legendární Jagged Alliance 1 a 2, které ve své době patřily k nejlepší taktickým strategiím vůbec. Je otázkou, jak bude vypadat Jagged Alliance v novém kabátě a od nových tvůrců. Kteří jsou navíc z Ruska.

  

Jagged Alliance 3D bude obsahovat jednu kampaň o dvaceti misích. Dále vývojáři vypichují dvanáct unikátních modelů nepřátel (!), celkem 30 typů protivníků a 40 typů porostu. Chcete to slyšet ještě jednou? Raději ne. Z Jagged Alliance 3D kouká taková polízanice, až to vyráží dech. Typický ruský přístup i zpracování nedávají novému dílu staré série téměř žádnou naději. Hra je zasazena na pobřeží západní Afriky, kde se mezistátní situace velmi přiostřuje a váš tým elitních zabijáků je povolán na pomoc. Co je na tom všem "nejlepší", všechno tentokrát poběží v reálném čase.

Jasně, že u tohoto typu her není grafika na první místě. Ale detailní, interaktivní herní svět je jednou z důležitých položek, které dotvářejí atmosféru a notně přidávají na hratelnosti. A skutečně zásadní byl pak vždy právě tahový systém hry. MiST Land se může snažit jak chce, ale na slávu a kvalitu obou prvních dílů Jagged Alliance prostě nikdy nedosáhne. Kdo ví, kam nás ruská tvořivost nakonec zavede.

Diskuze (3) Další článek: Hattrick: 10. ligové kolo

Témata článku: , , , , , , , ,